Blokirana bančna kartica

V bančne kartice verjamem približno toliko, kot verjamem v boga. Ne verjamem, da so brezpogojno dobre, ne verjamem, da so vedno v korist potrošniku in zdijo se mi močno precenjene. Poleg tega se mi zdi, da jih je preveč in ne vem, katera je najboljša in v čem se razlikujejo. Sam sicer imam plastično bančno kartico, samo z njo neposredno plačujem samo bencin in morda kakšen večji nakup, kjer dvigovanje gotovine ne bi bilo smiselno. Drugače pa imam statistično mesečne stroške lepo tabelarično obdelane, enkrat na mesec vzamem toliko gotovine, kot jo povprečno potrebujem za cel mesec in potem trpim, ko počasi denar polzi iz rok. Tako dobim hitro tudi vizualni povratni učinek, če denar prehitro izginja iz denarnice in je potrebno zategniti pas ter nekaj dni preživeti ob sami polenti z mlekom. V bistvu pa je moj življenjski slog še najbolj podoben amišem, le da nimam nič proti avtom, prostitutkam in kakšni japonski tehnični igrački. In tu ne mislim kroglice.

Pred dnevi pa doživim šok. Hladen tuš, pa ne v Tušu.

V nekem trgovskem centru vtaknem kartico v bankomat in na zaslonu se izpiše, da je kartica blokirana. Ne morem verjeti. Sigurno sem se zmotil pri vpisu PIN kode, zato postopek ponovim. In zopet, vaša kartica je blokirana. Takrat se mi že malo zmrači pred očmi in prsti postajajo čedalje bolj potni. Morda pa je pokvarjen bankomat? Ker sumim, da ti avtomat po treh poizkusih kartice ne vrne več se odločim, da ne poizkusim sreče še tretjič, ampak se peš odpravim nekaj sto metrov stran do drugega bankomata konkurenčne banke. Poizkusim še enkrat in enak rezultat.

Nič, edina možnost je, da so mi kartico preklicali, ker je prišlo nekje do zlorabe. Samo kako je možno, da te nihče o tem ne obvesti, pošlje vsaj elektronsko sporočilo ali SMS? Takrat imam v glavi že osnutek pritožbe, ki jo bom naslovil na banko. Nobenega Spoštovani, Dame in gospodje, Dragi in podobnega vljudnostnega izrazoslovja, direktno in neposredno „Prokleta banda pokvarjena, da vas ni sram…“. Še nekajkrat sem vsebino pritožbe ponovil v glavi, da bi se ja čim bolj vtisnila v spomin in bi jo ko pridem domov samo napisal na računalnik, natisnil, zapakiral v kuverto in priporočeno poslal direktno šefu banke.

VROČITI OSEBNO!

Potem se nekako dokopljem do telefonske številke klicnega centra in povprašam, če jim je jasno, zakaj je moja kartica blokirana. Gospa pa me vpraša, če ni morda že potekla. In potem pogledam na kartico in res, glej ga zlomka, veljavnost samo do avgusta 2007.

“Ampak zakaj potem nisem dobil po pošti nove kartice?”
“Gospod, za to pa bo najbolje da se obrnete osebno na vašo matično banko.”

Tole z matično banko mi je že nekaj časa čudno. Danes, v dobi informatike, bi človek laično pričakoval, da je pojem matična banka nekaj metrov pod zemljo v protipotresno grajenem in dobro hlajenem bunkerju, kjer so omare s strežniki in ostalo računalniško kramo. In da so ostali šalterji in poslovalnice računalniško povezani na to „matično banko“ in da lahko kjerkoli opravim karkoli. Nenazadnje, pri bančnih poslih verjetno še ne gre za to, da bi imel vsak svojega osebnega svetovalca tako kot osebnega zdravnika, ki bi poznal moje finance do zadnjega stotina natančno.

Nič drugega mi ne preostane, kot da se odpravim na matično banko v strogi center mesta, kjer me pa takoj zmede na novo urejen prometni režim za pešce, ker vse okrog nekaj prekopavajo in na novo tlakujejo, nikjer pa ni tabel, kje se lahko kot pešec gibljem. Tako se skoraj izgubim in znajdem sredi gradbišča med delavci, ki skrbno polagajo kockice po tleh. Kot majhni otroci zlagajo eno zraven druge in pazim, da česa pomotoma ne premaknem ali bog ne daj, da se še spotaknem ob koga na tleh.

Potem pridem v banko, se postavim v vrsto in čakam. Ko pridem na vrsto razložim problem in prijazna delavka za okencem pobrska malo po računalniku ter ugotovi, da je bila nova kartica poslana že sredi avgusta na moj domač naslov. Potem še pogleda v omare, če se ni slučajno vrnila. Nazaj jo tudi ni, torej najbolje da grem še na matično pošto in preverim, kako je s tem, češ oni bodo že vedeli za kaj gre, naj samo številko kartice povem in bodo pogledali, če je bilo pismo vročeno.

Dobro, pa pojdimo še na matično pošto.

Tudi tu naletim na dve prijazni delavki. Pojasnita mi, da imajo oni samo nek papirni blok, ki ga poštar nosi po hišah in kjer se prejemnik priporočene pošte podpiše. V njem je vse napisano na roko, neka številka pisma, ki jo jaz ne morem vedeti, ime, priimek in podpis. Seveda najti kogarkoli ročno med goro priporočene pošte, ko ne vem ne datuma, ne številke pisma, je pa skoraj nemogoče. V računalniku pa očitno nimajo nobenega programa, kjer bi lahko na hitro poiskali, kaj je bilo poslano na moj naslov priporočeno iz banke v nekem časovnem obdobju in morda še podatek, če je kdo to pismo že slučajno prevzel.

Doma pa ga zanesljivo ni nikjer in močno dvomim, da bi kdo to prevzel namesto mene.

Grem še drugič na matično banko in še malo tečnarim in razložim problem z pošto. Potem gre prijazna delavka za okencem zopet v omare pogledat, če je prišla pošiljka nazaj morda ta dan. Pa ni. Medtem ko gospa išče, jaz iz poklicne radovednosti poškilim na zaslon računalnika. Winowsi XP, na namizju po grobi oceni kakih 25 malih ikon, pri čemer je bilo v statusni vrstici odprtih vsaj 10 različnih programov. Hudiča, pri takem informacijskem sistemu pa upam vsaj vedo datum, kdaj so pismo poslali na moj naslov in številko pod katerim to pismo vodi pošta. Ampak ne, tega se ne da nikakor ugotoviti, ker pošto pošilja nekdo drug.

Lahko sicer zahtevajo poizvedbo na pošto, kaj je z mojim pismom. Samo to traja štirinajst dni. Štirinajst dni, cela dva tedna da ugotovijo, kje je končala moja kartica? Pa saj to je šlo hitreje v rimskih časih, ko so imeli tekače in konjske vprege? Saj ne bodo šli upam ročno premetavati vseh poštnih pošiljk? Ali nima pošta res nobene računalniške sledljivosti, kaj se dogaja z priporočeno pošiljko?

In včasih je nek poštar na vasi poznal praktično vse ljudi osebno in delal v poklicu desetletje in več. Danes pa jih menjajo kot spodnje hlačke in ne verjamem, da poštarji še poznajo vse prejemnike po obrazu. Ker k nam domov včasih pridejo sicer navadna, nepriporočena pisma, ki so namenjena čisto drugemu in moram potem sam opraviti še posel poštarja. Lahko bi pa vrgel pisma tudi v smeti, saj nihče ne bi vedel, kje se je izgubilo. In če je enak princip tudi pri priporočeni pošti, kjer po mojih izkušnjah nikdar nihče ne zahteva identifikacijo prejemnika s kakšnim dokumentom, potem je povsem možno, da ima mojo bančno kartico že nekdo drug.

“Ste vi doktor Onyx?”
“Če vi tako pravite, pa naj bo, odvrne sosed.”
“Priporočeno pismo za vas. Podpišite tule, pa tule in še tule.”

