Blogerske maline 2009

Recesija je žal globoko zarezala tudi na področje blogerskega glamurja in tako letos prvič ne bo Akademija Blogec podarjala svojih prestižnih nagrad za izjemne blogerske dosežke, ampak bo zgolj podelila malo manj prestižna priznanja za posebne blogerske anti-dosežke,  tako imenovane Blogerske maline (nekateri jim ljubkovalno rečejo tudi Kisle kumarice ali Rotten tomatoes).

Akademija Blogec je imela letos težko in odgovorno nalogo, da med več kot 60.000 možnimi kandidati za blogerske maline izbere par najzasluženjših.

Po nekajminutnem tehtnem premisleku se je soglasno odločila, da Blogerske maline 2009 prejmejo (ni po abecednem vrstnem redu):

DUMMY BLOGI

Tako kot preroki ne marajo vedeževalcev, ker ti samo mečejo slabo luč na stroko in zgolj statistično zmanjšujejo število pravilnih prerokb, tako tudi pravi blogerji ne bi smeli trpeti v svojih vrstah tiste, ki Blogosfero izkoriščajo samo za svoje nizkotne cilje, kot je recimo SEO optimizacija, prikrito reklamiranje, samopromocija, “click hunting” ali zasipanje z zapisi dvomljive kvalitete slabo administrirane blogerske agregate, kot je recimo zloglasni Siol Blogos agregat.

Žal je v zadnjem času opazen izjemen porast teh pritlehnih spamerjev, ki rastejo kot plevel na dobro pognojeni blogospherični njivi, zato je Akademija Blogec sklenila, da jim podeli prestižno nagrado za leto 2009 v upanju, da si najdejo zabavo kje drugje (Facebook, Twitter, Wiki ipd).

ARTUR ŠTERN (Anima camina)

Druga po vrsti Blogerska malina gre po izboru akademije v roke “newcomerju” oziroma blogerskemu rookiju Arturju Šternu iz ekipe Siol-Blogos.

Artur Štern je nedvomno kontroverzna oseba, ki je mnogo bolj kot po svojih znanstvenih dosežkih na področju mikrobiologije, poznana po najrazličnejših izpadih, kot je bila recimo zadnja navidezna predsedniška kampanja (v bistvu pa skrita kamera v režiji Zaresnega Franceta Keka).

Seveda pa je bilo za pričakovati, da se bo za takim konjem kadilo tudi, ko se bo preizkusil na področju blogoslovstva.

Po mnenju Akademije Blogec si Artur Štern zasluži Blogersko malino 2009 zaradi njegovega odnosa do bralcev in onaniranja (samozadovoljevanja) na njihov račun, ki ga je lepo in neposredno opisal tudi v enem izmed svojih zapisov (vampirjem v vednost).

Ena stvar naj bo jasno eksplicirana, če komu ni znano: nikoli, nikoli v življenju se ne bi šel (več) izpostavljat, tako da bi svoje misli, stališča, doživetja objavljal na internetu – če ne bi bil k temu poklicno povabljen in tudi ustrezno plačan.

in še

Nisem nek tovrstni narcisoidnež, ki bi to delal za lastno kurčevo zdravje, sploh pa ne zdaj, ko je to obča moda. Pred precej leti, ko blogov še ni bilo, sem zadevo po svoje sam izumil in nekaj časa pisal o sprotnem dogajanju na svoj homepage – in to seveda za prijatelje, ne za kake brezdelne vampirje, ki svinjajo po tujih dvoriščih – v resnici pa visijo le na lastnem vratu. Me pa veseli, da jih s svojo navzočnostjo tako fino razpizdevam, govna jedna, in da se lahko prav fino žrejo ob dejstvu, da so pravzaprav substrat za moje pisanje in – kot zanje še enkrat posebej poudarjam – služenje denarcev; medtem ko oni sami sebi samo kradejo svoj, četudi nedragoceni, čas. Voah!

Akademija Blogec meni, da bloger nikdar, poudarjam nikdar ne bi smel svojih bralcev neposredno poimenovati z govna jedna, čeprav v bistvu lahko to tudi so in ti lepijo v komentarjih linke na gay spletne strani, kjer moški v tako imenovani doggy style pozi obračunavajo med seboj.

Prav tako zmoti večkratno blogerjevo večkratno blogerjevo poudarjanje “služenja denarcev” in “ustrezno plačan”, češ, moji bralci ste govna jedna na sociali, jaz pa služim na vaš račun mastne denarce kot hišnik na Siolu in se mi veselo jebe.

Akademija Blogec meni, da bi oseba z doktoratom vendarle lahko našla sebi primernejše delo, kot pa je pisanje mastno plačanih nebulotičnih presežkov za ekipo Siol/Blogos.

HAD (had blog)

Had je lanskoletni dobitnik Blogeca popularnosti, letos pa Akademiji Blogec ni preostalo drugega, kot da mu za poročanje iz vzhodne obale ZDA podeli Blogersko malino 2009.

Namreč od  blogerja, ki si lasti tak prestižni naslov, je akademija pričakovala vse kaj drugega, dobili pa smo par slikic trgovine z igračkami in ženskim spodnjim perilom iz New Yorka, slab posnetek ostrostrelcev nad Belo hišo iz Washingtona, nočni posnetek plaže v Miamiju, na katerem se vidi samo stole in višek blogerskega temno rjavega žurnalizma, posnetek ameriške WC školjke, v kateri pa začuda ni plaval še kos pristnega slovenskega dre…

Akademija Blogec se je odločila, da blogerja ne bo na dolgo in široko (pod)učila, kako se dela  prava blogerska ekskluziva iz New Yorka, lahko pa bi bloger recimo pripravil za svoje bralce kakšno presenečenje v stilu “Jackass-a” in se sprehodil v majici z napisom “I hate white niggers” skozi Bronx ali pa si ogledal gledališko predstavo na Broadwayu z vklopljenim alarmom in budilko na svojem iPhonu oziroma Blackberryu ter o vtisih pisal v živo na blogu. Pa drugič.

IRENA SIRENA (Smell like fart you mean it)

Akademija Blogec se je odločila, da tolažilno Blogersko malino 2009 podeli lanskoletni nominiranki za Blogerko leta Ireni Sireni in sicer za rubriko Posladek dneva, katerega prekomerno uživanje lahko povzroči  tudi sladkorno bolezen (diabetes), medtem ko kalorična vrednost njenih posladkov nezadržno drvi proti relativni ničli.

Tako, to so letošnje Blogerske maline 2009 in Dajana, lanskoletni dobitnik Blogeca popularnosti, si lahko pošteno oddahne, kajti ni manjkalo prav veliko, da bi se tudi ona letos znašla med dobitniki malin za svojo brezkompromisno komercializacijo bloga, ki čedalje bolj spominja na ceneni sexualni portal 24ur.com.

Naj za konec dodam, da se iskreno opravičujem Blogoroli, ki je bila tudi eden najbolj resnih kandidatov za Blogersko malino 2009 in je v hudi konkurenci izpadla prav v zadnjem trenutku, ker je akademija skoraj soglasno ugotovila, da ne gre za tipični blog.

Prenovljena Blogorola je po skromnem mnenj akademije ena grše oblikovanih spletnih strani nasploh, ki izstopa po zlorabi črnega ozadja in barvno neusklajenih črk. Prav tako pa avtorjem ni uspelo dodati ali popraviti kakšne omembe vredne funkcionalnosti, pri čemer je žalostno med drugim tudi to, da se moramo za iskanje po slovenskem blogovju še vedno posluževati Googla, namesto da bi pri Blogoroli zgledno delovalo vsaj to (kot vse kaže blogorola za vsako iskanje vedno znova preiskuje celoten splet, namesto da bi strani indeksirala izven delovnega časa, tako kot to počno veliki).

Akademija Blogec vsem letošnjim dobitnikom malin čestita in jih prisrčno vabi na ohlajen malinov frape.

Preberi še:
Akademija Blogec podarja

21 komentarjev to “Blogerske maline 2009”

 1. Dajana Says:

  Vau! 🙂 Kva, jaz si moram oddahnit??? haha
  Ampak, res super to z akademijo in malinami! 🙂

 2. alcessa Says:

  Škoda. 😈

 3. had Says:

  hvala hvala 🙂

  mi je v cast.. amerika in njena zgodba pa se ni dovolj “stenstana” da bi jo objavil 🙂 pride se cas zanjo..

  fotke, ki sem jih objavljal pa so bile pac posledica trenutne impresioniranosti.. se zgodi 🙂 amerika je pac cudna..

 4. dronyx Says:

  @Had, res sem vesel, da med blogerji obstaja še vedno nekdo, ki se zna iskreno veseliti nagrade. Za razliko reciva od primadone Irene Sirene, ki je tako fina, da “gospa” ne sprejema malin, ki niso užitne. Lepo vas prosim! Mene so kot malega Onyxa učili, da mora človek biti v življenju hvaležen za vse, kar dobi podarjeno. Na pa takšen napuh, privzetnost in pristranost, ki ga kaže gdč. Sirena.

  Pa to ni maščevanje zato, ker ne uganem nobenega posladka dneva. Sploh ne. To celo javno priznam. Recimo danes nisem uganil niti njenega (ne dobesedno njenega) otročička na sliki.

  Sam sem na slepo udaril, glede na pogled, ki malo spominja na Damiena iz filma The Exorcist, da gre morda za Rosemary’s baby, a spet mimo. Pa sem se kljub temu pustil podučiti gdč. Sireni, da gre za deklico Claudie Schiffer.

  Toliko o hvaležnosti.

 5. beda Says:

  citiram:
  Na pa takšen napuh, privzetnost in pristranost, ki ga kaže gdč. Sirena.

  zelo prav imaš in namesto, da bi jo kdo sunil nekam, ko sam linka in copy pasta slikce od drugje, pa za to dobi za to še nagrado. kakšna beda! a verjameš, da nisem na njen blog v življenju pogledal niti petkrat!

  takole se po anketi veličasni primadoni aka plenilki vsebin izmuznila še ena trofeja
  35 % Irena Sirena blog
  42 % Vitrančev brlog
  21 % Sex blog

 6. had Says:

  jaz se veselim vsake nagrade.. tudi negativna kritika je boljsa, kot da jo ni sploh 🙂

  no, kot je ugotovil beda – vsaj tolazim se, da so vse fotografije moje avtorsko delo in da mi jih nihce ne sponzorira 🙂

 7. dronyx Says:

  Ne vem no, samo pri Ireni je mene vedno strah, da poizkusa šale ne bo najbolje prenesla, ker mi deluje nekako živčno, napeto, nesproščeno. Zdaj, ali je to posledica bloga, ali česa drugega, jaz ne vem. Samo življenje ni samo glamur in neki kvazi polikani zvezdniki, ki jih jaz 99,99 % niti ne poznam. Saj ti modeli so enaki kot mi, le da so jih mediji spromovirali in sedaj služijo na ta račun težke denarje. Ampak to je uspelo nenazadnje tudi našemu Murku, minus seveda služenje denarja. Jaz razumem, da je pisanje bloga, kot ga fura Irena, težak psihični napor in da ob tem izgubiš ves smisel za humor. Ampak? Ali je vredno tega? (psihološka pomoč na domu dr. Onyx samo za 240,99 € za 15 minut)

 8. sparkica Says:

  Hehe, takih malin se pa ne dobi na (vsaki) tržnici 😀
  Mimogrede, do zdaj sem še v vsakem grmu malin našla vsaj enega žužka (rečem jim smrdljivci, ker zasmrdijo, če se jih dotakneš), a se kak žužek skriva tudi v tej sorti malin? 🙂

 9. dronyx Says:

  @sparkica, maline so nekoliko kiselkaste, ampak z obilo smetane, sladkorja in sladoleda, se jih nekako da požreti. Baje imajo pa veliko vitaminov in mineralov ter so zelo kancerogene (zaradi strupov proti žuželkam, s katerimi neodgovorno špricajo maline).

 10. sparkica Says:

  Dodaj še beljakovine, če pregrizneš žužka 😀 Se mi je že zgodilo, ko sem bila preveč požrešna in sem zbasala v usta celo pest malin … z žužkom vred 😀 Zato pa sem vprašala, če je kak žužek med temi malinami … da potem ne bi bila slučajno primorana skrivati trupel 😀

 11. sparkica Says:

  Kancerogene praviš … Od nečesa je treba umret, pa naj bo od malin! 😀

 12. dronyx Says:

  Dodaj še beljakovine, če pregrizneš žužka..

  OOOO, Bljak, Fuj in Cicifuj.

 13. sparkica Says:

  Hehe, če pa ga nisem videla 😀 Nauk: požrešnost se ne splača, ker si moraš potem z milom prat usta 😀 Vsaj trikrat. In potem se ti rigajo milni mehurčki 😀

 14. markopigac Says:

  pizda dronyx, kaj je recesija tak zelo nacela budget, da sem ostal brez nagrade in tudi brez nominacije.. 😦

 15. dronyx Says:

  @markopigac: Tebe nekako štejem med pol(polprofesionalce) začetnike in če bi bil nominiran, ostali ljubiteljski amaterji ne bi imeli niti najmanjše možnosti. 😉

 16. Refleks Says:

  Zanimiva analiza. Škoda le da se nisi posvetoval z večimi glavami, bi lahko podelili še kakšno grenivko:)

 17. dronyx Says:

  @Refleks, nekaj zapisov nazaj sem prosil za predloge. Je pa res, da je akademija maline podelila predvsem bolj znanim in že renomiranim blogerjem (razen Šterna, ki je pa drugače kao celebrity), ker se ji je zdelo, da nekako ni smiselno podeliti takoj maline nekomu, ki je pred kratkim objavil blog in napisal dva povprečna zapisa. Ker potem bi bila lahko ta dva zapisa tudi zadnja, medtem ko za gdč. Sireno in ga. Hada vsi vemo, da bosta čez 10 let kljub tokratni malini še vedno blogala enako zavzeto in predano.

 18. irena Says:

  džizs, kako resno si vzel mojo podporo užitnim malinam pred neužitnimi 😆 in potem naj bi bila jaz brez smisla za humor :mrgreen:

  😉

 19. dronyx Says:

  @Irena: Opa, sem pa res vesel, da je že prva psihološka pomoč na domu (brought to you by dr. onyx s.p.) obrodila takšne sadove. Za drugo seanso dam 50 % popusta in dve zvezdici zvestobe. 😉

 20. irena Says:

  eeem, sej nočem bit preveč pohlepna pa to … ampak a bosta zvezdici užitni? 😳

 21. dronyx Says:

  Itak, pri Onyxu je vse užitno, čeprav ima kakšna reč tudi grenak priokus.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s