Debatni krožek

I: “Gospod predsednik, kolegi in kolegice. Pred pol leta smo sprejeli sklep, da bomo kavice plačevali iz lastnega žepa. Kaj dela sedaj ta kava na moji mizi?”

K: “Poglej I. Jaz zadnje pol leta plačujem vse kave iz lastnega žepa, če pa mi jo kdo slučajno prinese na mizo, jo pa kljub temu spijem. Sklepa ne moreš jemati tako togo. Lahko ti pa pokažem številke, koliko kavic sem plačala iz svojega žepa. Sedem tisoč štiristo petdeset mi piše tule na listku.”

I: “Pa ne no. Jaz imam tule podatek o popitih sedem tisoč štiristo osemdeset kavicah. Poslušajte, meni je vseeno, tudi če sklepa ne spoštujemo in še naprej pijemo kavice na tuj račun. Prav. Samo dogovorimo se in sprejmimo sklep, da prejšnji sklep ne velja več. Pika. Pa gremo na kavo.”

K: “Ne. Ne. To je povsem napačen podatek. Ne moreš seštevati Capuccine in Maciate. To tako ne gre.”

B: “Trenutek, trenutek I., jaz predlagam, da greva raje ven na eno kavico in se bova na štiri oči v miru pogovorila, kako naprej. “

I: “Ne, gospod predsednik, o tem se nimamo kaj več meniti. Sklep je jasen. Vsak plača kavo sam iz svojega žepa. Jaz kave ne pijem, zato se težko pogovarjam ob kavici. Dejstvo je, da sklep ni realiziran in da je kava, ki jo nisem sama plačala, na mizi pred mano.”

B: “Samo hipec…Spijmo v miru tole kavico, da ne bo mrzla. Bo še kdo smetano?”


Ups, a tole se pa snema?

2 komentarja to “Debatni krožek”

  1. bor Says:

    Pozdrav,

    v bistvu bo komentar na politiko, ki bo naredila vse, da ustreže sindikatom, predvsem šolstva, kmetom, itd. Na spletni strani Mšš je Predlog spremembe pravilnika o financiranju šole v naravi. Stroški strokovnih delavcev ne smejo presegati 60% cene bivanja na dan na učenca. Iz 60 % na 75 % ! In seveda, plačilo v skladu s kolektivno pogodbo za največ 5 ur dežurstva in dela preko polnega delovnega časa na dan, oziroma do 16 ur dežurstva in dela preko polnega delovnega časa na teden, in do 6 ur stalne pripravljenosti na dan.

  2. bor Says:

    Samo nadaljujem od prej. Zakon o odpravi posledic naravnih nesreč govori, da se pridelki pred točo zavarujejo. Dovoljena je enkratna državna pomoč, v tem primeru subvencioniranje državne premije za zavarovanje. V naši državi pa so zakoni zato, da jih kršimo, pa ne državljani… Za lanske toče bodo dobili še odškodnino za “poškodovana” zemljišča, prek ocene o škodi na kmetijskih pridelkih. Ministrstvo za okolje in prostor od občin zbira vloge.

    Kdo je že rekel: ” Prasci se menjajo, korito ostaja isto. Samo bolj svinjsko…”

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s