Bournov ultimat

Kdor je pogledal že veliko filmov bo ugotovil, da je večina tistih, ki jih dnevno filmski distributerji prinašajo na sporede kinematografov, samo variacija na isto že videno temo. In v primerih, ko gre za nadaljevanja neke že tržno uveljavljene filmske franšize, to izpade še toliko bolj očitno, ker so podobni še predhodnikom.

Občutek imam, da lastniki velikih filmskih studiev in producenti čedalje bolj poredko tvegajo s čim novim, res izvirnim, ampak se držijo preverjenega recepta. Kuro, ki prinaša zlata jajca in vleče gledalce v kino, oskubi do zadnjega perja. Če nekoliko karikiram, si lahko predstavljam kako bo izgledal pogovor na začetku poslovnega leta 2020 kakšnega večjega filmskega studija, ko lastnik nagovori prisotne v 215 nadstropju poslovne stolpnice, kjer na udobnih usnjenih foteljih za okroglo, na svetlo spolirano mahagonijevo mizo, teče debata o bistvu tega posla. O denarju, o čem pa drugem.

How we will this fucking year make fucking huge amount of money, gentelmens?
Sir, let’s try something new, never seen before on a big screen.
Holy crap. I don’t believe in inovations. We are not a bunch of fucking comunists, for god sake. We are hollywood. No. I don’t wan’t to take a risk. Let’s make Shrek 8, Spiderman 7, Alien 6, The passion of the Christ 2, Bourne’s grudge 7 and Die Hard 8.
But sir, Bruce Willis is too old. He can hardly walk and can’t hear?
He will fucking not walk and listen. He will fly and shoot.
Right, sir. My mistake.
Okey dokey gentelmens. Let’s move your fucking lazy asses and Back to the Work. Oh, not to forget. Bring me Michael J. Fox. Right …. NOW!

Bournov ultimat je sicer film, ki bo ljubitelje akcije zanesljivo priklenil pred zaslone za celih 111 minut, kolikor je dolg. Nenazadnje je garancija za to dejstvo, da je očitno glede na odjavno špico pri filmu sodelovalo skoraj več kaskaderjev, kot je bilo celotne ostale ekipe. Vključno z igralci. Da, celo odjavna špica je vredna ogleda do konca. Za ljubitelje Mobyeve glasbe jasno.

Mimogrede, ali še koga tajna agentka Nicky Parsons, potem ko spremeni izgled in pričesko ter si pobarva lase, spominja na Tinkaro Kovač?

Ne daj se Jason Bourne. Nestrpno že čakam četri del trilogije.

2 komentarja to “Bournov ultimat”

  1. teoo Says:

    ej gospoT preCednik, najprej strelaš kozle v matematiki, zdej pa še v tađikistanski angleščini pišeš! za uha te bo treba :mrgreen:

  2. fittipaldi Says:

    Michael J. Fox je precej precej manj kompetenten za igro kot Willis. Čeprav Die Hard 4.0 je bil kul. 😀

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: