Murko ga ima zunaj

Moj današnji dan sta zaznamovala dva pomenljiva naključja slučaja, ki ju bom predal naprej moji vedeževalki, da ugotovi globlji pomen.

Najprej sem dopoldan opazil v bifeju zraven Evageličanske cerkve Marjanco Scheicher, ki jo verjetno nihče ne pozna, razen tistih, ki redno spremljamo Novo. Konkretno je to mladenka, ki je skupaj z Damjanom Murkom v savni napisala knjigo o…prosim, če se v tem trenutku močno primete za stole, trikrat globoko vdihnete in stisnete zadnjično mišico, da ne boste spustili golobčka prehitro!

Napisala je knjigo o Damjanu Murku (smeh na spodnji sliki je več kot zgovoren in prizor je bil verjetno posnet potem, ko je Damjan Marjanci zaupal vic o nudistki, ki skoči iz letala v tandemu z golim padalcem)!?

vir: govori.se

vir: govori.se

Ampak to še ni razlog, da bi kar takoj tekel k moji vedeževalki, ker njene storitve nikakor niso poceni.

Popoldan stopim v knjigarno pod Kolosejem in zagledam moškega, deškega obraza, kako s svojimi rahlo zmedenimi očmi strmi direktno vame iz knjižne police.

Fotografija na naslovnici sicer nikakor ni uspela. Mladenič ima frizuro iz 80 let prejšnjega stoletja, ki je dobesedno kopija frizure pevke skupine Videosex Anje Rupel, lica delujejo nekoliko zabuhlo, ruž na ustnicah je za fanta, ki se nima namena oblačiti kot punčka, premočan in pogled skupaj s podočnjaki deluje vse kaj drugega, kot pa pogled srečnega in spolno potešenega moškega, k čemur namiguje naslov knjige. To nikakor ne more biti pogled petelina, ki je ravno nabrisal polovico kokošnjaka. Takšnega pogleda bi bila sposobna pri nas samo Jan Plestenjak ali Erazem Pintar, ne pa Damjan Murko.

Ampak jebi ga, Murko je kljub vsemu zunaj in ceno sta z Marjanco postavila na okroglih 19.90 €, nekako v slogu Murkovega aforizma, ki je napisan na zadnji strani knjige:

Ko grem z odra, mi ne dajte rož, dajte mi kuverto!

Jaz pa bi k temu dodal še tale aforizem:

NA KONJSKIH DIRKAH ZMAGUJEJO KONJI,
NA ZMAGOVALNEM ODRU SO NJIHOVI ŠOFERJI.

Z drugimi besedami Damjan, Marjanca bo verjetno pobrala večino zaslužka od tvojega knjižnega prvenca in ko bodo tiskali tretji, četrti, peti in deseti ponatis, se boš tolkel po glavi, zakaj nisi tega šunda izdal v samozaložbi in lepo pobasal denar v svoj žep. Kupil pa tega itak zelo verjetno ne bo nihče in teh je pri nas kolikor hočeš.

9 komentarjev to “Murko ga ima zunaj”

 1. M. Says:

  Oh, daj no. 🙂 Če ne upoštevaš rodilnika, prav, ampak naključje bo pač vedno srednjega spola. 🙂

 2. dronyx Says:

  @M.: Hvala za opombo. Če prav razumem, je zgoraj nekaj napisano narobe?

 3. Tjasa Says:

  Če bi ti jaz lektorirala, bi šel slučaj ven, ker ga imam za srbohrvatizem, za katerega imamo lepo slovensko besedo, ki je, kot pravi M., srednjega spola, kar pomeni, da je v paru naključji in ne naključja. Ampak tebi se te stvari z dvojino, predlogom s/z in rodilnikom menda po defaultu ne štejejo za minus 🙂

  Zadnji stavek je CARSKI 🙂

 4. ana Says:

  pravilno bi bilo “zaznamovali dve pomenljivi naključji”, ampak tudi “slučaja” je v redu popravek 😉

 5. DJ Says:

  Slučaj niti slučajno, brišem, približno ni v redu. 🙂 Pravilno (t.j. brez jugoslovenštine ali odvečnega toporišenja) bi bilo “dva pomenljiva primera” ail pa “dve pomenljivi naključji”.

  Sicer pa sem se ob priloženi sliki spomnil na glasbo iz osemdesetih – se mi zdi, da Murko tu imitira Boya Georga:

  Najbrž tudi besedno “boy”, “moški” vs. nališpani sliki.

 6. Renton Says:

  Dobro no, se zgodijo lapsusi, ne mi ga ubit zdej. 😀 (če se lotite lektoriranja tega stavka, sem pogorel haha)

  Kar pa se tiče članka (ki naj bi bil glavna tema objave), obup. Obup, da lahko takšno sranje pride na knjižne police. Pravzaprav se mi zdi ta knjiga (vključno z drekom od Čepinke) posilstvo in umor knjige kot nečesa, kar je vir neprecenljivega znanja in nenadjebljive domišljije. Okej, nista edina, ki sta nabrisala in zaklala knjigo, a pri nas sta najlepši primer.

  Moram pa priznati, da je gospodična Marjanca več kot pametna. Po vseh fotkah, na katerih je z Murkom, se zlahka vidi, da globoko v sebi trpi, ker mora biti v njegovi bližini. Kaj ji je Murko nakladal off the record, bolje da ne vemo. A Marjanci se bo trud izplačal. Kot praviš, Onyx, na koncu bo največ zaslužila ona. In tako je tudi prav.

  Zato prvič rečem, da je dobro, da imamo Slovenci toliko neandertalcev, ki bodo to brali. Si bo bejba vsaj BMWja kupila (no, mogoče si bo kaj drugega, tole je bilo povsem izjava moškega).

 7. chef Says:

  Bruh…

 8. Biba Says:

  Sorry, tole zgoraj je prišlo od mene…

 9. chef Says:

  Bom rabil krajšo ketnco 😆

  Kakorkoli, v TOP10 lestvici, ki jo po mojem pripravlja Felix, sta tesno skupaj Damjan Murko in Salome. Tokrat se strinjam z boljšo polovico. Bruh.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s