Nacionalni interes v globoki krizi

“To je torej ta tako opevani nacionalni interes? Edino kar je potrebno sedaj čim prej doseči je to, da Pierpaolo Cerani, šef družbe Iniziative Generali 96, sprejme Slovensko državljanstvo in se odpove Italijanskemu. Potem smo pa spet sami naši na kupu.”


Dr. Onyx ob boleči izgubi domačega lastništva Pivovarne Laško, Pivovarne Union, Mercatorja, Dela, Slovenskih novic, Poleta, Sobotne priloge, One, Radenske, Vitala in Fructala. Če ponovim še enkrat, Pivovarne Laško, Pivovarne Union, Mercatorja, Dela, Slovenskih novic, Poleta, Sobotne priloge, One, Radenske, Vitala in Fructala.

Na zdravje (s Srbskim pivom).

5 komentarjev to “Nacionalni interes v globoki krizi”

 1. Renton Says:

  Važno, da bo Šrotek imel dovolj keša za novo jahto.

  Hej, če Lahom ni uspelo zasesti Slovenije z orožjem, jo bodo pa z denarjem. Naši voli bi itak najraje prodali vse tujcem in jim pri tem še uslužno “povlekli pištolce”.

 2. dronyx Says:

  @Renton, nekateri se ob tem na forumih sprašujejo, ali ne stoji v ozadju tega morda kapital mafije? Lepo vas prosim! Cammora se ukvarja z odvozom komunalnih odpadkov (lepše Waste Management) in preprodajo belega “pecilnega” praška, ne pa z varjenjem piva, katerega kvaliteta zadnja leta samo strmo pada. Poleg tega ne verjamem, da je bil ta nakup ravno drag (drag kot nasprotje od poceni). Namreč ti lahko močno zadolženo firmo, ki se utaplja v dolgovih, kupiš za en sam simbolični evro, če si pripravljen prevzeti dolgove. In ne bom padel iz stola, če niso Colonel in s tem še pol slovenskega gospodarstva kupili za neko tako vsoto. Upam pa, da ima Kučan, ki je bil veliki zagovornik in morda celo oče “nacionalnega interesa”, ob tem pripravljeno kakšno izjavo za javnost, ki jo bo podal v nagovoru naciji na tiskovni konferenci.

 3. Renton Says:

  V naših logih je glavna balkanska mafija, lahi še zraven ne pridejo. 🙂 Če bi bili naši gospodarstveniki kaj vredni, bi se združili v koncern, zbrali keš in kupili firme, ki so v težavah. Rešili bi državni interes, s časom pa bi se jim lepo obrestovalo.

  Ampak to je le mnenje filozofa. Ekonomisti so pregovorno bogovi in gotovo vejo, kaj delajo. Recesija je prijeten produkt njihove vsemogočne sposobnosti.

 4. dronyx Says:

  @Renton, majhen popravek. Recesija je nameren in dobro načrtovan produkt njihove vsemogočne sposobnosti. Tisti, ki so tole planirali, dobro služijo tudi v recesiji.

 5. Renton Says:

  Še bolj služijo. Pa še cene so nižje. Bejsikli so si naredili globalno razprodajo.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s