Potešena ženska

Kot predsedniški kandidat sem prisiljen spremljati veliko medijev, da bom lahko na soočenjih dostojno pariral mojim protikandidatom, ki so že vrsto let v tem poslu in nekateri verjetno pravi poklicni nakladači in naprave za delanje megle.

Ker imam čas omejen in moram vmes poskrbeti tudi za opravljanje nujnih življenjskih funkcij, kot je hrana in jedača, sem prisiljen prebirati časopisne članke zelo površno. Običajno preletim naslove in če najdem vmes takšnega, ki ga ocenim kot zanimivega za soočenja, potem preletim še vsebino.

Običajno ne berem vsega, samo ključne besede. Celoto si potem ustvarim s pomočjo domišljije in logičnega sklepanja.

Opažati pa sem začel, da sem na ta način izgubil sposobnost koncentracije in nisem več sposoben prebrati od začetka do konca niti krajših sestavkov.

Da pa je zadeva še bolj kritična, se mi je začelo dogajati, da napačno prebiram že naslove, oziroma se mi zaradi hitrosti branja pojavljajo napačne asociacije.

Zadnji tak primer je iz neke priloge časopisa, kjer je bil predstavljen portret alpinistke. Naslov sem prebral na hitro in ker je bil del naslova odebeljen, drug del pa napisan normalno, sem v naglici napačno asociral naslov. Jaz sem mislil, da piše Uspešna ženska je potešena ženska, je bil naslov portreta Uspešna ženska je poštena ženska.

Prvi naslov je obetal in sem že mislil, da bom članek na hitro preletel. Komaj čakam, da bodo jesenske volitve za mano, sicer se mi bo od vseh informacij še strgalo.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s