Politična alkimija

Zares? Ah dajte no. 🙂

Biti politični komentator je zame eden izmed najtežjih možnih poklicev. Običajno naročniki pričakujejo, da boš premike volilnega telesa prikazal na znanstveni način in pri tem po možnosti izpadel še resno in verodostojno. Kar pa je enačba, ki nima krčmarja.

Ti politični komentatorji, ki jih tu pa tam, sem ter tja, povabijo v studijo na TV ali napišejo komentar v dnevnem časopisju, poizkušajo razložiti teoretično premike volilnega telesa … in vedno izpadejo smešno. Karkoli povedo ali napišejo, meni izpadejo smešno. Ker njihove teorije ne upoštevajo bistva. Da prostitutke lahko razumejo samo prave kurbe. Če povem po domače in direktno.

Če nisi politik, ne moreš razumeti dogajanja na političnem prizorišču. Če si politik, ti ni treba razumeti dogajanja na političnem prizorišču. Tako preprosto.

Sedaj smo dobili še Zares. Novo zvezdico na političnem nebu. Ali gre za zvezdni utrinek, ki je dejansko samo meteorit, ki v ognju pada skozi stratosfero, ali pa gre za Nebulo, rojstvo prave politične zvezde, ki bo zaznamovala našo prihodnost, bo pokazal čas. Sam samo upam, da ne bodo ponovili napake z avtobusom in diatonično harmoniko Nove Slovenije. Ker to je zame politični crap oziroma direktno KIČ.

Trenutno, kakor jaz ocenjujem situacijo, gre za goreč meteorit. To trdim na podlagi dejstva, da so se na to novo stranko praktično takoj že prisesali stari ideologi potopljene LDS in ni nobenega resnega razloga, da bi volilci verjeli, da bo tokrat kaj drugače. Sodili pa jih bomo po dejanjih. Tako kot to običajno volilno telo počne.

Vprašanje, ki je tudi odprto ob Zares novi stranki pa je, kam na političnem diapazonu se bo pozicionirala in s kom bo sklepala tovarišijo (kako se pametno izražam, kaj?)?

Jaz osebno programa strank ne jemljem resno. Naj bodo levi ali desni, se zavzemajo za podobne reči in kako nepresenetljivo, se zavzemajo tudi na podoben način. V tem so si vsi praktično zelo podobni in na tak način se jih ne da nikakor razvrščati na leve in desne. Nenazadnje se v parlamentu po volitvah vsi stepejo za SEDEŽE NA SREDINI. Kar dovolj zgovorno pove, kako razglašen kompas imajo vsi po vrsti.

Jaz osebno stranke v slovenskem parlamentu razvrščam preprosto po LJUBEZENSKI KEMIJI. Ali čutim med njimi privlačne sile in kako so močne.

Tako recimo v zadnjem času opažam izredno močno kemijo med Pahorjevo SD in Janševo SDS. Tu gre za zelo čist odnos, ker sta stranki približno enako močni in ne moremo trditi, da bi ena dvorila drugi samo zaradi dote. Celo več. Tudi če gledamo samo ime obeh strank je očitno, da sta si stranki usojeni. Ali bosta oba akterja tega pavjega ljubezenskega dvorjenja zmogla dovolj politične modrosti in zvezo okronala z poroko, bo pokazal čas.

Manjša težava sicer je, da je Janševa SDS poročena že z Bajukovo Nsi. Ta zveza zame ni bila nikdar naravna, čeprav se je dolgo obdržala pri življenju, sama kemija pa je ugasnila že dolgo tega. In ta zveza zame ni bila naravna zato, ker gre za zvezo dveh ljubimcev, kjer je eden neobrit, okoren gigant, drugi pa mala, neokorna in depilirana palčica (ne bom napisal princeska, ker jim bo takoj zrasel petelinji greben). Kdo je kdo prepuščam spoštovanem bralcu.

Ker tu več kemije ne vidim in zvezo držijo pri življenju samo še zaradi znane slovenske krilatice “kaj bodo pa rekli ljudje”, sam menim, da bi bilo smiselno, da se ljubimca ločita in tako odpreta možnosti novim ljubezenskim avanturam.

Nenazadnje, za malo Nsi bi bil mnogo bolj primeren kakšen njim enak partner, kot je morda Podobnikov SLS ali Erjavčev Desus. Čeprav v tem trenutku med temi strankami ne čutim prav nobene kemije in si trenutno resne zveze teh malčkov niti ne predstavljam.

Potem je tu pa še LDS. Ta stranka je bila vedno zagrizen samec, močan in nedostopen. Občasno se je sicer pojavil v javnosti z kakšno “kurbo”, oziroma “lokalno prostitutko”, zgolj zato, da je potešil goli spolni nagon in nič drugega. O kakšni kemiji pri tej stranki niti ni vredno izgubljati besed in nič ne kaže, da bi se ji kakšna ljubezenska avatura primerila v prihodnje.

Morda, če LDS izgubi še nekaj kilogramov in postane “Il picollo”, bi teoretično bila možna ljubezenska avantura z Desusom. Tu bi šlo nedvomno za zrela ljubimca, ki vesta kako se brzda strasti. Morda bi lahko celo prišlo tudi do združitve, kar si pa zaradi potencialnih potomcev, niti slučajno ne želimo.

Kaj pa Zares?

Zares izžareva sexappeal. Samo ta sexappeal izžareva zato, ker daje občutek, da gre za novo, od hormonov in oblin prekipevajočo najstnico v političnem komšiluku in ne zgolj v nove cunje preoblečeno ostarelo prostitutko iz nekih preteklih časov.. Pa je res tako? Ah dajte no.

Verjemite.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: