Kdo je to (ni posladek dneva)

Za vse tiste, ki imate občutek manjvrednosti, ker ne rešite nobene zapletene uganke Irene Sirene predlagam za zdravljenje kompleksa tole, nekoliko lažjo miselnico.  Kdo je tip na sliki?

mhvir: internet

V pomoč naj povem, da to ni novi predstavnik za stike z javnostjo Boruta Pahorja in zato tega odgovora ne morem šteti kot pravilnega.

Pravilni odgovor:

Na sliki je Michael Hollick, igralec, ki je za 100.000 USD posodil glas Niku Bellicu v računalniški igri GTA IV.

11 komentarjev to “Kdo je to (ni posladek dneva)”

 1. zigak Says:

  Michael Novak?

 2. dronyx Says:

  zigaK, ne ni Michael Novak. V pomoč naj povem, da je tip igralec in je sodeloval pri projektu, ki je prvi teden prinesel pol milijarde USD, trenutno pa so že verjetno blizu milijarde prihodkov.

 3. PiPi Says:

  glede na to, da rad spilas igrice == GTA IV

  .::PiPi::.

 4. dronyx Says:

  @pipi, kaj naj rečem. Očitno tale blog bere bolj razgledana populacija, kot blog Irene Sirene, ker tam nihče ne ugane tako hitro “posladka dneva”.

  Res je na sliki Michael Hollick, igralec, ki je posodil glas glavnemu liku v igri GTA IV – Niku Bellicu.

  Znan je po tem, da se je na veliko pritoževal, ker je sam za svoje delo dobil zgolj 100.000 USD plačila (1050 USD/dan), pa čeprav je igra že prvi teden prodaje potolkla po zaslužku skoraj vse rekorde Hollywoodskih filmov. Problem (kot ga vidi Hollick) je namreč v tem, da igralce, ki sodelujejo pri nastanku igre, ne plačajo tako, kot pri filmu, kjer dobi znan igralec procente od prodaje. In če bi bil GTA IV film, bi služil na ta račun milijone. Proizvajalci iger pa to argumentirajo s tem, da pač igre ne prodaja igralec, ki posodi glas glavnemu junaku, tako kot prodaja filme Tom Cruise in je zato plačan po pogodbi fiksno in niti dolarja več.

 5. PiPi Says:

  dronyx: ja, je fascinantno kako se posamezniki v posameznih branzah uspejo trzit n-krat bolje kot drugi … drugace pa nisem tega uganil kot nek poznavalec te scene, ampak je bilo vse skupaj zgolj rezultat logicnega razmisljanja, “poznavanje” tvojih navad/razvad in predvsem znanju strica googla 🙂

  Nic posebnega skratka … bo pa verjetno vsem lazje tudi onim pri Sireni, ko da google neko public varianto face recognition zadetkov glede na neko source sliko iz poljubnega url-ja … to bi bilo pa nobl 🙂

  .::PiPi::.

 6. dronyx Says:

  Meni se zastavlja vprašanje, ali se filmski zvezdniki res znajo toliko bolje tržiti od drugih, ali pa so morda dejansko toliko vredni na trgu? Vzemimo recimo megauspešne (po prihodku) Pirate iz Karibov. Ali bi ta film prinesel enako prihodka, če bi v njem zaigrali neki nepoznani igralci? Po moje ne. Poznam hčerke od ene kolegice, ki gredo film gledati samo zaradi Johnny Deepa, ker je tolk luštkan v filmu. In ko je takih milijone po svetu, je potem razlika v zaslužku na račun igralske zasedbe očitna in producenti imajo neko logično računico (npr. 400 mega USD več zaslužka z investicijo 50 mega USD v znane igralce). Čeprav je pa res, da slabega filma, kot so Vampirji iz Gorjancev, ne bi rešil niti Johnny Deep osebno.

 7. PiPi Says:

  Ja, samo po drugi strani se lahko isto vprasas ali bi tetris imel taksen uspeh, ce bi recimo posodil glas nas Kucan ali pa Ti osebno … seveda ne, ker je glas totalno nepomemben v tem primeru, se vec, celo motec bi bil … tako da ja, stvar je vsekakor vecplastna … se bolj pa so vecplastni vampirji, ki so jih delali po vecini blogerji za blogerje in med blogerji zanje uspeh, seveda 🙂

  .::PiPi::.

 8. dronyx Says:

  Saj blogerji so v bistvu neke vrste neovampirji sodobnega časa, ki namesto krvi pijejo ljudem dragoceni čas. 😉

 9. PiPi Says:

  pa se kako res je to slednje, zatorej log-off 😉

  .::PiPi::.

 10. ZigaK Says:

  Demit, Michael Hollick je bila moja druga izbira.

 11. enxen Says:

  Đuro underground – zaradi neplačanih davkov?

  Aja, sem prebral naknadno – no saj, Nik Bellic, naš ćovjek … 😆

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s