Transformator

Jaz kupim vsakemu blogerju, ki ne bo objavil linka na ta zloglasni film (lepo prosim če me lahko kdo polinka, da lahko sodelujem v nagradni igri), po eden dvanajst voltni transformator za enosmerni tok. Ponudba velja do razprodaje zalog.

Kaj res ne štekate v čem je fora?

To je verjetno film, ki ima v najboljšem primeru lahko tisoč gledalcev. Sam se celo sprašujem, kaj je ravno s tem filmom narobe, da se gredo tako marketinško akcijo? Saj Hostel 2 je sigurno še slabši.

Da se film ne rola v prazno, je potrebno predvidevam nekako napolniti kino dvorano in po možnosti še v ljudeh zopet obuditi potrebo po obisku kinematografov. Kolosej Celje je že šel pod rušo oziroma bo šel v kratkem. Tako sem nekje prebral. Vprašanje kaj bo z Ljubljanskim Kolosejem čez leta?

Linije so vse hitrejše in danes ljudem pade film iz neta prej kot v nekaj urah. Čez leto ali dve bodo to minute. Potem samo še klik. EU se strinja, da kraja za lastne potrebe ni po definiciji kraja, ki bi jo kazensko preganjali. Če vrtiš film na DVD predvajalniku ali računalniku in te prime potreba po kokicah, zadevo ustaviš in greš. Če se ti ne da več prekineš in nadaljuješ jutri. Ljudje danes gradijo hiše v katerih je soba za domači kino privzeto tako, kot včasih špajza za kuhinjo.

V kinu te nič ne vprašajo, brigajo jih tvoje potrebe, samo vrtijo do konca.

Jaz sem bil nazadnje v kinu približno pred dvema letoma (to se sliši kot bi bil pri spovedi). V Kolosej sem šel gledat Pirate iz Karibov drugi del. Nisem zdržal do konca, ker je bil film zame dolgočasen in tipi pred mano so se po dveh urah in deset začeli obmetavati s kokicami. Ko sem enemu tipu pred mano dejal, če se lahko umirijo, ker berem podnapise, mi je nazaj odgovoril nekaj, kar se ne upam niti javno napisat.

Samo ali so blogerji res tista zaostala populacija, s katero bodo napolnili dvorane v času ko postaja jasno, da bodo kinematografi počasi odmrli? Po mojem da.

Glede Coca Cole, čeprav bi tu moral pisati o pokovki.

Oni so se spomnili neko nagradno igro, ki je tudi dobra marketinška poteza, kako prodati vse stare zaloge z novimi zamaški. Pod zamaški steklenice imaš natiskane črke P O D I in če pravilno zbereš kombinacijo I P O D dobiš za nagrado Applov iPod predvajalnik. iPod ne iPhone da se ga ne bo kdo takoj zadel s Coca Colo do mrtvega, ker gredo baje čez čas ledvica.

Altruistično.

Recimo da sem v zadnjem mesecu kupil ogromno steklenic Coca Cole. Vsaka 250 mg doza ima kakih 100 kalorij. Če to seštejem, sem na ta način vnesel v telo dodatnih recimo X kalorij, kar preračunano znese nimam pojma koliko v kilogramih. Samo če danes stopim na tehtnico, sem nekaj kilogramov minimalno težji in mi manjka še vedno I. Manjka mi prokleta črka I. In ko te ljudje na cesti sprašujejo, zakaj vzhajaš kot kvašeno testo jim odvrneš, da zbiraš neke zamaške.

In kje je trik?

Doma imam ogromno črk O, precej P, nekaj D, morda celo kakšen A, a nikakor ne dobim črke I, da bi zadevo lahko kompletiral in dobil nagrado. Ne mislim pa plačevat 30 evrov za I prek spleta kot to počno nekateri. Nekatere črko so pač redke, kar je bistvo take igre. Prav tako ne bom težil ljudem, ki se ukvarjajo z izdelavo naprav za ulivanje plastike, da mi odlivajo posebaj zame klinčev plastični zamašek z odtisom črke I. Toliko pa imam še vedno ponosa in hrbtenice, če me razumete?

Saj gre vendar za igro?

Opomba. Zadeva s Coca Colo je seveda delno izmišljena, je pa možna. Doma zares nimam tako zelo veliko zamaškov. Morda vsega skupaj 10.

8 komentarjev to “Transformator”

 1. neigung Says:

  am….rezerviri zame enga 😉 …obljuba dela dolg

 2. chef Says:

  Meni šenkaj dva, ker sem naredil proti reklamo 😉

 3. dronyx Says:

  Jaz sem pa mislu, da nihče ne bo vedu, kaj je transformator? 🙂

 4. miki Says:

  jst bi tut meu enga po možnosti naj bo 12 voltni na sekundarju, rabim za izdelavo žarilne nitke za razrez stiroporja.

 5. dronyx Says:

  Žal tazga nimam. Ti moji so neka stara zaloga visokonapetostnih transformerjev. Na primarju 110 kV, na sekunadrju pa potem 12V, sam je še zmer tko močna napetost, da te dobr zruka če ne paziš. Ko pa ga priklopiš na omrežje je zadeva tko požrešna, da tipom v Brestanici, ki je mimogrede tudi breme Nuklearne elektrarne v Krškem v primeru izpada omrežja in bi brez nje prišlo do vroče zaustavitve NEKa, rdeča lučka posveti.

 6. Centrifuzija Says:

  Jaz bi imela samo omarico od transformatorja za na balkon, če lahko. Hvala.

 7. aan Says:

  eu se strinja da ni kraja?
  pozabljaš da se ne strinja da uploadaš naprej, kaj pa storiš stotinam drugih vsakič ko downloadaš preko p2p omrežja

  ja, hitrosti so vse večje in ti si kar nabiraj vse več materiala, ki je “free”

  film slab? si ga že videl ali zgolj rad pametuješ o stvareh, ki jih ne poznaš?

 8. dronyx Says:

  Jaz si nič ne nabiram, ker nimam interneta. Če mi kdo kaj posodi, se pa ne branim, sicer pa večinoma gledam filme tako, da si jih sposodim na DVDju, ker mi je ogabno gledati neke screenerje posnete v kitajskih kinih. To je antireklama za filme. Transformerjev pa nisem gledal in težko rečem za kaj gre.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: