Podjetniška ideja

Spoštovane volivke in volivci.

Se takole v nedeljo dobimo na rednem pivu “homiji iz hooda” in eden izmed homijev kot gostjo pripelje še dekliča iz podeželja s katerim načrtujeta gradnjo “štalice za kravico” v žargonu.

Tema debatnega krožka je bila, kako je sedaj postala gradnja hiš draga, ker ni več medsosedske pomoči za pivo, klobaso in kos kruha in za vsako malenkost potrebuješ vsaj s.p.- jevca brez dneva delovnih izkušenj prek Oglasnika, če že ne kar de. ohoho-jevca, po možnosti z ekipo slovaških gradbincev začetnikov pri 50 letih. Da o oderuhih na občini niti ne govorim.

Skratka, klasične slovenske “NATEGE” prežijo na novodobne gradbince praktično na vsakem koraku in vsak izmed “homijev iz hooda” je vedel za kakšno grozljivko, kako se je projekt novogradnje, podprt s serijo kreditov in hipotek klavrno končal z zgradbo, ki na trgu ne more imeti nobene vrednosti, ker so vodovodni odtoki in kanalizacija zaradi pomanjkanja izkušenj zaključeni v elektro omarici.

Potem pa deklič iz podeželja razloži, kako je pri njih nek domačin na vrtu začel graditi hišo v samogradnji in so mu na pomoč po stari navadi priskočili vsi znanci in sosedje. Samo, ko je bila hiša potem dokončana, jo je preprosto prodal in s tako dobljenimi finančnimi sredstvi začel na vrtu graditi dve novi hiši.

In zopet pričakoval pomoč sosedov in znancev.

Samo že pri drugi hiši se je zapletlo, ker so sosedje in znanci poštrudirali, da nekaj tu zelo SMRDI. Preprosto so se najpametnejši med njimi vprašali, zakaj bi mu pomagali graditi hišo, če dela za nadaljnjo prodajo in ali tako sami ne izpadejo nekako smešno butalsko neumni?

Ker za to genialno prevaro ve še razmeroma malo ljudi, se jo lahko ponovi na podeželju praktično kjerkoli.

Samo ne recite, da sem vam jaz to povedal, ker nočem, da me preganjajo jezni sosedje in znanci naključnega SAMOGRADITELJA.

Pa uspešno novogradnjo vam želim!

Vaš dr. Onyx,
predsedniški kandidat

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s