Vlada dela dobro

Ko takole letos ob dolgočasnih nedeljskih večerih spremljam porabo kurilnega olja, mi zaigra srce od sreče.

Čeprav je videti skoraj neverjetno, samo poraba je letos manjša praktično za polovico glede na pretekle zime. Vlada bo ta učinek verjetno pripisala sebi, ker pač dela dobro in ne tako kot LDS-ove vlade, se je posledično zmanjšala tudi poraba kurilnega olja in prav je, da to na naslednjih volitvah tudi podpremo. ITAK.

Skeptiki in razni teoretiki katastrof to sicer pripisujejo toplemu vremenu, ki naj bi bil posledica onesnaženja, ki naj bi bilo posledica segrevanja ozračja, samo te teorije so na trhlih nogah in jih je potrebno jemati še z veliko mero zdrave skepse.

Meni je kljub vsemu bolj všeč nekatastrofična teorija, da Vlada dela dobro in da posledično kurilne naprave porabijo manj goriva.

In tudi če je segrevanje ozračja posledica onesnaženja zaradi industrializacije in več dekad zatiskanja oči, se že kažejo pozitivni učinki na osebne finance, saj ni cenejšega načina varčevanja s kurivom pozimi, kot je globalno segrevanje. Seveda ob primernem in zadostnem pogoju, da ti tornado ne poruši strehe nad glavo.

Sem pa prišel na idejo, kako v primeru, da se hude zime ponovno vrnejo, zmanjšati stroške ogrevanja in bonus poleti zmanjšaš še stroške hlajenja.

Preprosto gradiš hiše in stanovanjske bloke v drugo smer. V ZEMLJO.

Ker je temperatura pozimi pod zemljo bistveno višja kot na zraku in poleti bolj primerno “čilout” nižja, pač hišo zgradiš kakšnih 10 metrov pod zemljo in imaš nad zemljo samo še nadstrešek za avtomobil, dve brezi, roštilj in leseno vrtno uto. Pa še namesto 500 kvadratnih metrov zemljišča, jih potrebuješ natanko 150 kvadratnih metrov.

Seveda skeptiki na take genialne ideje odgovorijo takoj s skepso v slogu, da je to depresivno, da nimaš razgleda iz stanovanja, da ne slišiš petja ptičkov in kikirikanja sosedovega papagaja oziroma vrtne kure.

Samo kot običajno, dr. Onyx tu zopet poseže po visoki tehnologiji.

Zakaj ne bi preprosto namesto oken potem imel vgrajene računalniško vodene LCD zaslone, ki imajo ob robovih še miniaturne zvočnike. Potem je samo stvar domišljije, kako bi bil videti pogled skozi okna.

Enkrat recimo predvajaš Maldive in imaš občutek, kot da gledaš na naselje lesenih hišk na vodi in v daljavi rdečerumen sončni zahod nad atolom ter seveda vse skupaj pospremljeno s posebnimi učinki šumenja morja, butanja valov ter kriki morskih ptic.

Ko vlada odzunaj koledarska zima lahko potem naložiš prizor na LCD okna, ki ustreza pogledu iz gorske koče na nekaj tisoč metrih nadmorske višine. Zunaj snega do polovice oken, pogled na gorske vršace in oster piš vetra, ki nakazuje, da zunaj divja snežna nevihta.

Ko bomo vsi spoznali revolucionarnost te ideje, bo planet zopet izgledal tako kot na začetku, preden ga je v roke in upravljanje dobila edina inteligenca Vesolja dr. Človek.

Neprecenljivo.

POZOR.

Sama ideja je zaščitena z nekaj patenti, zato bi prosil, da preden greste na upravno enoto po gradbeno dovoljenje in še preden zapravite 25.000 evrov za LCD ekrane, da se oglasite pri meni. Jaz tudi ne živim samo od zraka.

One Response to “Vlada dela dobro”

  1. mijau Says:

    Ko boš v vladi, mi zrihtaj koncesijo za kopanje jam (jaz bom tačas nabavil bagerje, dokler jim še cena ni porasla). Odstotek od dobička, ki ti pripada, naj bo isti, kot je to že doslej v navadi.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s