Kvaliteta über alles

Kako se mora počutiti žoga, ki jo dobesedno raznese po nekaj dneh od nakupa, ne vem. Vem pa, da se sam, kot njen kupec, počutim precej grdo nategnjenega.


foto: dr. Onyx

Tole so posmrtni ostanki odbojkaške žoge, ki ni doživela v svojem mnogo prekratkem življenju niti enega samcatega udarca na igrišču. Ker še ni bila opravljena avtopsija in niso bila pridobljena ustrezna izvedeniška mnenja, teško govorim o tem, kaj je bil razlog za prezgodnjo smrt. Sam sumim, da jo je zdelala vročina, ker sem imel žogo zaprto v prtljažniku avtomobila, parkiranem v senci, pod krošnjo dreves, na neverjetnih 28 stopinjah celzija.

Ob nakupu žoge nisem dobil nikakršnih navodil za rokovanje v smislu, da bi jo moral obvezno transportirati v hladilni torbi ali da ni narejena za temperature nad 20 stopinj. Ker jo nisem niti enkrat napumpal, tudi to ne more biti razlog za te že na prvi pogled grozne raztrganine, ker je bila žoga že v trgovini premalo napumpana.

Seveda si ne upam niti slučajno pomisliti, da bi bila lahko razlog poškodbam nekvalitetna izdelava, ker vsi vemo, da je današnjim izdelovalcem potrošnih artiklov kvaliteta in skrb za kupca na prvem mestu, takoj za željo po čim večjem dobičku.

5 komentarjev to “Kvaliteta über alles”

 1. chef Says:

  Zdaj pa samo še reci, da si kupil v Hervisu 🙂

 2. Bashi Says:

  Hmmm, jst jo mam ponavadi v prtljažniku kar skoz, pa se mi še ni nč podobnega zgodilo, (tud če je bla T preverjeno 50°C)
  Kej nej rečem… Mikaso nabavi?

 3. dr. onyx Says:

  chef: Ni bil Hervis, ampak francoski šoping center na Rudniku.
  Bashi: To je tako, kot da rečeš nekomu, ki mu je po nekaj prevoženih kilometrih eksplodiral motor novega Clia, da naj si nabavi Audija A8. Jest bi se rad samo mal žogal, nič drugega.

 4. enxen Says:

  ugibam, da se žoga počuti zelo … napihnjeno? morda pa je le lačna in je zinila. zaspana in zeha 😆
  btw, made in china?

 5. dr. onyx Says:

  Firma, ki je žogo naredila, ne izgleda Kitajska, ampak ameriška (tam je verjetno samo managment).

  Drugače pa obstaja še ena logična razlaga, kaj se je zgodilo. Ker jo nisem imel ves čas na očeh je možno, da je prišlo do tako imenovanega “volleyball sexual intercourse” in je zanosila, česar pa izdelovalec ni predvidel.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s