Watersports na Ljubljanici

Ljubljana za časa župana Jankovića izgleda, kot da bi jo hoteli obrniti na glavo, da bi rasla nekam v zemljo. Kamor pogledaš nekaj rijejo, kopljejo, zasipavajo. Gradbišča so vzniknila povsod. V Trnovem, na Viču, zraven glavne mestne tržnice. Čeprav že precej dolgo hodim po Ljubljani, ampak še nikdar nisem videl, da bi se toliko delovišč odprlo hkrati. Morda je bilo tako nazadnje za časa Italijanske okupacije, ko so okupatorji gradili nadzorne točke oziroma checkpointe ter mrzlično napeljevali bodečo žico okrog Ljubljane.

Ja pa ob vsej tej pasji vročini, bagerjih in rovokopačih lepo, da kdo v Ljubljani misli še na kaj drugega, kot na razkopavanje. Tako so se danes šli na Ljubljanici neke watersports igre, ki so privabile marsikateri pogled mimoidočih. Ljudje in naključni turisti (kar ni isto), so se za trenutek ustavili in opazovali, kaj ti možje v pajkicah in neprebojnih jopičih v vodi sploh počnejo.

Otroci med igro

Dream Team neprebojnih jopičev

Sam sem imel na glavi slušalke, tako da nisem poslušal napovedovalke, ki je komentirala dogajanje na vodi. Edino kar sem ujel je bilo to, da bo ob 21:30 veliki koncert po vzoru U2 na 360 stopinjske odru, ki pa izgleda malo drugače kot robotski pajek Irskih dedkov. Precej bolj žabarsko.

360 stopinjski oder

žabarski 360 stopinjski oder

Sem pa spet opazil Željkića iz Radia Express, ki se je smukal okrog ladjice s štarterji tekme v kanujih. Sam ta model mora biti v tisti oranžni sponzorski majici pa res pri čisto vsaki pasji procesiji zraven!? Saj ne da me to moti, ampak kakšno neumno prireditev pa človek v svojem življenju lahko tudi izpusti, mar ne?

In med drugim sem opazil tudi znanega plesalca Andreja Škufco, torej polovico bivšega plesnega para Škufca – Ventorini, kako prenaša neke pakete (morda s pizzami) v lokal Makalonca ob Ljubljanici. Ne morem verjet, kako lahko človek pri nas praktično čez noč tako nizko pade! Od svetovno znanega plesalca, do fizikalca. Ko zagledam takšen prizor, se spomnim na Primoža Kozmusa in njegovo idejo o pokojninah za zaslužne športnike. Morda pa le ni tako zelo slaba, kot smo jo sprva spljuvali?

Če Nova morda potrebuje kakšnega svežega družabnega kronista, me lahko samo v tej omejeni, enkratni ponudbi, za dokaj majhne denarje tudi kupi. Sem zanesljiv, urejen, depiliran in natančen, brez moralnih zadržkov do žensk močnejše postave. Pridem lahko tudi na dom (skozi kanalizacijski jašek).

2 komentarja to “Watersports na Ljubljanici”

  1. zigak Says:

    Kako boleča je depilacija?

  2. aleksandra Says:

    Če je bil par Škufca-Venturini svetovno popularen je prav, da napišete tudi priimek od Katarine prav, Venturini in ne Ventorini!!!!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: