Koga naj letos zakolje Kmetija?

Zvesti gledalci resničnostnega šova v produkciji zasebne televizije Pop TV (verjetno natančneje Pro Plusa) so v zadnji izdaji lahko med drugim spremljali tudi kako izgleda zakol čisto pravega prešiča, kar je v javnosti sprožilo burne odzive, pri čemer je večina pozabila, kaj je danes jedla za kosilo in kako je to prišlo do krožnika. In jaz imam glede tega globoke moralne pomisleke zlasti zato, ker se v primeru resničnostnega šova Kmetija kolje živali pred TV kamerami in vesoljnim TV občestvom samo “za zabavo” gledalcev.

Ker pa se hitro bliža druga sezona popularne oddaje, producentom za letos predlagam, da tole zabavo z klanjem zastavijo tokrat nekoliko bolj ambiciozno.

Torej moj predlog je, da naj letos izberejo več različnih vrst živali, primernih za zakol. Recimo po enega zajčka, eno kozico, enega telička, enega konjička in dajmo še enega oslička. Ne, oslička ne, ker so tako luštkani, vzemimo raje enega oddojka  brez obloge (to je v bistvu dojenček od umazane svinje).

Potem pa pride bistvo moje ideje, kjer je pa v igri zopet denar. Izbrane živali pokažemo recimo vsak dan nekajkrat po TV, gledalci pa imajo potem priložnost, da glasujejo prek SMS-ov za žival, ki si jo želijo videti na Kmetiji zaklano. Žival, ki bo dobila največ glasov, gre jasno pod nož in to pred kamerami. Klavci pa tudi tokrat seveda sami naturščiki, pod skrbnim nadzorom profesionalca in Veterinarske uprave.

vir: wiki

Glasovanje pa mora imeti obvezno “cako” (catch). Gledalci morajo imeti tudi možnost za dodatno opcijo in to je ABOLICIJA (pomilostitev) za vse izbrane živali, podobno kot v ZDA na zahvalni dan predsednik pomilosti purana. V primeru, če zbere ta možnost največ glasov gledalcev, ali še bolje, več  glasov kot vse ostale možnosti skupaj, potem se izbrane živali preseli na neko domačim živalim prijazno kmetijo (in to ne bo Kmetija), kjer bodo deležne polne oskrbe in bodo umrle naravne smrti (ali jih bo povozil traktor). Predlagam kakšno urejeno turistično kmetijo, kjer bi imeli gledalci še možnost, da si jih hodijo ogledovat, kar pa je lahko spet samo dobro za posel.

Upam, da bo voditeljica Kmetije Špela Močnik nad mojo idejo navdušena. Pričakujem pa tudi širšo  podporo družbeno politične skupnosti.

Povezave:
kmetija.24ur.com

Značke: ,

5 komentarjev to “Koga naj letos zakolje Kmetija?”

 1. Ležalnik pika Com - davkoplačevalec :) Says:

  http://savetoby.com/
  🙂

 2. pijanec Says:

  To idejo bi lahko celo prodal POP-u, ker bi jim prinesla ogromno denarja. Mislim pa, da bi bila bolj donosna, da bi se glasovalo, katere živali ne smejo zaklati, zato bi prišle do izraza lepotne karakteristike določenih živali – tako dvomim, da bi kdaj zaklali zajčeka.

 3. dronyx Says:

  pijanec: Me veseli, da si lepo poštekal vso psihološko globino moje (genialne) ideje. Z ceno SMSa, kot je recimo pri glasovanju za Big Brother, bi bil zaslužek verjetno res zelo velik. Je pa problem v tem, da je bila oddaja posneta vnaprej že poleti, tako da je sedaj nekoliko težje zmontirati skupaj tudi tole, brez da izpade kot velika natega. Upam, da se kdo na Pop TV že tolče po glavi in da bodo letele tudi glave zaradi izpada prihodka. Pa drugič.

 4. ZigaK Says:

  Glede teh glav: mogoče bi pa lahko glasovali katera glava naj odleti? Če je že za živalce prepozno.

 5. dronyx Says:

  ZigaK: Izjemna ideja. To mi je bilo vedno zabavno, da z glasovanjem letijo glave. Jaz sem že dolgo časa nazaj predlagal, da bi v službi vsak mesec izžrebali nekoga, ki leti na cesto. Tako, za motivacijo in dobro voljo. Pa so me vsi debelo gledali.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s