Nina Osenar – multipraktik dvomljive kvalitete

Kot ena najboljših slovenskih izjav vseh časov zame še vedno velja znameniti, brezčasni Omanov politični postulat skoraj izpred 20 let

Saj ni važno, da je pismen, važno je, da je naš

In to izjavo se da smiselno uporabiti tudi za šovbiznis.

Nina Osenar je vsekakor pogumna, ambiciozna, za marsikoga tudi privlačna mlada dama brez predsodkov. Vprašanje na mestu pa je, če ima za vse svoja številne aktivnosti tudi pokritje v talentu? Namreč, njena kariera, zlasti na medijskem prizorišču, se je od duplerice v Playboyu samo še strmo vzpenjala. Vodenje resničnostnega šova, glasbena kariera z enim samim meni poznanim komadom (Ričbitč) in nazadnje jo lahko spremljamo še kot igralko na Kanalu A. Ampak mene je pa počasi že strah trenutka, ko bo  prvič nastopila kot primadona v prenovljeni Ljubljanski Operi, ali morda postala direktorica Urada za enake možnosti.

Jaz sicer ne vem, kako je v resnici potekal casting za  novo TV serijo Svingerji (v prevodu Friends), samo upam pa si trditi, da Nina Osenar ni opravila nikakršne avdicije (še manj hitrega tečaja igre), temveč je bila izbrana za vlogo  (morda še bolje, je bil scenarij napisan zanjo) enostavno zato, ker je Nina Osenar, najbolj iskani ženski pojem na internetu in ker je ženska, ki nima predsodkov in si upa žensko poljubiti na usta (moški si upa to skoraj vsak). Ampak jaz sem kljub temu prepričan, da imamo v naših gledališčih celo kopico šolanih in talentiranih igralk, ki so prav tako privlačne in pri služenju Taliji nimajo resnih predsodkov, so pa za razliko od Nine talentirane igralke.

Samo kaj, ko Omanov duh straši tudi po komercialni televiziji.

No, v slabo tolažbo producentom Svingerjev pa moram pripisati, da topogledno ni nacionalka (RTV SLO) čisto nič boljša, saj je nadaljevanka Bratu brat narejena z povsem enako filozofijo. Vzameš priznanega režiserja Đurića, ki naj bi bil garancija za smeh in gledalce sam po sebi, po enakem kopitu kloniraš tujo uspešno serijo, v tem primeru angleške  Samo bedake in konje, pri čemer se ne ubadaš pretirano z originalnostjo ali inovativnostjo ter upaš, da je to že povsem dovolj za enormno gledanost v tem terminu in med publiko, staro med 14 in 15 let in pol.

Če pa gledanost slučajno ni ravno omembe vredna, si jo pa izmisliš, samo da so oglaševalci potešeni. Kaj pa gledalci?

Preberi še:
Nina in Sanja z ritko ob ritki
Nina Osenar kot Malena (hvala za slabo idejo dr. Onyx)
Mala potreba Nine O.

Značke: ,

8 komentarjev to “Nina Osenar – multipraktik dvomljive kvalitete”

 1. swer Says:

  10+

 2. ZigaK Says:

  Evo, ravno včeraj sem razlagal ženi vzporednice med kariero Nine Osenar in Anžeja Dežana. In sem prišel do podobnih zaključkov. S tem da ima AD prednost, ker se je zlizal z nacionalko in delom.

 3. chef Says:

  Direktorica Urada za enake možnosti 😆

 4. ElQurc Says:

  mislim, da si zgrešil naslov 🙂

  pravilno se glasi:

  Nina Osenar – multipraktik BREZ kvalitete 😦

 5. Planinec Says:

  Živjo,

  kul blog. A si morda za izmenjavo povezave z mojo stranjo http://www.planinec.si ? Daj če ti je, pol mi piši na info@planinec.si pa se dogovoriva kaj 🙂 Goolgu in ostalim je všeč če je čimveč linkov 🙂

  Se veselim tvojega maila. LP

 6. dronyx Says:

  Nina Osenar se od pravih igralk razlikuje v tem, da so prave igralke sposobne dobro odigrati katerokoli vlogo, Nina Osenar pa lahko odigra samo sebe in še to slabo.

 7. NNNHG Says:

  USI TUKI STE PRASCI!!!!!!!!!!!!!!!!!BUDALE BEDNE!!!!!!!!!!!!!!NINA OSENAR JE ZAKONNNNNNNNNNNNNNN!!!!!!!!!!NAJVEČ SPOSOBNA NE PA VI K LJUBUSUMITE TLELE KRAVE EGOISTIČNE!!!!!!!!!!!!!!!
  PRVO ZA SVOJIM PRAGOM SPUCITE POL JO DEJTE PA KEJ KOMENTIRAT, PREKLETE SVIJE NEMARNE!!!!!!!!!!!!!!!

 8. NNNHG-is dUmM Says:

  Big Big FAN with no self respekt

  pa doben tu ni prasec če si TI KONJU-JEDAN (NNNHG)

  skratka:

  Nina
  Nima
  Niti za burek
  Hepan
  Gnoj

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: