Predsedniški IQ test

Američani so očitno izmerili IQ svojih predsednikov in na podlagi virov na Internetu naj bi bili rezultat sledeč (številka pred imenom je IQ):

147 Franklin D. Roosevelt
132 Harry Truman
122 Dwight D. Eisenhower
174 John F. Kennedy
126 Lyndon B. Johnson
155 Richard M. Nixon
121 Gerald Ford
175 James E. Carter
105 Ronald Reagan
098 George HW Bush
182 William J. Clinton
091 George W. Bush

Če sem prav prevedel, naj bi bili ti rezultati izračunani na podlagi šolskega uspeha, njihovih besedil, sposobnosti izražanja in nekaj drugih psiholoških faktorjev.

Očitno so imele ZDA v zgodovini večinoma srečo pri izbiri predsednikov, izstopata morda samo oče in sin Bush, ki sta v klubu IQ pod 100, kar je na ravni slabše razgledane in z peroksidom retuširane blondinke in kar morda nakazuje, da je tudi genialna (pod)povprečnost dedna, medtem ko Clintona njegova genialnost ni rešila pred pohotno pripravnico, ki je uknižila “touchdown” sredi ovalne pisarne Bele Hiše, kar verjetno med ameriškimi dekleti velja za poseben dosežek.

Za slovenske predsedniške kandidate 2007 bi bil morda primeren IQ test za merjenje naravne inteligence recimo tole:

IQ TEST

Pri čemer moj rezultat kaže, da sem zgolj rahlo nadpovprečno inteligenten (9 od 11 pravilnih odgovorov v desetem poizkusu).

Me zanima, kakšen rezultat bi dosegel recimo naš favorit Borut Pahor, brez posvetovanja z vrhom stranke (naravna lepota prinaša pri IQ testih NIČ- z besedo 0 dodatnih točk)? Če reši od prve problem z Mojzesom in ladjo, mu dam za pivo (na službeno naročilnico, ker gre za reprezentanco).


Zanimivo. Ta IQ test sem šel delati še enkrat po 13 letih od te objave in rezultat je povsem enak. Samo 9 od 11 pravilnih. Narobe sem odgovoril na tole:

Če so na mizi 3 jabolka in 2 vzamete stran, koliko jih imate?
Dva. Vzeli ste jih, se spomnite?

Jaz sem razmišljal, da je tudi tisto jabolko na mizi moje in jih imam 3.

Koliko različnih spolov živali je Mojzes vzel s seboj na ladjo?
Mojzes ni imel ladje, Noe jo je imel!

Še enkrat ista napaka.

18 komentarjev to “Predsedniški IQ test”

 1. Big Gigant Head Says:

  Bush ma IQ 91 :O Nebi si mislu.

 2. dronyx Says:

  Očitno je v šoli prepisoval ali je pa ata na govorilnih urah kakšno rožo prnesu razredničarki. Jaz sem nosil v osnovni šoli učiteljici za osmi marec paket šamponov in kozmetike ter je preverjeno delovalo. Uspeh se je po osmem marcu vedno popravil. 🙂

 3. Rado Says:

  Ha, ha. Sam pri Mojzesu sem zajebal.

 4. Centrifuzija Says:

  Pozdravljeni.
  Naj le spomnim, da je maja skoraj konec in ljudje me že sprašujejo, kako je kaj z mojo kandidaturo za Prvo Damo. Že vnaprej se zahvaljujem za odgovor.

  Centrifuzija,
  kandidatka za Prvo Damo

 5. Rado Says:

  U pišuka,

  pa še nakazal si . . .

 6. Centrifuzija Says:

  Aha in pravilno sem odgovorila na vseh 11 vprašanj. Iz prve. Malo sem bila skeptiča le pri vdovah in sestarah, na koncu pa sklenila, da se z mrtvi nikjer ne morajo poročati.

 7. dronyx Says:

  Ja Mojzes je eden od dveh, kjer sem pogorel. Drugi je pa tisti islamski z vodovo. Iz religije imam očitno nezadostno 2.

 8. dronyx Says:

  @Centrifuzija ali še niste slišali za nekrofilijo (morda je izgovorjava napačna)?

 9. Centrifuzija Says:

  Seveda sem slišala in izgovorjava je pravilna, zapis pa tudi. Nekrofilija še ne pomeni poroke. In v nobeni religiji zadeva ni prav običajna.

 10. Chiara Says:

  Hja, ne vem no… Vaš opis: Zelo malo ljudi je doseglo tako visok rezultat! Nisem rada v manšini, ampak če že, pa vsekakor rajši v “ta zgornji” 😉

 11. dronyx Says:

  Glede kandidature za Prvo Damo naj povem, da gre javno naročilo male vrednosti počasi proti koncu. Doma sicer niso preveč navdušeni, ko sem jim povedal, da se bom verjetno za potrebe predsedniške kampanije poročil. Samo potem sem jih potolažil, da bo v pogodbi klavzula z časovno omejitvijo. Vseh ponudb še nsiem uspel odpreti, bom pa rezultate objavil do konca drugega tedna. Trenutno se ukvarjam z točkovalno lestvico, da bo javno naročilo izpeljano korektno do vseh udeleženk. Hkrati poudarjam, da denarnih podkupnin ŠE VEDNO ne sprejemam. Sprejmem pa kakšen pršut ali prekmursko gibanico.

 12. Centrifuzija Says:

  Naj še sama omenim, da tudi moj fant verjetno ni ravno navdušen nad možnostjo, da se bom poročila s predsedniškim kandidatom in z njim celo posvojila siroto, vendar mislim, da tukaj družbeni in državni interesi krepko zasenčijo zasebne.
  Za Slovenijo gre!

  Vaša vdana kandidatka za Prvo Damo.

 13. dronyx Says:

  Poslušajte Centrifuzija.

  Fant sploh ni nobeden problem, ker lahko vse to rešimo s pravilno pravno formulacijo v pogodbi. Saj javnost bo videla samo tisto, kar bo pisalo po pogodbi. In strinjam se, da so tu v igri višji interesi ter usoda države.

  Zgolj moje mnenje spoštovana Centrifuzija pa je, če imate za fanta koga iz skupine Beatchsweet’s ali nekaj tazga (recimo Hrošček, Bober ali T-Rex), potem se vam ne piše v življenju nič dobrega in to vam lahko potrdi tudi moja spletna vedeževalka.

 14. Centrifuzija Says:

  Malce ste me prestrašili in zaskrbelo me je, dragi kandidat.
  Bitchskweet ali Bičskvit se pravilno reče in napiše. Vedeževalko premoremo v našem krogu ali pa za prerokbo povprašamo našo blogersko vedeževalko in princesko Ziggy. Še vedno pa najraje prisegam na svojo intuicijo.

  Predlagam, da javnost ne vidi nobene pogodbe.

 15. commonsense Says:

  centrifuzka: ni res , da v nobeni religiji, ali še nisi nikoli slišala, kako se same poimenujejo nune?

 16. Kašpar Says:

  Pogledaš na razpredelnico, pa ti je takoj vse jasno.

 17. Janez Says:

  Clintonov IQ je kar 182. To me zelo preseneča. A je to sploh mogoče?

 18. kremschneeta Says:

  Bravo za Busha đunjorja! Nisem si mislila, da je taka brihta 🙂 Ful me je presenetilo, ker njegova dejanja ne kažejo, da je tak pameten.. 😉

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: