15 let

07.06.1992 je bil v Jurovskem Dolu pred vaško cerkvijo ubit predsedniški kandidat Ivan Kramberger. Letos mineva 15 let od dogodka. Za umor je bil obsojen domačin, ki naj bi ga motilo preglasno ozvočenje in je z lovsko puško iz razdalje 60 metrov in v vinjenem stanju ubil predsedniškega kandidata. Sodni proces, ki ga je vodil dr. Zlatko Dežman, je pokazal, da ni šlo za politično motiviran umor….

cerkev v Jurovskem Dolu

Resnico se najlažje prikrije z kopico laži.

Povezave:
Večer
RTV SLO
(zanimiv je video “Po sledeh umora”)

Razlika pogleda na isti dogodek:
“Predsednik nogometnega kluba mu je ravno hotel izročiti dres, ko je počilo.”
priča Peter Brunčič

“…mu ploskali, podarili vmes dres našega kluba. Ko sem se vrnil sem po približno minuti, je počilo. Najprej sem pričakoval, da je strel prišel iz zvonika…”
priča Jože Holer

Resnico se najlažje prikrije z kopico laži.

NAROD,
KI POBIJA LASTNE
DOBROTNIKE IN INOVATORJE,
JE BOGAT
PIKA

7 komentarjev to “15 let”

 1. xy Says:

  Pazi nase, enim kandidatiom hodiš preveč v zelje. Za PD pa zrihtaj kakšen neprebojen jopič.

 2. Ivan Says:

  Hvala za obširno mnenje, prosil bi vas, če se kaj oglasite na mail.

 3. dr. Onyx Says:

  Katerim kandidatom? Umor Krambergerja je politično “nezanimiv” po mojem zato, ker se levica čuti na nek način povezana z primerom, desnica pa je bila takrat recimo temu zelo zelo zelooooo pogojno (to bo moj protikandidat upam razumel, ker govorim o letu 1992) na oblasti.

  Zaupanje v pravosodje je temelj vsake demokracije, zato trdim, da je potrebno primer odpreti in obravnavati z današnjimi standardi, ki so nekaj drugega kot “demokracija leta 1992”, ko se je tranzicija komaj začenjala.

  Po današnjih standardih, pa verjetno ne moreš biti obsojen na podlagi priznanja v vinjenem stanju in v primeru, kjer se pojavlja toliko neznank. Nenazadnje so Ivanu Krambergerju pred tem že grozili, imel je prometno nesrečo, za kater se lahko tudi sumi, da je bila režirana in zaklali so mu opico.

  Ker je šlo za predsedniškega kandidata, bi moral biti po moji logiki VAROVANA OSEBA. To pa se lahko preveri tudi danes. Kakšne ukrepe je sprejela takratna Policija za zaščito predsedniškega kandidat? Koliko policistov in kriminalistov v civilu je bilo 7.6.1992 med množico v Jurovskem Dolu? Koliko jih je pručevalo grozilna pisma? Ali je bila po vsem tem narejena ocena ogroženosti kandidata?

 4. dronyx Says:

  Kje se kupi kakšen dober neprobojni jopič?

 5. dr. Onyx Says:

  Včasih so naključja zanimiva. Pred leti sem naključno ugotovil, da imava z obsojenim domnevnim morilcem nek skupni datum. Danes sem šel ven na malico in ko grem nazaj, hodi pred mano nek moški v lepi poslovni obleki. Pogled pa mi pritegne nek temno vijoličast suknjič, ki ga nosi poveznjenega čez desno roko. In takrat me prešine misel, da bi bilo možno, da je nekako tako bila v Jurovskem Dolu leta 1992 skrita pištola, pod kakšno majico, nekje v množici pred predsedniškim kandidatom. In ko bolje pogledam temno vijoličast suknjič vidim, da gre verjetno za nekakšno togo. Sodniška ne verjamem, morda prej tožilska. Čeprav mi je tip delovlal bolj kot kakšen mlad odvetnik. Pa še direktorja policije so ravno pripeljali z službenim avtomobilom pred MNZ. Nekje ob 12:17.

 6. Ipsilon Says:

  Odvetniki imajo vijoličaste toge. Sodniki črne. Tožilci imamo sive. Za neprebojne jopiče in kakšno drugo orožje (po potrebi) je pa verjetno najboljši naslov kar premier.

 7. pablito Says:

  Bil tistega dne na licu mesta ko je bil Ivek ubit.
  Po verziji,ki je sedaj uradna bi moral obsojeni storilec :
  1.Streljati skozi goste veje jabolke,ki so jo takoj za tem podrli in je zakrivala tarčo?!?!
  2.Streljati 3 vrstam ljudi ,ki so stali med gostilno in farovžem med “uhami” če bi hotel zadeti tarčo v srce!?!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: