Katarina (velika)

Kanal A vsako liho nedeljo očitno zamenja popoldansko pogovorno družinsko oddajo. Tokrat je na vrsti Katarina.

Teh oddaj v principu ne gledam, tokrat sem naredil izjemo, ker je izbira gosti, Ane Jud in Bernarde Jeklin, preprosto obetala. V studiju je bila na kavču še neka tretja estradnica, pevka, ki pa je žal ne poznam, čeprav sem jo enkrat srečal pred trgovino Ikea v Gradcu.

Na sredini oddaje me je prvič resno zaskrbelo, da bomo doživeli nov damski izpad širših razsežnosti. Ana Jud je vrgla Bernardi Jeklin v obraz, da jo je v svojih edicijah označila za “široko odprto pi….”. Sam sem doma na tem mestu preventivno dodal še dvakrat svoj “pi”, kot pisk jasno. Tako da se stavek pravilno glasi “Široko odprta pi…pi….pi”. Sama besedna zveza mi je sicer smešna, ker asocira na film “Eyes wide shut” in nekako na humoren način poudarja odprtost zgornjega dela spodnjih okončin gostje v studiju.

Spopad dveh dam se je (žal) končal (samo) z povabilom na kavo, tako da sem potem posumil, da je zadeva žal tudi tokrat odigrana in režirana.

V bistvu pa te oddaje ne bi niti omenil, če me ne bi zmotilo nekaj drugega. Kulise. Ta oddaja ima za moj okus naravnost grozljivo sceno, proti kateri izgleda Košnikova gostilna kot scenografija za Ben Hurja ali Kleopatro.

Mizar je očitno dobil nalogo, da naj studijo izpade klasično, kot dnevna soba z tribunami. Samo zame grozljiva je izbira slik, še bolj grozljiva izbira okvirjev za slike, grozljiv je rdeč kavč z čipkastimi okraski, kot bi jih kdo privlekel iz tržnice, potem grozljiva okna, grozljivi kipi iz alabastra, da grozljivo ne naštevam naprej.

Ko bi šel vsaj nekdo do lokalnega trgovca z sadjem in zelenjavo ter dal na mizo šop banan in v kot kakšen taščin jezik ali krasuljo. Z zelenjem bi nenazadnje lahko skrili obupne kipe iz alabastra in kičasta tihožitja šopkov na slikah, ki so verjetno samo uokvirjene slike iz koledarja podjetja Soboslikarstvo Brkić & sinovi s.p. za leto 1995.

Zame kot merilo za neokusno sceno je do sedaj veljala scena pogovorne oddaje na RTV z Ladom Ambrožičem in tisto znamenito (morda baročno) ogledalo iz starinarnice, v katerem kamera lovi odsev pomanjšanega gosta.

Samo tokrat je Kanal A prestavil meje absolutne ničle, kar se tiče scenografije, še bistveno nižje. In od sedaj naprej je scena oddaje Katarina na Kanalu A zame merilo za ocenjevanje kvalitete opravljenih scenskih mizarskih storitev.

Upam da je to zares dno scenografije nedeljskih družinskih oddaj.

Skupna ocena: NEZADOSTNO na 2 (prebere se kot na kvadrat)

8 komentarjev to “Katarina (velika)”

 1. Tinca Says:

  joj joj joj….vceri sem prvic gledala to oddajo…..oh my god! porazno! kr neki….voditeljica je non stop prekinjala goste….joj….
  scena je res obupna….sedezne narazen fullll……obcinstvo sedi na nekih klopcah….ne vem cemu je voditeljica sprasevala kamermana neka glupa vprasanja….cist izven konteksta….skratka: ocena NEZADOSTNO NA KUBIK!!!! 🙂

 2. Tinca Says:

  aha….bojda so oddajo cenzurirali? a je to res? ker jaz nimam tega feelinga? no ja….to sem prebrala v enem od rumenih slovenskih medijev 🙂

 3. dronyx Says:

  Jaz predvidevam, da sta se Ana Jud in Bernarda Jeklin vmes še malo po žensko zlasali ali pa zabrisali v obraz kakšno sočno kletvico. Imam občutek, da nismo videli vsega. Res škoda.

 4. dominika Says:

  Tudi jaz sem včeraj gledala oddajo. Pa še dve pred tem. Kar se tiče kulis, npr. slike. Slike so delo invalidov in če se ne motim je bilo rečeno, da so za dražbo. Vsaj tista, ki zmaga po glasovanju gledalcev ali nekoga že. Do sedaj si jih še nismo imeli priložnosti dobro ogledati, da bi izbrali nekaj, kar bi nam bilo všeč. So res samo kulisa. Moj splošni vtis o oddaji je, da je kot tisti filmi, ki jih včasih gledaš malo raztreseno in se ves čas sprašuješ, kdaj se bo film začel. Nekateri gosti so znane osebnosti, vešči nastopanja in znajo v tistih nekaj sekundah, ki jih imajo na razpolago, celo povedati kakšen stavek, ostali pa izvisijo preprosto zaradi hecnega koncepta “izvedeti moramo čimveč” in jih gostiteljica neprenehoma prekinja. Ves čas sem imela občutek, da bo zapel šolski zvonec in se bodo vsi vsuli ven. Teme, ki bi lahko bile zanimive, zato izzvenijo v obliki kokošnjaka in na koncu ugotoviš, da nihče ni nič povedal. Dnevna soba, ki naj bi omogočala ali povzročala prijetno vzdušje prijateljskega kramljanja in sproščenosti, se tako uspešno pretvori v tisti pregovor “pola sata svakog gosta dosta”;

 5. dronyx Says:

  Možno da so slike delo invalidov. Saj Van Gogh je bil baje tudi invalid ali celo duševni bolnik in si je baje odrezal uho zaradi glasov v glavi. Pa kljub temu ni razstavljal svojih slik na krneki neokusni sceni neke družinske pogovorne oddaje, kjer govorijo o široko odprtih pičkah in morajo mame otroku razlagat, kaj je to široko odprta pi… Poleg tega če gre res za nek dobrodelni namen, potem naj slike lepo razstavijo, predstavijo avtorje in povedo komu gre denar, če gre za dražbo. Jaz poznam preveč zlagane dobrodelnosti, da bi še nasedel tem foram. Žal.

 6. Tinca Says:

  🙂 🙂 🙂 sam ce pomislis….tist je blo kr malce zanimivo vidt…ko so se sli TELEFONCKE!!!! (katarina je dala tej igri cist en drug ime in nimam pojma kje ga je dobila)….Ana in Berny si sepetata….pa sem potihom doma upala da se po tam zataknilo…pa se ni 😦 ha!

  kulis se pa res ne spomnim….a sploh so???? 🙂

 7. dronyx Says:

  Jaz upam, da se bodo šli naslednič Gnilo jajce. Gostje v minikah razporediš v krogu, jih prisiliš da počepnejo, kamerman Ibro oziroma neki na K. se uleže na tla in snema kadre od spodaj. Pet zvezdic. vredno ogleda.

 8. McFly Says:

  Kamerman je Kujtim in je skoraj sigurno premalo plačan za odgovarjanje na Katarinina hm… vprašanja

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s