Tako mi je preostala edina možnost, da novo kartico prekličem in mi banka naredi novo novo. Kar pa je zopet čakalna doba minimalno tedna dni. Ampak to še ni najhuje. Z novo kartico dobim še nov PIN. Da sem se na pamet naučil stari pin so bili potrebni meseci. Če me nekdo trešči z vso silo s kladvom po glavi in padem za tri dni v globoko komo, ko se zbudim, ne bom vprašal kje sem, so to nebesa in kaj bo danes za jest, ampak bom zdrdral 6382. In ne mi sedaj lepo prosim te številke zamenjat, ker bom čisto izgubljen.

Sedaj pa prosjačim naokrog, če mi kdo posodi kakšen evro, ker mi že pošteno kruli v želodcu.

Po vsem tem ne verjamem več v boga, bančne kartice, pošto, banke in informacijske sisteme.

38 komentarjev to “Blokirana bančna kartica”

 1. cherry Says:

  Naj uganem, NLB? Ditch the bitch.

  They suck!

 2. jegla Says:

  Tipična slovenska zgodba. Vedno so krivi drugi, če pa ne drugi, pa tretji, in tako dalje ………….

 3. piskec Says:

  A niso Banke carske? 😉

  Sistem, kako sto let stare procese spraviti v okvir vseh tehnoloških zmožnosti, je skoraj nepremostljiva ovira.

  Nam pa je uspelo! 🙂

 4. dr. Onyx Says:

  Jaz tu nikogar ne krivim jegla. Samo napisal sem, kako vse skupaj poteka v praksi. Sem pa pričakoval, da se da v dobi informatike nekatere reči rešiti mnogo hitreje.

 5. chef Says:

  NLB.

  Bi rekel, da je pač priošlo do napake.

  Ampak ISTO se je kakšen mesec nazaj zgodilo prijateljici. Enostavno niso poslali po pošti, opozorila pa tudi ne. Kdo pa ve, do kdaj mu velja kartica?!?!? Si bom moral datum vnesti v telefon (potem ga bom pa prej zamenjal in bom spet pozabil, haha).

  In ja, tudi ona je morala na matično banko. V 30 kilometrov oddaljen kraj, kjer je pač živela pred 15 leti!

 6. chef Says:

  @jegla: in kdo je tu kriv, če ne banka? Včasih so kartice že prej pošiljali po pošti, zdaj pa občasno kar “pozabijo”.

  A se norca delajo iz komitentov? Zaupaš jim denar, potem pa v trgovini kupiš hrano, kartica je pa blokirana!

  In pazi, to se ti je zgodilo ob 19h zvečer, ko so ti lumpje že zaprli banko.

  Ja, lahko bi poznal datum, ko bo karticay potekla, bla bla bla. Ampak včasih so vseeno sami od sebe pošiljali novo kartico,l kar je ob njihovem oderuštvui tudi edino pošteno.

 7. tanny Says:

  ja tudi jaz sem razočarana nad NLB Domžale… pri men pa je bil malce drugačen primer… dobila kazen od MNZ in ker me vtem času ni bilo doma…. (dopust), se po dopustu odpravim službeno iz Ljubljane do Pivke in ko sem se vračala se odločim iti na bencinski servis (k sreči ) grem najprej na bankomat, in kaj me čaka tam: Vaša kartica je blokirana, in to na soboto dopoldan. Si predstavljate, da napolnite rezervoar za bencin in nimate s čim plačati. GROZA. k sreči je bilo nekaj evrčkov v denarnici da sem lahko poravnala račun.
  V soboto malo pred zaprtjem banke se vsa jezna odpravim na banko povprašat kako in kaj se je to lahko zgogilo, ugotovim da je seveda MNz se usedel na moj račun in ga blokiral ker nisem plačala položnice, seveda sem bila jezna zakaj niso že sami trgali dol ko pa je bilo dovolj denarja gor. Za okenčkom pa mi je rekla da ona tega ne ve in a se to tako dela. Pa ne me farbat, da bom sedaj ko ne bom plačala kakšne položnice državnemu organu imela blokirano kartico. SRAMOTA.

 8. McFly Says:

  ha, ha… zdaj ti pa ne bom ti povedal, da lahko novi pin kadarkoli – tudi takoj ko dobiš novo kartico – spremeniš v starega.

 9. Stric Bedanc Says:

  Hehe, meni se je pred nekaj meseci zgodilo povsem isto, le da je bil krivec menjava naslova. Pred tremi ali štirimi leti so v naši boghuzahrbtni vasici namesto enotnega vaškega poimenovanja uvedli ulični sistem. In ker je tvrdka, ki to počenja za banko, poslala novo kartico na neveljavni naslov, so jo vrnili na banko, jaz pa o vsem skupaj nisem imel niti najmanjšega pojma. Pa mi je bankomat izpljunil taisto besedilo in sem s ešel detektiva, da sen našel novo kartico, ki je preplašena ždela v nekem kovinskem predalniku sredi banke in točila bridke solze, ker je že mislila, da me nikdar ne bo mogla razveseliti z evrom ali dvema.

 10. demi Says:

  Jaz bi menjal banko, jebiga, storitve morajo popolne…na srečo se mi to še ni zgodilo…

 11. dr. Onyx Says:

  Kot vse kaže, bom lahko šel danes vsaj na kosilo. Pasulj z polovico pikantne klobase in malim točenim Moj pravnik mi je sporočil, da verjetno niso blokirali tekočega računa, ampak samo kartico. Torej lahko z blokirano kartico in osebnim dokumentom na banki še vedno dvignem nekaj denarja. Jupppi….

 12. Mojca Says:

  No, samo v vednost, da se podobno zgodi tudi nam bančnikom. Pred dnevi so tudi mene poklicali na mobitel in mi sporočili, da je moja kartica na seznamu zlorabljenih in da jo na mojo željo lahko blokirajo. No, zelo so bili prijazni, čeprav mi je šlo mal na živce, da mi niso povedali kje in kdaj je prišla na ta seznam. Je pa uspelo meni to “izvohati” in je moja kartica na seznamu zlorabljenih zaradi Tuša v Kamniku. Sem imela celo to srečo, da sem ravno v ponedeljek bila spet v tem Tušu in to ravno takrat, ko so “to stvar” odmontirali pred očmi strank z njihovih posov. Sem imela to srečo, da sem samo v petek in soboto kupovala tam, drugače pa bankomat kartice celih 10 dni nisem uporabljala. In kaj sledi? Najmanj en teden bom brez kartice in še iskat jo bom šla sama.
  LP

 13. cherry Says:

  Qrc gleda tako banko, ki ne more pošiljat kartic po pošti.

  Verjetno mislijo, da je čas njihovih strank manj dragocen od tistih nekaj centov, ki bi jih porabili za znamko in kuverto.

  Tudi mene so vabili, da se oglasim v njihovo poslovalnico po novo kartico. Res sem se oglasila in zaprla račun.

  Time is money and I need both!

 14. danaja Says:

  K sreči se mi še ni zgodilo nič podobnega, bankam veliko bolj zamerim druge stvari, kot na primer zaračunavanje, da lahko upravljajo z mojim denarjem, ker dvigujem na bankomatih drugih bank, ker povečujem limit , ker posedujem karanto in eurocard itd.
  Me pa čudi, dr. Onyx, da si kljub visoki pismenosti na področju informatike, politike itd. tako nemočen, ko ti blokirajo kartico. Vedno lahko dvigneš na bančnem okencu, če je le stanje pozitivno, tako smo delali še nekaj let nazaj in tako delajo tudi upokojenci še dandanes, pa za to ne potrebujejo pravnika. PIN kodo spremeniš takoj na prvem obisku avtomata, le vstopiti v sistem moraš z novo. Tudi če imaš blokiran TR, kar splohh ne bi bilo slabo v primeru, da je kartico namesto tebe prevzel nekdo drug …v vsakem primeru bi na tvojem mestu raziskala, kje je Kartica obtičala. Druga stvar je, da PIN koda pride vedno ločeno od kartice, torej sta izgubljeni obe pošiljki??
  Hehe, dvomim. 😉

 15. Andrej Says:

  Kolikor je meni poznano, stvari niso tako grozne kot se interpretirajo. To, da banka blokira kartico zaradi možnih zlorab (predvsem skiminga) se mi zdi popolnoma pravilno. Na ta način prepreči možnost zlorabe, ker naj bi bila kartica skopirana. Le kaj bi rekel, če ti tega ne bi naredili… seveda.. banka bi bila ponovno kriva. Glede nove pin številke res ni problem obiskati prvi bankomat in si številko takoj spremeniti v isto kot je bila prej.
  Tanny; če so ti blokirali račun je bilo to zaradi sklepa sodišča in ne zaradi dobre volje uslužbencev. Zakaj ti niso vzeli denarja z računa pa je druga stvar. Lahko sklep še ni bil pravnomočen oz. si bila v dovoljenem negativnem stanju (limitu). V tem primeru ti sredstev ne smejo pobirati brez tvoje izjave. Kar pa se tiče vračil kartic nazaj v banko, pa je zadeva popolnoma preprosta; če ti poštar karitce ne more izročiti jo imajo na pošti še 8 dni potem pa jo vrnejo v poslovalnico v kateri imaš odprt račun… zato je pomembno kje imaš “matično banko” Seveda pa v bankah obstaja tudi osebno bančništvo, kjer je vsaka stranka osebno obveščena o vseh stvareh, tudi o tem, če bi se kartica vrnila v banko… Toliko o tem.

 16. horaci Says:

  Skoraj vsak uporabnik kartice ima kako slabo iskušnjo s poslovanjem banke in njenega sistema bankomatov. Moja je bila prav grozna.Na bencinski sem natočil gorivo in šel dvignit gotovino za plačilo in še nekaj bonusa, da se mirno vrnem domov. Saj sem bil čisto na drugem koncu Slovenije, daleč od doma. Po prvem poskusu me obvesti, da pin ni pravi, lepo počasi odtipkam še enkrat, zadeva se ponovi. Saj to ni res moja vstrajnost, saj vendar pin poznam, zadevo ponovimo, saj mora iti. Vendar ne, bankomat mi lepo popapa kartico. Si predstavljate mojo grozo in mučnost položaja. Brez gotovine in tujec. Še sreča,da so bili na bencinski tolilo razumevajoči, ko sem razložil situacijo, da so se zadovoljili z mojo osebno, ki sem jo izročil njim v varstvo, do naslednega dne ko sem se peljal na drugi konec Slovenije samo poravnati račun. Pa ne misliti, da se mi so na banki oprostili, ne povedali so, da so pač tisti dan na NKBM urejali nekaj z vezi s poslovanjem Bankomatev in je verjetno prišlo do napake zaradi tega, verjetno, halo? Moje trpljenje pa je za njih bilo tako nepomembno in ničevo. Nikoli več pa se sigurno nebom zanesel na plastični denar in banko, ki ima takšen odnos do svojih strank. To pa da sem potem še čakal skoraj tri tedne na kartico, je pa že zgodba zase.

 17. kekez Says:

  Eh? Kaj pa imate samo eno kartico, ali pa samo en račun. Meni se to ne more zgoditi. Vedno skrbim za redundanco… Sem tak, kot v filmih. Ko vzamem denarnoco iz žepa, se mi ob neprevidnosti kartice zrolajo ven do tal 🙂

  Moj bančni problem je bil drugačen. Nimam navadnih osebnih dokumentov (os. izk., potni…), ker v njih ne vidim smisla. Imam samo namenske (vozniška, dovoljenja za razne druge zadeve). Banke tega ne upoštevajo, čeprav so po zakonu enakovredni. Ko so konvertirali tekoče račune v transakcijske, to pri meni ni šlo, ker se nisem mogel izkazati z dokumentom!?! Potem so mi počasi le potekle kartice starih računov, novih mi niso hoteli dati… Problem smo rešili na balkanski način. Prišel sem v banko in zahteval svoj denar na svetlo in ADIJO za vekomaj…
  Potem so poklicali eno šefico, ki je bila čisto medena in vse uredila pri kavici v njeni pisarni. Težave so kar naenkrat izginile.

 18. dronyx Says:

  danaja, to da se da PIN spremeniti na bankomatu priznam, prvič slišim. Nenazadnje tudi dr. Bajuku ni uspelo ob uvedbi evra od prve uporabiti storitev elektronskega bančništva, pa je še vedno minister. Denar jaz skoraj vedno dvigujem na bančnem okencu z bančno kartico, ker drugega kot kartice nimam. Če bi pa večjo količino dvigoval na avtomatu, pa mi zabriše ven bankovce po 20 evrov, kar pa ne gre v denarnico. Pin kode v primeru, ko ti samo pošljejo novo kartice ne dobiš, ker se ohrani stari pin. Šele v tem primeru, ko sem moral preklicati kartico, bodo naredili nov pin.

  Upam da si vsaj pine izmišlja računalnik.

 19. buba švabe Says:

  Mislim, da je kriv fetalij. Ko je premetaval tiste škatle s pošto, je eno pismo slučajno ven padlo, zdaj pa žalostno čaka nekje v temnem kotu pošte, da ga nekdo najde…

 20. chef Says:

  Fetalij pa z zjebanim križem leži doma.

 21. Eneas Says:

  @horaci
  Na črpalki lahko plačaš tudi z bankomat kartico, tam ti je ne poje, če ne veš, se ne spomniš oz. ne dela PIN.

 22. Ušatka Says:

  Jst moram 120 km na matično banko, čeprav sem v službi samo kakih 300 korakov od centrale SKB. Ne, ne morem prenesti računa k njim. Lahko zaprem starega, in odprem novega v Lj. Kar pomeni, da moram:
  1. v službi sporočit nov TRR
  2. na SKB netu dodat nov TRR in odstranit starega
  3. zamenjat vse kartice (ba, viso, eurocard)
  4. vzeti en dan DOPUSTA da se odpeljem na drug konec slovenije, ker so banke pač ob sobotah zaprte, med tednom pa odprte samo do 5 popoldan.
  Me zanima kdo mi bo častil vse to ?

 23. Andrej Says:

  Ušatka;
  1. to da sporočiš nov TRR ni velik problem
  2. na SKb netu dodat in odstranit račun je minuta dela
  3. zamenjat vse kartice je res problem vendar vsa zadeva bo opravljena v 1 mesecu to pomeni da so stare kartice pokrite in nove aktivne
  4. vzameš samo en dan dopusta in je vse opravljeno… Mislim da je to vredno enega dneva dopusta.. ali pa se boš raje živciral 10 x na leto????

 24. danaja Says:

  DrOnxy, torej pojdi na matično banko, na okence in jim zagrozi, naj ti dajo denar za malico in bencin. 😉
  Poizvedba se plača?

  btw…dronyx, tebi očitno bolj leži blog kot forum 🙂

 25. Lisica Says:

  Dvomim, da so ti kartico poslali. Ker bi v tem primeru avtomatično dobil pin, pa ga nisi. Utečen feler slovenskih bank, ne samo dotične. Ja, čakat bo pa treba, žal. Pa da ti račun blokirajo, moraš bit debelo v minusu, no zdaj veš.
  Aha, pa takoj poskrbi, da ko boš dobil sedaj naročeno kartico, ne prileti tista, ki ti je v resnici sploh poslali niso,…, in potem spet jovo na novo, ne od poncija do pilata, ampak od banke do pošte in nazaj,…
  Samo, ko se jaz znajdem v tej situaciji, iščem sabljo, se mi zdi harakiri bolj enostavna rešitev, kot pregovarjanje z bančnimi in poštnimi referenti 😉

 26. Urša Says:

  No, naj ti povem, da je imel tvoj pravnik pravilno, ker ne blokirajo računa, vendar je samo kartica neveljavan, tako da z osebnim dokumentom lahko dviguješ gotovino-na matični banki:).
  Kar se pa pošte tiče, je pa to pri nas res en HALO? Poleti sva s fantom kupila motor in sicer v Nemčiji, pa vsej scenis homologacijo,ki je totalno nelogična in blesava, nama je manjkal en papir. Seveda nama ga pošlje prejšnji lahstnik po pošti. To traja celih 8 dni. Jaz nisem mogla vrjet. In ko mine 8 dni, pošte nikjer, kličeva v Nemčijo in on preveri na svoji pošti, da ko pošiljka pride v SLO je oni ne sledijo več, da jo naša pošta. Kličem na pošto SLO, oni nimajo sledljivosti in tako še parkrat kličem in mi poči film in kličem v LJ na centralno pošto. Po vsej moji prijaznosti, je žal nastopila neprijaznost in to pali. Takoj so našli moje pismo in sem ga drug dan dobila??
  Verjetno tega en bom nikoli čist točno razumela, zakaj če si prijazen nič ne dosežeš? Zgleda da mormo bit tečke:).

  Aja, pa dobro ti naj pasulj tekne:).

 27. dr. Onyx Says:

  Dr. Onyx je ob 11:48 po lokalnem času (10:48 GMT) uspešno in v prvem poizkusu izvedel harakiri z izposojeno sabljo. Do sežiga bo ležal na pločniku pri križišču Slovenske in Šubičeve v Ljubljani. Hvala vsem, ki se boste poklonili njegovemu spominu. Zaželjene svečke in cvetje.

 28. buba švabe Says:

  RIP

 29. Miran Says:

  Kaj bi bilo še, če bi ti ljudje delali letala?
  CHEF kje si bil pa ti toloiko časa?
  Pa še to CHEF, Mojci sem pisal, pa mi ni odgovorila. A ti kaj veš zakaj?

 30. Stric Bedanc Says:

  jaz pa gledam, kaj je ta zgrinjajoča množica pod oknom moje pisarne. Pridem potem po jetrca, če bo še kaj ostalo.

 31. Rich boy Says:

  Priporočam A banko, kaj boste pa storili v bodočnosti pa je vaša odločitev.

 32. mrobert Says:

  To ni še nič!
  Naročim novo kartico, ker mi je osebek na črpalki gledal direkt pod roke, ko sem tipkal pin kodo. Kode se baje ne da zamenjati brez da bi naročil novo kartico. Naročim novo kartico.
  Dobim prvo kartico priporočeno ter po navadni pošti pin kodo. Vse lepo in prav (no, ne vem zakaj pin koda ni priporočena, kot da ni pomembna). Nakar opazim, da je nepriporočeno pismo že odprto. (lepo odtrgan konec del kuverte)
  Postopek ponovim še 2x. Pazi to. Obakrat pismo s pin načeto ter skoraj nevidno odprto na mestu kjer se da opaziti ter prebrati kodo.
  Znorim ter naročim kartico s kodo direkt na banki. V četrto sem dobil, kar sem želel.
  Sumim pošto ter tamkajšnje zaposlene.

 33. Richie Says:

  Neboste verjeli – obstajajo tudi hudiči.
  Če bi blo na svetu vse dobro nebi blo pa slabega ali
  brez slabega nebi bilo dobro’? Kakorkoli že.

 34. Richie Says:

  Ljudje smo nepredvidljivo bitje! Kaj veš, kaj se vsakemu prepleta v mozgu.

 35. KRUNCHY Says:

  Če ti je banka poslala priproročeno, pejt na banko in zahtevej tisto petmestnocifro, pod katero so ti poslal, se sprehod na pošto in oddej poizvednico na to cifro, in pošta bo šla po sledeh nazaj.

  Hitr ugotovijo kje se je ustavila. Če pa na bank tega ne bodo posredovali, ti jo pa sploh niso poslal.

 36. Maj Says:

  Dr. Onix kot bloger, ki bi moral vse to dobro poznati si si pa naredil pravo sramoto s tem, da ne veš, da se da PIN kodo povsem enostavno spremeniti na vseh pomembnejših bankomatih(ponavadi tistih, ki so zraven bančnih poslovalnic).

  Samo pritiseš sprememba PIN nato vpišeš staro PIN in dvakrat novo PIN in zadeva je spremenjena.

  Tako zelo enostavno kot recimo pri PIN od telefona.
  NLB to omogoča, ker sem sam vsem mojim to zadevo spremenil na številko, ki jim gre zlahka v glavo.

 37. Maj Says:

  Pa še to-vse pošiljke, ki so poslane priporočeno se da preveriti, kje so se ustavile ali pa če so bile prevzete.

  Mislim pa, da so ti dejansko poslali celo dve pismi, ker Pin pošljejo ločeno.

  Lp

 38. Lisica Says:

  Ej stari, ob 15:20 sem tam šetala, pa te nisem vidla, si ziher, da nisi končal kje v temeljih maxija?!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: