Tiranija na cestah

»Pri nas postajajo kazni za prometne prekrške tako visoke, da se bodo ljudje najbrž lažje odločili za naklepni umor iz malomarnosti, kot pa za resen prometni prekršek.«

dr. Onyx o frontalnem napadu na šoferje

8 komentarjev to “Tiranija na cestah”

 1. Dinozaver Says:

  Kazni tako visoke, policisti tako redki…

 2. dronyx Says:

  Dinozaver, to sicer drži, samo če imaš pa smolo, boš po novem bankrotiral, če te ne bodo že zaprli. Recimo zadnjič se peljem proti Zalogu iz Ljubljane in nisem kaj dosti razmišljal o znakih. Ko se mi je zdelo, da sem že izven naselja na odprti cesti, pohodim gas in je šlo takoj 90 km/h. Potem pa vprašam domačine, zakaj ni nikjer table Zalog, pa baje zato, ker ni nikjer table konec Ljubljane. Sem mislil, da me bo infarkt. Jaz sem prekoračil hitrost za 40 km/h v naselju in če bi me dobili na radar po novem zakonu je to 1000 € in 9 pik. Ko se mi to prvič zgodi, prosim Novo Zelandijo ali Izrael za azil. To ne bo več za živet.

 3. Dinozaver Says:

  Če imaš smolo, točno. Sreča pa ljubi hrabre (s predrznimi se pa daje dol) in zato se velja zgledovati po fantih v črnih in srebrnih urbanih terencih, ki te prehitevajo po desni, vozijo v rdečo in s podobnimi metodami prihranijo dragocene minute življenja. Če oni ne bodo bankrotirali, potem tudi jaz ne bom.

 4. dr. Onyx Says:

  Dinozaver, očitno jaz nisem predrzen, ali pa penetracije gospe sreče sploh nisem čutil. Ne dvomim pa, da fantje v terencih ne bodo bankrotirali, ker je za njih enkrat letno izdatek 1000 € šala mala. Kaj pa mi ostali? Kje je tu tako opevana sproščenost, o kateri politiki tako glasno govorijo? Pri takih kaznih bom vsakič, ko se vsedem v avto, zmolil tri zdrave marije, obredno vrgel čez ograjo črnega mačka in za srečo dvakrat pljunil v armaturo.

 5. Rad Bi Bil Smetulj Says:

  Pa ne se tolk pizdit, vlada pac more znizat stevilo smrtnih zrtev dokler naujo volitve, pol bo pa itak use isto. Sej so sami tko rekl, kratkotrajni ucinek. Vlada ze ve kaj dela. To je bla ZELO pametna odlocitev.

 6. dronyx Says:

  Rad bi bil…dobro, predlagam da zakon podpremo. Bolje biti živ in v zaporu, kot končati na zadnjem sedežu avtomobila z glavo zasukano za 180 stopinj in zlomljeno hrbtenico. Samo fino pa bi bilo, če bi nekdo sprejel politično odgovornost za zakon in če drugo leto ne bo učinka, oziroma bo mrtvih še več, potem naj se ve, kdo je za to odgovoren. Mimogrede, Avstrijci z več kot dvakratnikom naše plače, imajo za overspeed pol manjšo kazen. Kako pa njim uspeva?

 7. pijanec Says:

  No, v Avstriji je kazen za do 30 prevoženih v naselju 35 evrov. Letos baje mislijo podvojiti, samo je policija rekla, da se nima časa ukvarjati s takimi nepomembnostmi (skoraj citirano).

  V Franciji je za 50 prevoženih v naselju 90 evrov, če plačaš v 15 dneh.

  Avstrija je tak specialna država. Omejitev 50 je zelo redka, omejitve pa so narejene tako, da lahko voziš s konstantno hitrostjo na daljše razdalje. Pri nas pa se v 200 metrih 4x! spremeni omejitev hitrosti. Zdaj pa upoštevaj, če lahko.

 8. dronyx Says:

  Upam da je kdo že izračunal, kako bodo nove višje kazni vplivale na letošnjo inflacijo. Če bo šlo tako naprej se bojim, da bo padla desetka.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s