CRO Borat

Za vse tiste, ki se še boste odpravili dopustovat na Hrvaško in vam ni žal zapraviti okrog 200 kun, imam nasvet, kako se da prijetno zabavati tudi z malo denarja (piva nisem vračunal v ceno, ker gre za dodatni strošek).

Najprej je potrebno najti neko trgovinico, kjer prodajajo kockaste rdeče-bele kupaće gaćice (po naše kopalke) v barvi in motivu Hrvaške zastave. Najlažje se jih da dobiti v kakšnem Cro Shopu, verjetno pa tudi še kje drugje. Kvalitetne kopalke iz likre so sicer kar drage, sploh če ceno pretvoriš v litre piva, ampak za dobro zabavo je včasih potrebno tudi razbiti šparovček.

Cro shop

Cro shop

Ko imamo enkrat ogledane kockaste kopalke primerne velikosti, opravimo čim hitreje nakup, pri čemur jaz ne bi kaj dosti odpiral ust, ker te oni zelo hitro prokužijo, da nisi njihov in prodajalci v takšnih trgovinah znajo biti tudi zoprni (poleg tega, da slabo izgledajo). Ponavadi imajo nekoliko bolj izrazito razvita domovinska čustva, kar avtomatično pomeni, da na Slovence, ki kupujejo kockaste kopalke in jim po njihovem laičnem mnenju ne dajo Savudrijske vale, ne gledajo preveč lepo. Zato je pametno biti ves čas nakupa lepo tiho, če slučajno prodajalec še kaj vpraša, pa samo pokimaš. Mhm.

No, ne nujno.

Če vpraša “Oćete možda još kockasti tišrt ili možda kravatu?” odgovorimo jasno in odločno z a..a (plus odkimanje z glavo).

Ko imaš enkrat v žepu kockaste kopalke, je pot do dobre zabave široko odprta.

Sedaj jih je potrebno samo še obleči in potem greš lepo samozavestno z njimi na plažo ter se po možnosti čim bolj glupo obnašaš. Recimo povlečeš si jih navzgor tako, da ti jih potegne v rit in je videti, kot bi nosil tangice. Vrtaš po nosu. V pozi jogija grizljaš nohte na nogi. Puliš kocine iz nosu… Tu se splača domišljiji pustiti čim bolj prosto pot in marsikdo bo ugotovil, da ima v sebi še vedno enega velikega otroka, ki mu ne pusti zaživeti.

Neprecenljivo ob tem pa je, ko te kockasti sosed na sosednji kopalki vpraša “Odakle si?“, ti pa narediš čim bolj butast izraz na obrazu, malo poškiliš in mu odvrneš “Iz Slovenije!“.  “Aaaaa?” He, he, he.

Za vse tiste, ki kadar gre za zabavo ne želite biti nikakor prikrajšani, je najbolje, da si  poleg kockastih rdeče belih kopalk umislite še kakšno čelado za na plažo v podobnem rdeče-belem slogu, pod pretvezo, da te vruće sonce ne opali preveč po glavi (v bistvu pa vemo – želimo izgledati čim bolj butasto):

Čelada za na plažo

Čelada za na plažo

To je pa po moje zmagovita kombinacija in se lahko od srca nasmeješ še sam sebi. Da ne govorim o tem, da bi se vsi kar naenkrat radi slikali ob tebi, otroci te imajo za Super Supermana,  ki je za razliko od predhodnika tudi videti ultra šponsko, njihove mame pa si želijo, da bi jim očka pustil, da lahko vsaj enkrat spijo s tabo, ker mislijo, da si Borat oziroma Bruno oziroma Ali G in da snemaš nov film.

Ampak to še ni vse, kot bi rekli v TOP SHOPU.

Da res dokončno zapreš usta raznim kvazi strokovnjakom za življenjski slog (life style po naše), najdeš nekje čim bližje morju kakšen zares otmeni hotel, ki ima spredaj lepo negovano trato in posajene rožice. Idealno je hotel z *****, če pa tega ni v bližini, je za silo dober tudi hotel s samo ****.

Potem pa prideš oblečen v kockaste kopalke z očali in čelado na glavi lepo na travico (obvezna je hoja v stilu manekenk, noge v ravni liniji, miganje z boki, glupi nasmeški), se pretegneš, počohaš po guzici, spiješ hladni pirček, razgrneš brisačo, zabiješ v tla kol in razprostreš suncobran (marela za odbranu protiv sonca po naše).

Plaža na travi (v ozadju Zvonimir)

Plaža na travi (v ozadju Zvonimir)

Kot piko na i tej scenografiji pa še na prenosnem roštilju spečeš mimogrede kakšnega brancina, pomežikneš vsaki dobri ribici, ki gre mimo in pri tem prepevaš mi imamo se fajn, če vam prav je al’ ne, nam važno je le, da imamo se fajn.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: