Oboroženi slovenci

Zadnji obračun v Brežicah je sprožil vprašanja v medijih, kako oboroženi smo Slovenci. Dobro je pa moje mnenje glede tega vprašanja. Nekateri imajo še od osamosvojitvene vojne dalje doma v kleti zraven krompirja zložene protitankovske mine.

Sam imam doma sicer samo zračno pištolo, imitacijo prave vrste Beretta (mimogrede, moja natančnost strmo narašča z vsakim treningom):

https://i2.wp.com/www.pyramydair.com/site/manuals/beretta/beretta.jpg

ter samostrel vrste Barnett Revolution (tu sem pa še slab, kar se tiče natančnosti, pa tudi napenjanje zahteva precej moči):


vir: redrae.co.uk

Za nakup obojega sem potreboval samo osebno izkaznico. Pištola je nedolžna zadeva, medtem ko je samostrel pravo orožje z dalnogledom, ki pokonča kogarkoli na razumni razdalji. Sam ga sicer uporabljam samo za streljanje v tarčo. Je pa to očitno luknja v zakonu, saj bi po mojem mnenju za samostrel moral imeti orožni list.

Sam mislim, da bolj ko narašča nezaupanje v policijo, sodstvo in tožilstvo, bolj se bodo ljudje zavedali, da se morajo varovati sami in s tem bo naraščalo tudi število kosov domačega strelnega orožja. Proti temu nima nihče nobene moči. Krivci za to situacijo so pa tisti, ki so povzročili, da je zaupanje v te organe katastrofalno nizko.

Sam sem recimo pred leti bil “tarča” neke domnevne akcije policije z posebnimi metodami in sredstvi. Ne neposredna, ampak verjetno bolj kot kolateralna škoda. Ko sem pred kakšnim mesecem direktorju Policije poslal povsem enostavno pismo z jasnimi vprašanji s tem v zvezi, sem dobil neverjeten odgovor. Nekako v smislu:

Moje vprašanje:
“KOLIKO JE ENA PLUS ENA?”
če želite, lahko pripeljem tudi doktorja matematike, ki bo demonstriral račun in rezultat

Odgovor direktorja Policije:
“SEŠTEVANJE JE RAČUNSKA OPERACIJA.”

To sem napisal karikirano, da ne bom operiral z pravimi podatki. Samo iz tega je jasno razvidno, da tem ljudem svoje varnosti ne morem zaupati, kot predsedniški kandidat pa moram seveda skrbeti za brezhibno neprestano varovanje.

Tudi če nisi prerok lahko vidiš, da takšno stanje nujno vodi v amerikanizacijo Slovenije. Število primerov, ko bo posebna enota policije morala reševati krizne primere bo naraščalo, posledično pa tudi število mrtvih v strelskih obračunih.

Sam osebno bi bistveno raje videl, če bi lahko policiji zaupal in če bi bil ogrožen verjel, da me bodo zaščitili. Tako pa vem, da se bom branil sam. Ostro in brezkompromisno.

Povezave:
Zakon o orožju

Značke: , ,

4 komentarji to “Oboroženi slovenci”

 1. Pi.Roman Says:

  Torej boš kot predsedniški kandidat razpustil policijo in državljane do zob oborožil?

 2. dronyx Says:

  NE. NE. in NE. Zavzel se bom, da bodo ljudje policiji zaupali in da bo policija sposobna zaščititi vsakega, ki je ogrožen, še preden se zgodi zločin. Nekakšen MINORITY REPORT. Sedaj če prideš na policijo ti rečejo, da dokler ni trupla ni primera. To pa potem pomeni, da se ljudje morajo braniti sami. ŽAL.

 3. Družbene Zablode - Človeka Zadnji Učitelj » Blog Arhiv » Goljufiva Država vs. Primitivno Ljudstvo Says:

  […] Torej 877 Milijonov EUR Za Represijo in Sredstva za Ubijanje Ljudi naspram jebenih 88 Milijonov EUR za Zdravje in Skrb Ljudi!!!!! […]

 4. barbiblond Says:

  pravljica, bere se pa lepo.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s