KOCKA – THE CUBE

To, da predsedniški kandidat dr. Onyx ni samo kandidat za Erjavčevo 2007, je upam znano.

V zadnjem času sem se intenzivno ukvarjal pri projektu tehnične prenove sprejemne sobe v Čudežni deželi očiščenja in preobrazbe in lahko rečem, da sem ponosen, ker je bila večina arhitekturnih in tehničnih zamisli, ki sem jih sam predlagal, z navdušenjem sprejeta.

Sprejemna soba je prvenstveno namenjena posmrtnemu sprejemu za vse tiste, ki še vedno živijo v smrtnem grehu pogube in ki so potem od tu usmerjeni na pot očiščenja in preobrazbe za vnovičen neuspešen poizkus življenja v smrtnem grehu pogube.

Soba je sedaj velika 4 x 4 metre (natančno toliko, kot povprečno stanovanje mlade družine v postkomunistični Vzhodni Evropi) in POVSEM BELA. Vse je povsem v čisti beli barvi, strop, stene, poden. V sobi sta samo dva stola, tudi povsem bele barve in skoraj neopazna, le da je prvi stol tapiciran, drug pa kovinsko hladen, z žarečim belim fosforjem na naslonjalu za roke.

Na prvem stolu sedi študent, ki prek študentske napotnice dela v sprejemni sobi (upam da bom drugo leto med počitnicami utegnil kakšen mesec tudi sam preizkusiti moj izum). Oblečen je povsem v belo obleko, bele nogavice, beli lakirani špičaki, le očala so črna znamke SHADES in črna ura zanamke eSPRIT.

Sprejemne sobe se je prijelo med uporabniki ljubkovalno ime KOCKA – THE CUBE.

Vrhunski tehnološki dosežek in moj izum pa je STAT OF THE ART audio sistem, ki je vgrajen v KOCKO. Dejansko so vse stranice kocke sestavljene iz milijard očem nevidnih malih izvorov zvoka, ki jih krmili sistem, ki je še najbolj podoben bolj sofisticirani nevronski mreži. Tak sistem z posebno programsko opremo potem ustvarja zvoke, ki pri človeku lahko povzročijo učinke, ki morda še najbolje spominjajo na vožnjo z vlakcem smrti.

Moja ideja je tudi bila, da se za zvočno podlago uporabi kar naslovna tema iz filma The Godfather (film govori o časti in MAFIJI), pri čemer je uporabljen posebni učinek, kot da bi se zvok v krogu vrtel okrog poslušalca, potem pa izgine v PODNU in se zopet pojavi na STRUPU (alias popravek stropu).

Študent prek napotnice potem skupaj z stranko zapoje naslovno temo iz filma The Godfather, ki govori o Mafiji. Ta, ta, ta, ta, ta, ta, ta, ta, ta, ta, ta — ta, ta, ta — ta, ta ta, TATA…

Za razne Diktatorje, Samodržce, Ljudožerce, Manipulatorje in Vladarje, ki živijo v smrtnem grehu pogube, pa sem izbral kot glasbeno kuliso v sprejemni sobi Čudežne dežele očiščenja in preobrazbe kar znan domač napev „OD VIŠINE SE ZVRTI“ v nekoliko trši izvedbi.

Vem, logično vprašanje je, kaj če stranka, ki pride v Čudežno deželo očiščenja in preobrazbe, jezika pesmi ne razume. Dejansko je vseeno, saj večina tako ali tako ne posluša, zato so pa vedno eni in isti modeli na tapeti , bolje rečeno v KOCKI in jim zopet v n-tem poizkuskusu študent prek napotnice študentskega servisa opere možgane.

Moj predlog, da bi po sprejemu stranki dali za izpolnit še anketni vprašalnik o prijaznosti študenta na napotnico in zadovoljstvu s sprejemom so gladko zavrgli.

Pa drugič. Ideja niti ni slaba.

Povezave:
THE CUBE
Čudežna dežela očiščenja in preobrazbe

7 komentarjev to “KOCKA – THE CUBE”

 1. barbiblond Says:

  Ti si pa strog, ampak predlog je pa odličen! Mogoče bi podprl zvočno kuliso še z občasnimi rafali, študentu pa dodal kroman bedž s pis znakom. Kocko pa lahko z enosmerno povežeš s Kocko vnovičnega neuspešnega poizkusa življenja v smrtnem grehu pogube.
  No, samo predlog.

 2. dronyx Says:

  Spoštovana volilka barbiblond.

  Sam sem med testiranjem tega mojega izuma prebil veliko časa v KOCKI skupaj s študentom prek napotnice in lahko povem, da se ti porodi ogromno idej, kako zayebawati grešnika v živo glavo. Ker v KOCKI so povsem nemočni in zbegani, kaj se jim to dogaja.

  Samo izkazalo se pa je, da je win kombinacija SIMPLICITY, sveta preproščina. MINIMALIZEM. To dobro vpliva tako na študenta prek napotnice, kot tudi stranko, ki čaka na PURGATORY.

 3. dronyx Says:

  Mimogrede v bližnji prihodnosti v KOCKI z veseljem pričakujejo morona, ki je zaplodil otroka bivši TV zvezdnici in jo psihično uničil, da je danes samo še razvalina. Zanj, samo zanj, pa pripravlja THE BOSS spektakel, ob katerem je eksplozija zabave res mušji kakec. In tu meni ne pusti niti da bi izbral glasbeno podlago.

  Baje pa je bivši Iraški diktator dokaj stojično prenesl PURGATORY in tudi ni razumel poante besedila pesmi, ki se mu je vrtela v KOCKI. Šlo je za hit Eminema Cleaning out my closet.

 4. barbiblond Says:

  Spoštovani kandidat,
  nisem vedela, da je beseda že meso postala in je potemtakem že preizkušena. Bom prihranila ideje za naslednji projekt, ki bo še v obdelavi.

 5. dronyx Says:

  V zadnjem času je bilo nekje decembra lanskega leta – torej 2006. O projektu sem obšerno pisal na siolovem forumu, dobil pa je tudi nekaj laskavih priznanj s strani strokovne javnosti. Eleganco in čistost barv ter linij so vsi prehvalili.

 6. Dr. ONYX - predsedniški kandidat » Blog Arhiv » PREZRAČEVALNI SISTEM Says:

  […] V tolažbo trgovkam in ostalim ponižanim naj seevda povem, da se sedaj tudi delno moja KOCKA – THE CUBE ne brani nobene nove stranke. Tudi tistih ne, ki pridejo k študentu prek napotnice prvič. Na začetku smo sicer imeli obupne težave s smradom, ki se je razvil v KOCKI in so se menjali študentje prek napotnice hitreje kot jaz menjam spodne hlačke. […]

 7. Dr. Onyx - predsedniški kandidat » Blog Arhiv » Ste postkomunistični tajkun? Says:

  […] Samo, ker se posnetki neprestano pošiljajo v centralni sistem to pomeni, da bo policija lahko prepoznala vašega morilca in bo pravici zadoščeno. Tako boste lahko v miru odšli na prostrane poljane Nebeškega kraljestva. Če seveda niste grešili in vas ne čaka dobrodošlica v KOCKI. Zbiram prednaročila, ravno pred nekaj minutami je policija zaprla Dalmatinovo. Še poizvedujem, kje je problem.   […]

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: