Urška Bačovnik ni utrgala prepovedan cvet

Ob nedavni poroki prvaka opozicije Janeza Janše in njegove zdravnice (tu povzemam medije), smo lahko prebirali najrazličnejše nestrpne izjave, žaljivke in očitke.

Težava mladoporočencev s službo za varovanje brez licence so dobro poznane in so povzročile tudi kadrovsko rošado na MNZ.

Malo manj pa so poznani očitki, ki so se pojavljali predvsem po spletu, da je Urška Bačovnik v poročnem šopku imela tudi planike, ki so zaščitene rastline in javnost je na podlagi tega sklepala, da so bile utrgane na črno. Za ta gnusen zločin proti naravi, pa bi moral nekdo tudi napisati položnico za plačilo kazni ljubiteljema naših gora.

Ampak planike ne rastejo samo v visokogorju.

Nekateri si planike umislijo celo na grobovih (spodnji sliki posnel pri “sosedih” na britofu) ali domačih vrtovih. Torej zadeva teoretično lahko raste kjerkoli, tudi v rastlinjakih.

Če si jaz pravilno tolmačim predpise, je planika zaščitena samo v njenem naravnem okolju (v hribih), medtem ko jo doma lahko poljubno vzgajaš in trgaš ter z njo aranžiraš poročne ali kakšne druge šopke.

Namreč če planika ne bi bila zaščitena na tak način, bi bil marsikateri planinec in obiskovalec gora prikrajšan za pogled na to lepo rožico, ker bi si vsak z njo nabasal ruzak na poti navzdol, ko se sprazni zaloga pločevink piva in tako naredi prostor za občudovanje lepot narave.

13 komentarjev to “Urška Bačovnik ni utrgala prepovedan cvet”

 1. Stalker Says:

  Raje cvet kake planinke!

 2. Pullga Says:

  sem jih tudi že slišala da trgam zaščitene, pa nam že vrsto let rastejo na vrtu… po svoje je tudi odraz tega kje smo, danes je že vse sklonirano 🙂 in ni nič naravno.

 3. dronyx Says:

  @Stalker, saj to vsi upajo, ko se v hribe odpravljajo. Ampak vsem ne rata zmeri. Ni pa pametno o tem veliko na glas govort, da ne bodo še njih zaščitili (sej poznaš tiste železne spodnje hlačke z žabico?).

 4. M. Says:

  Koga ali česa ni utrgala? 😉

 5. dronyx Says:

  @M: Moral kar malo sedaj tudi jaz pomisliti. Sem šel dvakrat prebrat še enkrat in mislim, da govorim o tem, da ni Urška utrgala planike. Zakoga ali zakaj te to zanima?

 6. Karmen Says:

  Ne rečejo zastonj, da nad 1500 m ni več greha.

 7. dronyx Says:

  @Karmen, baje nad 2000 metri postane greh celo dobro delo. Zato baje avstralska letalska družba Erotic Airways ponuja polete z letalom nad 2000 metrov, kjer se lahko včlaniš v klub Mile High (ker ima blog oznako EC, ne smem napisati, kaj pomenni članstvo v tem klubu). Je pa to nekakšna lažja opcija za tiste, ki se jim ne ljubi lesti v gore.

 8. M. Says:

  Rodilnika ni. 🙂 Urška Bačovnik ni utrgala prepovedanega cveta/cvetu. 🙂

 9. Peter Says:

  @Karmen

  Po mojih informacijah je greh, če nad 1500 ne.

 10. dronyx Says:

  @M. O rodilniku je v tem trenutku še prehitro sklepati.

 11. ana Says:

  Hoj malo daljši komentar.
  sarkazen on: Dobro si popravil sliki v photoshopu. 😀
  Na prvi sliki bi lahko odstranil tisto ovenelo rožo.
  sarkazen off:

  “Malo manj pa so poznani očitki, ki so se pojavljali predvsem po spletu, da je Urška Bačovnik v poročnem šopku imela tudi planike, ki so zaščitene rastline in javnost je na podlagi tega sklepala, da so bile utrgane na črno. Za ta gnusen zločin proti naravi, pa bi moral nekdo tudi napisati položnico za plačilo kazni ljubiteljema naših gora.”

  To so špekulacije. Lahko prosim dokažete da so bile planike potrgane v naših gorah? Kaj pa pravite na to da so bile nenaravne?
  Za dokaz uporabite dokaz s protislovjem.
  Jaz lahko na enak način špekuliram da so bile potrgane ne na črno v gorskem kotarju (hrvaška).
  Položnica bi bila napisana, kazen plačana, denar bi šel v proračun od tod pa na dronyx bančni račun v Švici s opazko “exkluzivna povišnica k vroči julijski plači”.

  Oh joj 2500m ni nič, če greš po najlažji poti. Recimo Triglav, po najlažji poti.
  Za vas dronyx priporočam obisk Škrlatice kot exkluzivno ponudbo v Julijski Alpah. Je najvišja gora v Sloveniji z ženskim imenom, ki ti da obilico kreposti. Na vrhu vas čaka križ, tako da vam svetujem da vzamete s sabo svojega kipca da ga nežno pobožate in pomolite. Če greste dobro pripravljeni boste brez greha od izhodišča do cilja sicer pa celo dan/dva ali tri, oziroma odvisno od vaše fizične pripravljenosti. V recesiji plačate za tole smešno zelo majhne pare.

  Sem bila že na teh in mnogo ostalih hribih.

 12. fatg Says:

  ojej, kako boleča ne-uporaba rodilnika … koga ali česa ni utrgala? PREPOVEDANEGA CVETA. Če že pišeš toliko, bi lahko vsaj znal (ali se pač v ta namen naučil) lasten jezik.

 13. dronyx Says:

  @fatg: kaj naj rečem. Očitno je sedaj moderno učiti dr. Onyxa, kako se kaj prav napiše. Sicer res hvala za info, ampak se mi zdi, da bolje zveni tako, kot sem jaz napisal in tako bo ostalo, ne glede na to, kaj si misli Lasten Jezik s.p.

  Če citiram biblijo, Jaz sem Alfa in Omega, Začetek in Konec! (tega bloga). Tisti, ki bere ta blog, bo pohujšan. 🙂

  By the Way, Fat Đi. Imaš ful luštkan avatar. Ali si ga sam naredu?

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s