Štala na parkirišču Mc’Donaldsa

Včeraj zvečer grem na Nagce v McDonalds in na parkirišču je bila kot običajno precejšnja zmeda.

Čeprav so parkirna mesta lepo označena  z rumeno in logotipom firme, se veliko Ljubljanskih homijev na to enostavno požvižga in dokazujejo svojo uporniško naravo ali pozicijo v hierarhiji Ljubljanskega podzemlja tako, da parkirajo mimo ustaljenih pravil. Največji frajer z črnim BMWjem in zatemnjenimi stekli parkira dobesedno direktno pred vhod, kar na cesti, nekateri so očitno slepi na rumeno barvo in parkirajo tako, da zasedejo dva parkirna mesta, ali pa potrebujejo levo in desno vsaj meter prostora, ker so extra big in tako naprej. Tisti maloštevilni, ki parkirajo normalno, v tej zmedi izpadejo kot čudaki.

Tudi sam sem prisiljen parkirati na označeno parkirišče čisto blizu leve rumene črte, asimetrično, ker je bilo to edino še prosto mesto, model zraven pa je tudi parkiral tako, da če sem hotel izstopiti iz avta skozi vrata, nisem mogel avta postaviti na sredino označenega parkirnega boksa, kot bi bilo to normalno.

Potem pa pridem ven iz lokala in avti na parkirišču so se seveda zamenjali. Zraven mene pa samo DOBESEDNO nekaj centimetrov stran od voznikove strani parkira nek homie svoj avto, ki je bil že na pogled ves obtolčen ter je imel podrsano celo desno stran. Na zadnjem sedežu pa mali kuža v ptičji kletki iz lesenih palic, v kateri se je komaj premikal.

Ker ni variante, da pridem v avto iz leve, šoferjeve strani, se splazim  nekako čez sopotnikov sedež in previdno peljem vzvratno. Avto zraven je bil dejansko tako blizu, da sem moral poklopiti tudi levo ogledalo, sicer bi ga odtrgal.

Potem pa pride do mene model v rumeni Mc Donalds kratki majici, sicer lastnik avtomobila, ki je sedel za mizo pred lokalom in moj manever nekaj časa mirno opazoval ob Big Macu in mi začne z nasmeškom na obrazu pametovat, kako naj avto odvijem, da bom prišel ven.

Ne me jebat, homie!

Da bo pa mera zares polna, zopet s svojim ciničnim nasmeškom na obrazu zraven še nekaj bluzi, da je on čisto lepo parkiral avto med svoji dve rumeni črti, v smislu, češ da sem jaz tisti bedak, ki tu ne zna parkirat in sem si sam kriv, ker imam sedaj težave. To, da je bil moj avto že tam, ko ga je on parkiral čisto ob mojega, je pa pozabil.

Edina sreča je bila, da jaz nisem mogel izstopiti iz avta, ker sicer se bi tole lahko precej slabše končalo.

Preberi še:
Hvala za šestko

5 komentarjev to “Štala na parkirišču Mc’Donaldsa”

 1. Stalker Says:

  Homie, ha? Še največ pomaga, če nastopiš kot gangsta… pištola pa tudi naredi svoje! 🙂

 2. Stalker Says:

  P.S.: Predlagam kakšno tako podobno strategijo…

 3. Eva Internazionale Says:

  To so vse znaki, da enkrat za vedno skenslaš McDo 😀

 4. dronyx Says:

  @Stalker: Ker si ravno prilepil “buši sine” posnetek. Ironija je, da je bil model, ki me je zaparkiral, čisto zares po moji oceni manjši od metra in pol, kar me je navdalo z mislijo, da manko telesne višine kompenzira z takšnim obnašanjem. Samo ko bo naletel enkrat na pravega, mislim da jo ne bo dobro odnesel. Glede na stanje njegovega avta bi pa rekel, da ima očitno precej hude težave (kar ni presenetljivo).

  @Eva: Nasvet dneva, ki ga velja upoštevati.

 5. pele Says:

  Mene bolj skrbi tisto, ko si omenil črnega BMWja z zatemnjenimi stekli. Iz prve roke lahko povem štorijo, kako je en tak biznismen parkiral sredi pločnika in je ravno že odhajal v burekdžinico, ko se zraven pripelje policaj in ga hoče poklicati nazaj zaradi opozorila. Čoban se še obrnil ni in je nadaljeval svojo pot, policaj pa je samo napisal listek in spizdil. Še preden bi se čoban lahko vrnil, predvidevam. Jebiga, nikoli ne veš, kdo tvojemu šefu plačuje za nadzor in to…

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s