Black Onyxu

Naključno sem odkril, da na spletniškem nebesnem svodu obstaja še eden blog, ki se kliče Onyx, natančneje Black Onyx in katerega avtor po prvih preliminarnih ocenah in glede na zapise, ki sem si jih uspel na hitro in v časovni stiski prebrati, lula čepe. Kako sem to ugotovil raje ne bi javno razlagal. Naj zgolj namignem, da sem si pomagal tudi in ne samo z iskanjem besednih zvez kot so “sem šla”, “sem bila”, “skoraj obupala” …

Ime mojega bloga, leta nazaj pa vzdevek na spletnih forumih, sem si nadel po kristalu black onyx, ki ga zadnjih nekaj let vedno nosim v žepu. Najprej sem imel enega manjšega, ker pa so bili zdravilni učinki tako blagodejni kot trilogija o zavedanju dr. Drnovška, sem se odločil še za enega večjega, tako da sedaj nosim v žepu dva onyxa, enega v levem in enega v desnem žepu. Skupi torej dva kamna in ne štirje.

Tu nimam namena pridigati o vseh učinkih tega kristala, morda zgolj tale citat iz interneta

“Black onyx is believed to be one of the most powerful protection stones. Its way of doing this is to absorb and transform negative energy. Because of this quality people find it helpful in relieving stress and for emotional stability.”

Paziti je samo potrebno, da pri tolikšni količini kamenja v žepih ne potoneš nenadzorovano tako kot Virginia Wolf.

Black Onyx sem pred tedni poslal vljudnostno elektronsko pisemce v katerem sem predlagal združitev. Potem pa dobim nazaj echo, iz katerega je bilo razvidno, da je Black Onyx takoj pomislila na greh, kot da bi bili na kmetih.

Jest sem nekoliko starejši, pa sem imel bolj v mislih združitev v poslovnem smislu. Opcije ki jih trenutno vidim so pa nekako tri in pogojno še četrta, da do združitve sploh ne pride. O čemer pa sedaj še ne razmišljam.

Prva in najmanj boleča je prijateljski prevzem, ko najprej skupi z Black Onyx sproščeno ob črni kavi pogledava sinergijske učinke take združitve s pomočjo vpogleda v loge obiskov. Jaz ji pokažem mojega, ona meni njenega. Če povem preprosto, recimo da imam jaz dnevno 10 resnih bralcev, Black Onyx pa resne 4 in oba bloga prijateljsko združiva, potem imava skupaj 14 resnih bralcev, verjetno pa dejansko le 12, ker sta recimo resna 2 skupna obema.

V primeru sovražnega prevzema gre za povsem isto logiko, samo da se v ozadju nič ne dogovarjava, ni črne kave in jaz ji ne pokažem mojega in ona ne njenega, ampak jaz blog Black Onyx preprosto integriram v mojga bloga in ostane čez noč samo še Dr. Onyx, tako kot je to bilo včasih.

Potem obstaja pa še tretja opcija tako imenovanega časovnega zamika prevzema bloga prek povezanega blogerja. V tem primeru najamem nekega drugega prijateljskega blogerja, ki na prvi pogled ne izgleda povezan z mano in pripoji najprej k sebi blog Black Onyx, čez čas, ko se poleže prah in huda kri pa ga potem pripojim k sebi, kamor je že na začetku spadal. Tu gre dejansko za sovražni prevzem, ki pa na začetku ne izgleda kot tak.

Logično vprašanje je, ali ima smisel izvajati takšne komplicirane operacije za nekaj bralcev več? Tu bom pa kar neposreden. Ne. Nima smisla. Tu gre zgolj za to, da pokažem kakšne so vse možnosti pri povezovanju blogov, kar pa bo nujen korak v poplavi vedno novih blogov za tiste, ki bodo želeli obdržati vsaj kakšnega bralca na dan in kolikor toliko unikatno ime bloga. Ker sicer bomo čez časi imeli čez čas še bloge Onyx123, n00bOnyx, OnyxXXX, magOnyx, OnyxOne … Česar pa seveda nočemo.

Lep primer za študijo tovrstnih povezovalnih procesov na turbulentnem blogerskem nebu se mi zdi srenja okrog bivše kandidatke za [Prvo Damo] Centrifuzije oziroma popularnega blogerskega kolhoza Bitčshskweet’s. Pri njih imam občutek, da gre za širšo zaključeno družbo, ki družno obdeluje en skupni blog, hkrati pa ima še vsak svoj mali blogec. In potem se eden drugemu komentirajo in si v bloge gledajo, pa še skupinski blogec tako spravijo precej visoko na raznih rejtingih. Seveda za naključnega obiskovalca, ki vseh kompleksnih notranjih povezav v ozadju ne pozna, se pa zdijo ti blogi pet zvezdic in pol lunce.

Pr združevanju z Black Onyx se mi zdi da ne pozabim pomembno še to, da imava različen slog pisanja in obravnavava različne teme. Nekako podobno kot bi primerjali Pogovore dr. Drnovška z kolumnami Mojce Mavec. Pri dr. Drnovšku dobiš občutek, da so njegove knjige kot Vesolje. Veliko praznine, vsake toliko časa, a bolj poredko, pa nekaj malega vsebine, ki pa ni razumljiva, brez vpogleda v četrto, peto in del sedme dimenzije. Nekaj phd-jev iz psihologije ter filozofije Nitzcha pa tudi ne škodi. Pri Mavčevi so teksti bolj človeški in berljivo topli kot jutranje žemljice, na drugi strani pa nikdar ne veš, ali je to res ona napisala.

Tako. Sedaj pa kristalčke lepo v mošnjičke in nazaj v žep.

4 komentarji to “Black Onyxu”

 1. blackonyx Says:

  hehe, napačno si ocenil moje vprašanje. ker ti ej v mailu zmanjkala črka (Onyxi vseh dežel, zdržite se. :)), sem elegantno in diplomatsko odgovorila, da se bom ZDRŽALA ali si imel v mislih, da se naj s kom združim, in to ne v smislu, kot si si ti predstavljal, da mislim jaz. najbolj neverjetno ap je, da smo ravno včeraj razglabljali o pomenih izbranega nicka, pri čemer so me vprašali, zakaj sem si izbrala ravno tega. ni mi pomenil praktično nič. onyx mi je všeč kot kamen, spada tudi k mojemu horoskopskemu znamenju, ampak nekega globljega pomena zame ni imel. dokler nisem prebrala tvojega zapisa o pomenu tega črnega kamna. je že tako, da si ga očitno nisem izbrala po naključju, ampak me je k njemu vodilo nekaj drugega.

  prevzem? čemu? sva vsak svoj indivduum..

 2. dronyx Says:

  Se potem opravičujem za napačno interpretacijo pomena besede “združiti se”. Pri ženska pač nikdar ne vem, kaj zares mislijo. Zato pač vprašam. Se pa strinjam, da je vsak individuum. Zato pa govorim o sinergijskih učinkih.

 3. Kritik Says:

  A se bosta vidva vzela?

 4. EnXeN Says:

  Kaj praviš pa na EnXeN Dr. Onyx? 🙂
  Evo povdarjeni individuum! 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: