Orbi et Urbi

Darwinovo teorijo evolucije vrst lahko ovržeš na poljubno banalen način. Sam predlagam za začetnika, ki bo Darwinovo teorijo razvoja vrst poizkusil ovreči prvič, sledeči manjši eksperiment.

V trgovini s tehničnim blagom si kupite večji plazma televizor z diagonalo obvezno večjo od enega metra ter možnostjo prikaza resolucije na zaslonu vsaj 1024×1080. Sama svetilnost slike ni odločujoč dejavnik pri izbiri, klasična 1:3000 bo eksperimentu povsem zadoščala. In obvezno zahtevajte, da ima takšen TV sprejemnik tudi priložen daljinski upravljalnik z minimalno 16 kanali, ker je le ta bistven za uspešno izvedbo demonstracije. Če boste imeli srečo, vas bo ta plazma TV sprejemnik stal celo nekaj manj kot 2000 evrov, kar je glede na sam namen poizkusa lahko rečemo zanemarljivo poceni.

Potem sprejemnik naložite v prtljažnik avtomobila in se odpeljite na Večno pot 70, 1000 Ljubljana. Tam se zglasite na blagajni in kupite vstopnico. Če ste zagledali še napis ZOO Ljubljana ste lahko prepričani, da ste že skoraj na cilju. Vzemite iz prtljažnika plazma TV sprejemnik, daljinski upravljalnik in se tako oboroženi odpravite proti kletki z opicami. Skrbnika kletke prosite, če lahko TV sprejemnik postavi v kletko s šimpanzi.

Sedaj je vse pripravljeno zato, da tudi sami ovržete Darwinovo teorijo evolucije vrst in gospoda Darwina še sami osmešite.

Daljinski upravljalnik za vaš novi plazma TV dajte v roke štiriletnemu mladiču, šimpanzu Marku in skrbno beležite njegove reakcije. Če bo šlo vse po sreči, bo mali šimpanzek daljinski upravljalnik najprej opazoval, potem bo začel vreščati in na koncu bo z daljincem še tolkel po mreži kletke. Vse to skrbno zapišite v zvezek, lahko naredite sproti še kakšno fotografijo. Več bo dokaznega gradiva, lažje boste prepričali še ostale v pravilnost vaše teze.

Prvi del poizkusa je tako uspešno za vami.

S plazma TV aparatom se odpeljite domov in ga montirajte v dnevno sobo ter ga priklopite na anteno satelitske TV in se prepričajte, da TV sprejemnik ima pravilno nameščene vse programe. Od ena do šestnajst, ali še kaj več. Sedaj pokličite vašo štiriletno hči Moniko in ji dajte zopet v roko daljinski upravljavec.

Ter zopet opazujte.

Opazujte in beležite. Pišite vse kaj počne. Naredite še kakšen dokumentarni posnetek. Če bo poizkus uspel, bo vaša štiriletna hči Monika od prve prižgala z daljincem plazma TV sprejemnik ter se sprehodila pa kanalih, dokler ne bo naletela na CARTOON NETWORK. Če ji ne bo uspelo od prve, potem zabeležke uničite, ji pokažite, na katerem kanalu je Cartoon network in poizkus ponovite ter vse skrbno beležite in dokumentirajte znova.

To je to. EVREKA. Dobrodošli v elitni klub znanstvenikov, ki so ovrgli Darwinovo teorijo razvoja vrst.

Kako naj bodo po vseh teh dokazih opice predniki človeka, kot trdi Darwin? Lepo vas prosim?

Heretiki bodo morda vaš dokazni postopek poizkušali omajati z tezo, da če bi isti poizkus izvedli v nekem afriškem plemenu, kot so recimo Bušmani ali Aborigini, bi bili rezultati podobni kot pri poizkusu s šimpanzom Markom.

Samo kdo pa lahko trdi, da so to sploh ljudje?

Povzeto po temeljnem znanstvenem delu La scientia simplicita.

P.S.

Če bo kdo pod komentarji napisal, da so Aborigini v Avstraliji in ne Afriki, naj se hipoma zave, da ni nič boljši od šimpanza Marka, ki pade na vsako finto norega znanstvenika.

5 komentarjev to “Orbi et Urbi”

 1. alcessa Says:

  Slišala na zelo kredibilnem radiu:
  Nekje v Indiji so znanstveniki namestili ene vrste kioske z računalniki z internetom (kioski so imeli nizko streho, da so se tam lahko zadrževali samo otroci do določene starosti oz. višine). Potem so se preprosto umaknili in opazovali (snemali) doganaje.
  Če se prav spomnim, povprečno indijsko revno dete, ki doma nima NIMA računalnika, porabi ene 15 sekund, da pride v internet.

  Teroija toraj mora držati 🙂

 2. Dr. Onyx - predsedniški kandidat » Blog Arhiv » La scientia simplicita Says:

  […] Dr. Onyx – predsedniški kandidat Voliti kogarkoli drugega bi bilo PORAZNO. ZAME. « Orbi et Urbi […]

 3. Big Gigant Head Says:

  Huh, ogorčen sem.

 4. blogaz Says:

  Hmmm,

  ne vem, kako lahko vsaj malo razgledan človek ne verjame v evolucijo, ki jo sveto in do konca zagovarjam. Fajn bi bolo, če bi se odrekli svoji ošabnosti in prevzetnosti in si dokončno priznali, da smo primati – diskretni, oblečeni, govoreči – ampak primati. imamo 100tisoče dokazov o evoluciji in nobenega o ničemer drugem – če pod dokaze ne štejemo blodnje verskih fanatikov. pač možgani znajo sami v sebi sproducirati razne slike/ podobe (dokaz so sanje) in če nekdo v stiski fantazira, se pač komu tu in tam pokaže brezmadežna devica, če je kristjan ali pa buda, če je budist. nikoli se globoko verni teti ne prikaže neo iz matrixa ?? res me razjezijo debate o prejšnih in prihodnjih življenjih, atlantidah in čudežih, ko pa so zgodovino arheologi prekopali vodoravno in navpično za milione let nazaj.

  je pa vse te, po moje, vraže vzeti v zakup, saj se v imenu družbeno/ religioznih konstruktov na planetu dogajajo vojne/ genocidi/ teroristi … huda iluzija, ki pa ima podporo zgodovine/ države/ ekonomije in vojske. mogoče bo človek čez 3 milione let gledal na nas kot na opice.

  Lp

 5. commonsense Says:

  spoštovani gospod predsednik. z vsem dolžnim spoštovanjem vam moram povedati, kje ste v navedeni teoriji , gotovo nevede, kapitalno pogrešili, in zakaj darwin v svojem grobu gotovo umira od smeha :

  mladi šimpanz je razgrajal in metal stvari naokoli le iz obupa nad neumnostjo eksperimentatorjev, ki niso pomislili, da je televizor treba tudi priključiti na elektriko.podobno bi reagiral tudi vsak normalen človečnjak, če bi mu sredi nogometne tekme zmanjkalo toka. ali pa tudi ne.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: