O ženskah

Kot predsedniški kandidat moraš hočeš nočeš imeti neko mnenje tudi o ženskah.

Sam prispevek je navdihnil zopet članek v časopisu, kjer avtor pospremi odhod varuha človekovih pravic in trdi, da so imele marginalne skupine kot so izbrisani, Romi, ŽENSKE in istospolno usmerjeni v varuhu kakovostnega sogovornika.

Marginalne skupine?

Kako marginalne, saj je žensk statistično več kot moških in se razmnožujejo nemoteno in neovirano še naprej.

Sam načeloma, kot predsedniški kandidat, proti ženskam nimam načeloma nič, dokler one ne posegajo v moje ustavne pravice.

Dejstvo je, da so ženske bistveno manj nasilne kot moški, saj to nenazadnje lepo dokazuje statistična porazdelitev števila zapornikov po spolu in dejstvo, da imamo samo eden mali ženski zapor in vrsto večjih moških zaporov.

V ženskah je očitno tudi bistveno manj borbenega duha, saj je število velikih vojskovodij ženskega spola iz zgodovine z besedo nič. Niti ene. Če odštejem Ivano Orleansko, pa še njo so preden je postala vojskovodja, zažgali na grmadi. Preventivno.

Največja religija, RKC, ženske ni nikdar jemala kot enakovredno partnerko moškemu, saj je težava že v tem, da jo je Bog ustvaril iz Adamovega rebra, verjetno osmi dan, ko je bilo že vsega konec. Kdo je rodil Adama, je za RKC nepomemben, marginalen, teološki problem, ki se običajno razloži z problemom kure in jajca.

V večini ostalih religij imajo ženske stransko vlogo, večkrat kot nekakšen najšibkejši člen, ki pade na finto vsaki kači v raju.

Sam osebno sem sicer mnenja, da so ženske bistveno bolj primerne za vodenje države ali podjetja, ker imajo nekatere specifične lastnosti, ki so večini moških tuja ali zakrnela. Hkrati pa imajo žal tudi lastnosti, ki jih v konkurenčnem boju z moškimi za te položaje, postavijo v depriviligiran položaj.

Čeprav kot moški predsedniški kandidat, ki se zbuja z jutranjo erekcijo in se še vedno čoha po jajcih od dolgčasa, pa moram vendarle priznati, da si potihem želim, da na tokratnih predsedniških volitvah 2007 zmaga ženska.

Sam sem v primeru, če mojemu zgledu sledijo tudi protikandidati, pripravljen odstopiti od kandidature za položaj prvega moža države v korist ženskim kandidatkam. Morda pa bi bilo zanimivo za spremembo pogledati, kako se na soočenjih znajdejo same ženske. To, da ne bi znale dostojno izvršiti nalog, ki jih nalaga predsedniku države ustava in so tako ali tako lažja administrativna dela, si ne upam niti pomišljati.

Sam sem dolgo razmišljal (šest minut, dvajset sekund), katera od znanih osebnosti bi bila primerna kandidatka za predsednico.

Bernardo Jeklin sem odmislil že na začetku. Ostale možne kandidatke, ki sedijo v parlamentu, zaradi ozke strankarske usmeritve in posledično montiranih plašnic čez oči, mi nekako tudi ne delujejo državotvorno.

Potem pride še bazen kandidatk iz sfere kulture, univerze, znanosti in estrade.

Jaz sem se odločil, da podprem

Manco Košir
Vido Žabot
Ano Jud

kot kandidatke za predsednico države.

Po mojem so vse predlagane kandidatke dovolj razgledane, znajo tuje jezike, imajo občutek za retoriko in govorjeno besedo ter imajo predvsem ustrezno mero kritičnega pogleda na aktualno dogajanje v družbi. This must be joke, right?

Za Ano Jud se bojim, da ne bo znala stojično požreti kakšne nesramne opazke pri pregledu častne čete. Sicer sem jo dal v ožji izbor kot nekakšno sodobno Mato Hari, ki nam bo po končani tekmi, v novi knjižni zb(i)rki, predstavila umazano zakulisje bitke za predsednico. Predvsem v smislu, kdo s kom.

Upam, da jeseni 2007 dobimo predsednika države, ki se ne zbuja z (lastno) jutranjo erekcijo in se ne čoha od dolgčasa po (lastnih) jajcih. Pričakujem preveč?

4 komentarji to “O ženskah”

 1. Dr. ONYX - predsedniški kandidat » Blog Arhiv » Mesojede rastline Says:

  […] Če bi bil ženska in bi se poklicno ukvarjala z prostitucijo, bi si dala umetniško ime VENUS FLYTRAP.   […]

 2. M. Says:

  Ne vem ravno, če je najmanj borbenega duha v ženskah, mislim, da smo kar borbene, najbolj, če imamo tekmico. Nasprotnika ženskega spola.

  Kar se tiče tvojih kandidatk…
  Vida Žabot mi ne da tistega občutka, da bi jo obkrožila. Ne vem zakaj. Manca Košir je krasna ženska in me pa zanima kako bi se znašlav tej vlogi. Hehe, Ana Jud je tudi zanimiva ženska, ki ima jajca, a se mi zdi da bi večino svojega mandata pisala knjige, kar mogoče ne bi bilo slabo. Vsaj videli bi kako vse “zares poteka”, ali pač ne.

 3. dronyx Says:

  Ne trdim, da ženske nimajo borbenega duha, samo kaže se v milejših oblikah. Naštej mi eno veliko vojskovodkinjo ranga Napoleon, Rommel, Atila, Aleksander Veliki … Tu ne štejem, če se dve ženski zlasati. Štejem osvajanje ozemlja, poveljevanje nekajtisočglavi vojski … Morda ima Izrael kakšno žensko generalko, samo dvomim…

  za žensko kot predsednico bi želel neko damo z karizmo in ki ni preveč politično obremenjena. Ana Jud bi se kot predsednica umirila in mislim da bi dostojno parirala kakšnemu Janezu Janši. Potem bi šele videl, da je dr. Drnovšek … 🙂 Manca Košir mi je zabavna iz filmov Boštjana Hladnika, poleg tega je sposoben retorik, dobro razmišlja … Moj osebno favorit (kinja). Vida Žabot ima še nekaj teološkega v sebi, kar ni slabo, jmi pa včasih malce deluje naivno.

  Svet je pokvarjen in to mora predsednik države pač vedeti.

 4. Centrifuzija Says:

  Osebno mislim, da bi bili edini dve možni kandidatki:

  Centrifuzija
  in nato šele
  Danica Purg.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: