Primer zanimivega voznika

Portal 24ur.com je ugotovil, kako bi se dalo koristno uporabiti nepregledne horde državljanskih novinarjev. V teku je tako pri njih nagradna igra, kjer zbirajo slike “cestnih pripetljajev” (povezava), kot so…

gneča, dela na cesti, luknje na vozišču, živali pred vozilom, nenavadno postavljeni prometni znaki, neprimerne omejitve, prekrškarji (tudi med policisti), vinjetni nadzorniki, zanimivi vozniki in vozila, ogrožanje v prometu, radarji, alkotesti, (ne)kultura voznikov, prometne nesreče, izvozi in uvozi na črno …

Za nagrado obljubljajo najboljšemu vikend v vili na Krasu za več oseb, kdo plača uničeno pohištvo in sanitarije pa ne navajajo. Upam samo, da Tanka in Lajovica ne bo med povabljenimi, pri Oti (tavžnt) Roš pa bi imel samo manjše moralne pomisleke.

Jaz v tej ostri konkurenci za enkrat sodelujem samo z eno fotografijo in sicer iz kategorije zanimivi vozniki, ki sem jo posnel le nekaj metrov stran od sedeža ministrstva za notranje zadeve na Štefanovi.

Res je. Pločnik na tem mestu je precej širok, vendar za avtomobile so belo na asfaltu (črno na belem) lepo narisane črte, kamor mestno redarstvo pričakuje, da se odloži svoj avto. Ampak ne! Raje malo po svoje. Slovenci smo znani po svojem uporniškem duhu. Fore pa ne štekam najbolje, razen če ni za njim nekdo na isto parkirno mesto uturil za njim še kakšnega Smarta ali Mini Morissa?

Sicer bi danes lahko posnel še sliko radarja, ki me je ujel pri gate parajoči hitrosti 63 km/h v naselju, ampak me je policist čisto presenetil, ko je skočil iz grmovja, tako da nisem utegnil niti pripraviti fotoaparata. Upam samo, da me ni slikal, ker sicer dobim na dom položnico. Se bom pa poizkušal izgovoriti, da nisem vozil jaz, ampak moj enojajčni (tu niso mišljena moška moda) brat dvojček, ki ga je mama pozabila ob rojstvu prijaviti na matični urad, zato ga nimajo v evidencah. To namreč precej zaplete pošiljanje položnice, ker se pošiljki lahko zgodi return to sender.

6 komentarjev to “Primer zanimivega voznika”

 1. Tjasa Says:

  A spet kje na poti domov? Ful so pridni! Moje mokre sanje – radar na vsakem vogalu. 🙂

 2. dronyx Says:

  @Tjasa: Zadnjič sem videl, da se je nesreča zgodila na Verdu in so poklicali tudi policijo. To je meni takoj jasno, da bo v naslednjih dneh povečano število radarskih zased na tem odseku. Ta je bil danes na Dolu, ko se pelješ proti Borovnici in so hiše na desni. Presenetil me pa je, ker ni bilo parkiranega avta, ampak je bi policist skrit v grmovju, popolnoma zamaskiran. Ko se je prikazal, sem bil tako šokiran, da sploh nisem utegnil zavreti (z odvetniki se še posvetujem ali je to iztožljivo, ker bi lahko doživel zastoj srca od šoka).

  Razmišljam pa tudi, da bi tožil radijsko postajo, ki objavlja opozorila o radarjih, ker me na tole zasedo niso opozorili.

 3. Renton Says:

  Morš razumet, to je ziher kaka živina, ki je prej vozil limuzino, zdaj ko pa je kriza in Borut špara, so mu dali nissana (saj je, ne?). In ker je navada železna srajca, je zaparkiral maaalce naprej, da mu ne bi kdo razbil zadnje luči na njegovem merc.. eem.. mikri.

 4. pijanec Says:

  To je vedno isto. Ko se zgodi nesreča, potem 14 dni strašijo tam okoli, po tistem pa jih spet ni do naslednje nesreče. V tem času pa rajši čakajo na kakšni dolgi neumni ravnini s 50, kjer čimveč pospravijo v žep.

 5. chef Says:

  Hec je bil na dopustu. Zadnji dan, Hrvaška. Za volanom sem prebil do tedaj dobrih 4000 km, on še niti enega (razen, ko mi je hotel duhovitež kao pobegnit, ko sem scal v grmovje). Potem se za volan usede on. Čez mogoče 10 minut je že colal. 500 HRK.

 6. dronyx Says:

  @Renton, povsem možno, da gre za recesijsko protokolarno limuzino ministra za zdravje, ki ima tule vhod.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s