Unlimited XL doza mobilnega interneta

Že pred časom sem pisal o naši navidezni konkurenci, ko je Simobil vodafone na Mobitelov Instant Internet odgovoril praktično z enakimi paketi in zelooo podobnimi (recimo skoraj prepisanimi) cenami.

Ampak stvari se očitno premikajo in Simobil je kot prvi sedaj ponudil končno paket, ki nima omejitve prenosa podatkov, oziroma za 19 € na mesec lahko deskaš, kolikor te je volja, pravzaprav pravilneje rečeno, kolikor ti kvaliteta mobilnega signala dopušča. Poleg tega ponujajo celo 15 dnevni brezplačni preizkus in v tem času lahko zadevo vrneš, če nisi zadovoljen ali je v tvojem kraju preslab signal.

Sam se zanimam za mobilni internet tudi za povezavo prek mini prenosnika Asus EEE, vendar so žal zaenkrat podprti samo Microsoftovi operacijski sistemi (XP, Vista), ne pa tudi Linux.

Sedaj pričakujem, da bo marketing Mobitela staknil glave in vrnil udarec s še boljšo ponudbo. Neomejena doza, 15€ na mesec in tudi podpora za Linux na Asusu EEE. Pričakujem preveč?

Preberi še:
Instant konkurenca via Onyx
Instant Internet via Onyx
(tole upam, da bo nekoč znala delati tudi Zemanta, do takrat pa ročno delo)

Značke:

7 komentarjev to “Unlimited XL doza mobilnega interneta”

 1. chef Says:

  Končno!

 2. Robi Says:

  Ostane ti, da na Asusa namestiš XPje.

 3. dronyx Says:

  Robi, to je sicer opcija, samo sem dolgo časa razvijal teorijo, zakaj je Linux na EEE čisto OK. In na spletnih forumih sem bral, da v tujini (Irska, GB) ljudje deskajo mobilno tudi na Asusovem EEE Linuxu (recimo z huawei e220 modemom, ki ga trži pri nas tudi Mobitel). Ne vem zakaj bi pri nas mobilni operaterji Linux ignorirali?

 4. Jan Says:

  Uuu tole bi pa js tudi imel na Ubuntuju 😀 Če kaj izveš, nujno napiši! 😉

 5. dronyx Says:

  Tole so mi odgovorili na Mobitelu:

  Asus eeePC 701 imam v akciji tudi mi. Če ste ali boste kupil prenosnik pri nas, je na njemu že naložen gonilnik za modema Option GlobeSurfer iCON 7,2 in Novatel Wireless Ovation MC950D. Če Asus že imate, lahko paket gonilnikov (za zgoraj omenjena modema) dobite pri podjetju Acord-92 d.o.o. (Stegne 13, 1000 Ljubljana, 01 583 72 41). ZA ostale podatkovne naprave nimamo podatka, da delujejo na tem sistemu.

  Zanimivo pa je, da na njihovi spletni strani oglašujejo Asusa EEE plus modem Option Globesurfer iCon 7,2 za 279 €, v vseh trgovinah pa stane samo EEE približno 299,9999 €

 6. zigak Says:

  19€ – mamljivo 🙂

 7. Ice-Heki Says:

  No, obstaja podpora za Asus EEE za iCon Option 7.2 in dela bp v Debianu (in na privzetem linux-u, ki je na EEE-ju ob nakupu)

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s