Prezračevalni sistem

Zadnjič se zopet z prijatelji in sedaj tudi že simpatizerji dobimo na domačem pšeničnem pivu in beseda je nanesla na mojo predsedniško kandidaturo.

V bistvu smo študirali, kako bi nagovoril tudi tiste volilce, ki me iz vsega srca sovražijo in bi volili karkoli, samo ne mene.

Potem pa takole ob ne vem že kateri rundi pšeničnega piva pade genialna ideja. Kaj če bi predsedniško kandidaturo vložili še moji simpatizerji, samo bi se pred javnostjo delali, da so moji ODLOČNI NASPROTNIKI.

V bistvu je osnovna ideja pa ta, da bi na ta način v volilno telo vnesli popolno zmedo, zlasti pa bi vrgli dimno bombo v tisti del volilnega telesa, ki me ne podpira za na Erjavčevo 2007.

Seveda bi potem vsi tisti, ki me sovražijo, svoje glasove v prvem krogu dali mojim simpatizerjem, NEHOTE. Tako bi se moji nasprotni glasovi distribuirali, samo kako? Mojim simpatizerjem, ki bi pa potem seveda od nadaljnjega boja odstopili in priporočili svojim volilcem, da podprejo mene, ker pač ni nikogar boljšega in v sili hudič še muhe žre.

Seveda ta taktika ni nova in je bila v zgodovini uporabljena velikokrat, kadar so želele oblastne strukture vnesti zmedo.

Ni pa taka taktika uporabna samo na volitvah.

V gospodarstvu ali negospodarstvu se lahko uporabi taka taktika takrat, kadar minister za javno upravo ali lastnik večje fabrike ali kolhoza želita imeti sicer sindikat, da zadeva izgleda KAO demokratična, a ne sindikat, ki bi bil res opozicija oblastnim strukturam, temveč sindikat, katerega vodilni so DOBRO PLAČANI in sicer DOBRO PLAČANI ne od tistega, ki naj bi sindikat imel korist, temveč od ministra za javno upravo ali lastnika postkomunistične fabrike ali kolhoza.

Jaz si samo na tak način znam razložiti, kako je uspel ministru za javno upravo čisti BARVNI VALAT, brez ene same stavke ali protesta javnih uslužbencev. Če pa sem čisto odkrit, pa si upam trditi, da 90% ali več javnih uslužbencev sploh ne ve, da sindikat obstaja in da se občasno dobijo na kavi z delegacijo ministra.

Enako pa seveda verjetno velja za podjetja, vsak pa lahko preveri pri sebi, kakšno plačo imajo vodje tako imenovanega sindikalnega gibanja, ki ostro in brezkompromisno zastopa delavske pravice.

Ko sem omenil gospodarstvo, sem se spomnil zanimivega članka iz zadnje številke Nedeljskega dnevnika z zanimivim in simpatičnim naslovom “Lulat enkrat, dvakrat le ob “tistih dneh”!

Avtor pa je navdih za naslov članka očitno našel na primeru tako imenovane Črne knjige v kateri naj bi bili domnevno opisane nečloveške ideje in podvigi nemškega trgovca LIDL, ki naj bi po navedbah prihajal celo na naše tržišče, ki se že tako duši od najrazličnejših trgovcev, ki se bodo v naslednjih letih borili dobesedno na nož za preživetje.

Ena izmed domnevnih genialnih idej nemškega trgovca, ki se je očitno spomnil idej velikih slikarjev in faliranih diktatorjev iz zgodovine je, da so morale delavke, trgovke, nositi rdeče trakove zavezane okrog glave ko ninđa želve v dneh, ko so imele mesečno perilo. Ta rdeč trak je bil potem ključ do bonitete, da so šle lahko dvakrat med delovnim časom na toaleto. Sicer le enkrat.

Kakšne bonitete in ugodnosti si je na ta račun izplačala uprava, s kakšnimi avtomobili se vozijo ti kravatarji ter koliko pregledov SRCA na leto si lahko privoščijo ti IDIOTI članek ne poroča.

Ob prebiranju tega članka pa sem se spomnil še na eno genialno idejo na isto temo, ki so jo mediji kot šalo oziroma zanimivost priobčili pred kakšnim letom. Namreč neka argentinska veletrgovina je prišla na idejo, kako rešiti problem opravljanja potrebe za delavke na šalterjih oziroma registrskih blagajnah. Rešitev so gospodje iz uprave našli preprosto v inkontinenčnih plenicah za odrasle.

https://i0.wp.com/products.au.hartmann.info/images/6673_60.gif

Tako sedaj delavke na blagajni nosijo plenice, dobiček se je povečal za nekaj stotinov odstotka, to, da verjetno kupci v vrsti nekako čudno gledajo grimase delavk med opravljanjem velike potrebe pa je uprava tudi nekako požrla. Kaj pa smrad?

V tolažbo vsem trgovkam, ki delajo na registrskih blagajnah veletrgovin lahko povem samo to, da verjetno tudi kakšna uprava naše, domače, veletrgovine razmišlja o podobnem ukrepu. Pa to še nisem povedal v tolažbo.

V tolažbo naj povem, da tudi piloti bojnih letal in astronavti imajo povsem enake težave z opravljanjem potrebe. Za pilote vem, da imajo speljano cevko iz konca urinarnega trakta v posebno stekleničko in potem po pristanku to stekleničko izpraznijo za naslednji polet.

Kaj se zgodi, če pilota prime na veliko potrebo medtem ko nanj sovražnik strelja vodene rakete, mi še ni jasno. Verjetno se preprosto podelajo v halče, samo da to sramoto pred širšo javnostjo prekrijejo, pa posnamejo filme tipa TOP GUN, kjer pa teh umazanih podrobnosti ni.

Samo hitri motorji, lepe punce, usnjene jakne, ostri 9G zavoji ter vzleti proti sončnem vzhodu, ko se nebo na obzorju razlije v čudovite barve.

Sam moram priznati, da se mi smilijo tako trgovke kot tudi uprave teh veletrgovin. Sam pri sebi sem sklenil, da jim nekako pomagam nositi vsakodnevni križ.

Tako ne hodim več v trgovine v nedeljo, na Gospodov dan, pa četudi mi zmanjka toaletnega papirja. Prav tako sem trgovine, za katere sem zasledil, da delavce brezobzirno izkoriščajo, uvrstil na tako imenovano Črno listo trgovin, ki me ne vidijo več.

In ta lista postaja žal iz meseca v mesec daljša.

Če sodite, da tudi sami poznate kakšen takšen primer IDOTIZMA, spoštovane volilke in volilci, mi ga prosim pošljite.

Če bo zgodba resnična, bo na Blogu predsedniškega kandidata seveda objavljena, če pa bo zares škandalozna, bova z protikandidatom, prokrščansko usmerjenim Peterletom, kakšno rekla tudi na soočenjih za predsednika.

Hkrati bom predlagal sindikalnim voditeljem, da odpremo posebno spletno stran, ČRNO LISTO, kjer bo objavljen seznam podjetji, ki se jih je potrebno na široko izogibati. Izogibati in kjer bodo objavljeni primeri, zaradi katerih se jih je potrebno na široko izogniti.

Me prav zanima kako bodo odgovorili na pobudo predsedniškega kandidata. Slutim že…

V tolažbo trgovkam in ostalim ponižanim naj seveda povem, da se sedaj tudi delno moja KOCKA – THE CUBE ne brani nobene nove stranke. Tudi tistih ne, ki pridejo k študentu prek napotnice prvič. Na začetku smo sicer imeli obupne težave s smradom, ki se je razvil v KOCKI in so se menjali študentje prek napotnice hitreje kot jaz menjam spodne hlačke.

Samo sedaj smo težavo rešili z novim STATE OF THE ART prezračevalnim sistemom. 🙂

Povezave:
Plače “sindikalistov”
Lidl
Šikaniranje delavcev

One Response to “Prezračevalni sistem”

  1. dronyx Says:

    Kdor išče v tem Svetu pravico, morda samo kot zanimivost:

    – oskrbovalni dan zapornika leta 2004 je stal 14.000,00 SIT
    – dnevni bruto zaslužek najslabše plačanih delavcev z 8 urnim delavnikom je pa recimo 3.500,00 SIT – 4.000,00 SIT

    Kdor išče PRAVICO je rešitev samo ena in edina.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: