Zopet teroristični napad v Ljubljani

Danes je naša lepa (Evropska) prestolnica zopet doživela kataklizmo, že tradicionalni omladinski teroristični napad na ušesa nič hudega slutečih mimoidočih v obliki Maturantske parade (brez) ponosa.

Zadeva se je začela že nekje okrog enajste ure, ko je nekdo očitno zaprl Slovensko cesto in se je nabrala dolga kolona vozil. Potem se je zaslišalo skozi okno pridušeno živžganje nekje v ozadju, ki so ga preglasile hupe nervoznih voznikov in reševalna vozila z vklopljenimi sirenami, ki se nikakor niso mogla prebiti skozi gužvo in prometni zamašek. Škoda, da nima reševalna postaja koga, ki bi šoferje teh vozil že dan pred takšnimi zaporami obvestil, da bo cesta zaprta in bi bilo zaželeno, če nujne vožnje opravijo po kakšnem obvozu, ne da se zapeljejo direktno v gužvo z vklopljeno sireno do daske, medtem ko se mladina zabawa in jim morda nekdo zadaj na nosilih umira.

Ampak to še ni najhuje. Pravi šok doživiš, če se na ta dan pomešaš med nepregledno maso mladega mesa, baje so maturanti, v rumenih mikicah, z reklamo za največjega mobilnega operaterja in pišukami (piščavkami), ki oglušujoče pribijajo do daske, kot bi bil v Ambasadi gavioli sredi najbolj razturaške rave zabave. Le da tu nisem opazil najstnic z dudkami in budilkami okrog vratu. Pa mislim da imam visok tolerančni prag, samo po temle napadu hrupa, te pa bolijo ušesa in čutiš mravljince v glavi, kot bi povohal direktno v sod z amoniakom.

Prav zabavno pa mi je bilo opazovati skupinico po moje Italijanskih turistov, ki se jim je pridružilo še nekaj Kitajcev in vsi so samo debelo gledali, kaj se to pri nas dogaja ter kdo je te divjake spustil na ceste. In nisem na obrazih zasledil nekega navdušenja ali razumevanja za ta tradicionalni cirkus. Morda bi slab okus nekoliko popravili, če bi se iz Čopove pomaknili do podhoda Ajdovščina, kjer je na platoju skupina Brazilk (ali pa morda domačinke, popleskane z rjavo barvo) plesala Sambo.

Samega postavljanja vnovičnega rekorda v plesu četvorke, ki mu potem sledi nekajtedensko medijsko prepiranje in obtoževanje ter grožnje s tem, kdo komu krade ideje in koliko je lahko največ plesalcev na kvadratnem metru, da kdo od naivnežev v rekord sploh še lahko verjame, nisem utegnil videti. Močno pa upam, da se bo ta tradicija enkrat končala in bomo imeli zopet mir pred podivjano maso mladincev, ki smrdijo po pivu, Red Bull, travi in poceni vinu, vse skupaj pa pomešano z vonjem po znoju.

Zame je to vse skupaj, kot že omenjeno, samo (poceni) inteligentna reklama za Itak mobilnega operaterja (in plesne šole), kajti če greš na študenta in najameš gručo, da ti prenaša transparente z reklamo po mestu, te stane po moje bistveno več, kot če raji razdeliš rumene majčke potiskane z reklamo za Itak ugodne pakete, kar vse skupaj z veseljem požrejo še mediji. Inteligentno in avtor te ideje si zasluži po moje individualca (pogodbo) ter služben avto višjega cenovnega razreda za privat uporabo.

Dost vas mam. Samo vem, da bo čez eno leto spet vse isto, le piščalke bodo morda zelene ali vijolične. In če se te tradicije res nikakor ne da prekiniti, potem vsaj prosim, da nekdo PREPOVE VSAJ PIŠČALKE.

Značke: , , ,

3 komentarji to “Zopet teroristični napad v Ljubljani”

 1. sparkica Says:

  Pri nas (v MB) so nekateri preklopili s piščalk na sirene (tiste piksne, ki jih imajo običajno navijači) 😕

  Mogoče naslednje leto vzameš tak čas kak dan dopusta, morda na deželi? 😉 V našem bunkerju je še dovolj prostora 😆

 2. dronyx Says:

  sparkica, kaj pa če bi izdelovalec piščalk in siren v kompletu dobavljal še slušalke, kot jih imajo recimo delavci v ladijski strojnici. Študentje bi lahko te slušalke delili potem nič hudega slutečim mimoidočim, ki tisti dan v službi niso dobili dopusta.

 3. brezimenko Says:

  sori sam tle pa zveniš kot nek star ata, ki se križa in pravi kam gre današnja nladina :S

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s