Higiena na javnih kopališčih

Dojenčki in majhni otroci so srčkani, luštkani in cortkani. Kakopak, tristo kosmatih maričk potičk. Samo imajo eno serijsko vgrajeno napako. Potrebo niso sposobni opravljati po potrebi, ampak po trenutnem navdihu.

V soboto je imel predsedniški kandidat redno kondicijsko usposabljanje po načrtu osebnega trenerja, ker se pač volitve nezadržno bližajo in bo kampanja zahtevala brezhibno psihofizično pripravljenost. Ko tako predsedniški kandidat skoraj dve uri plava v pokritem bazenu, pristopi do njega „Life Guard“ in pove, da mora takoj iz vode, ker je bazen zaprt. Razlog, nek otrok se je pokakal v vodo, kljub uporabi plavalnih plenic.

Pa kaj ste vi normalni?

Jaz imam točno določen, teden dni vnaprej pripravljen urnik in vsako odstopanje od programa ima lahko nepopravljive posledice za uspeh na volitvah. Samo razlog se mi je zdel tokrat dovolj tehten, da sem trening prekinil.

Sem se pa odločil, da bom v program moje predsedniške kampanje uvrstil dodatno točko, skrb za higieno na javnih kopališčih, ki mislim da je pri nas na porazno nizkem nivoju. Sam namreč dostikrat opazim tudi starejše primere, ki naredijo v vodi neko čudno faco in se več kot očitno polulajo direktno v bazen. Ker se jim pač ne ljubi iz vode do toaletnih prostorov.

Zato se zavzemam, da se pri nas na vseh javnih kopališčih, zaprtih ali odprtih, v Zakonu o varstvu pred utopitvami predpiše, da je obvezna uporaba kemičnih sredstev, tako imenovanih detektorjev fekalij, ki se obarvajo rdeče, če se primerek v vodo polula in se obarvajo modro, če se primerek v vodo polula in ima v urinu prisotne še psihotropne snovi.

Ko čuvaj kopališča opazi, da se je voda okrog kopalca obarvala, skoči v vodo, ga na silo izvleče na kopno, popiše in še fotografira. Slike tistih, ki so se v vodo polulali, se obesi pred vhod v kopališče s pripisom dneva dogodka. Tako obiskovalci kopališča lahko sumljive osebke, za katere obstaja verjetnost ponovitve dejanja, identificirajo že vnaprej.

https://i0.wp.com/herbdecordova.isreallyawesome.com/uploads/Boy%20Peeing.jpg
Grafika: isreallyawesome.com

Za dojenčke in otroke z tako imenovanimi plavanimi plenicami pa se kot kandidat za predsednika države zavzemam, da sicer lahko čofotajo po javnih kopališčih, vendar samo v primeru, ko gre za ločen manjši bazen in se vodo pogosteje filtrira.

10 komentarjev to “Higiena na javnih kopališčih”

 1. Vanja Says:

  hahahahahaha, lušno napisano.

 2. Centrifuzija Says:

  Poleg tega bo, kar se skrbi za higieno na javnih kopališčih tiče, najina slovaška sirota (za sedaj še kandidat za predsednikovega sina) zgled vsem ostalim pamžem. Amen.

 3. dronyx Says:

  @Centrifuzija, prosim da kot kandidatka za [PD] ne uporabljate besede PAMŽ, ker ima negativni prizvok. Otroci so naše največje bogastvo, iz članka zgoraj pa je razvidno, da tudi naše edino upanje za prihodnost.

 4. Centrifuzija Says:

  Prav. V prihodnje bom bolj previdna. Včasih me zanese in tole čakanje na majske rezultate izbora za PD je jako naporno …

 5. Luka Says:

  V namene vodnega športnega udejstvovanja priporočam …

  hidrofilni mp3 predvajavnik (tako, da poskrbim za kleno slovaščino).

  http://dne.enaa.com/prikaziCL.asp?ClID=10605

 6. Luka Says:

  Post scriptum

  naj omenim, da se mi zdi oblikovanje še posebno primerno. Prav posebej me spominja na otroško kahlico ali kakšno drugo orodje, ki sodi v sanitarne prostore … ali pa na kopališče.

 7. Dinozaver Says:

  Plavalne plenice?! Groteskno. Jaz se zavzemam za obvezno uporabo neoprenskih plavalnih kostimov, ki bodo vrnili javnim kopališčem dostojanstvo, moralno in higiensko neoporečnost.

 8. dronyx Says:

  @dinozaver, če prideš an trg z neoprenskim plavalnim kostimom za dojenčke si nov Bill Gates. Na Forbosovi lestvici najbogatejših zemljanov med TOP 5.

 9. Big Gigant Head Says:

  Hja, kaj pa reševalci, ko morajo skakat v fekalije? bodo dobili primerno nadomestilo? Za nevarno delo? 🙂

 10. dronyx Says:

  @BGH iz kazni za spuščanje fekalij v bazen predvidevam, da bi se oblikoval posebni denarni sklad oziroma lepše rečeno tretji finančni steber, iz katerega bi se lahko plačevali tudi reševalci iz vode.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: