La Pizzeta

V Hočah, bogu za hrbtu nekje pri Mariboru, sem odkril pravi mali kulinarični čudež, ki se mu reče La Pizzeta.

Če ti nekdo za ta lokal ne pove, ga sam sigurno ne odkriješ, razen če nisi sosed, ker leži nekoliko stran od glavne ceste. Lokal deluje  po samopostrežnem principu, podobno kot recimo v nekaterih hotelih. Vzameš krožnik XL velikosti in potem baje lahko gor naložiš kolikor hočeš, vse to se šteje kot eno kosilo, ki stane 3.8 €.

Kakor sem opazil, imaš na izbiro prek deset vrst najrazličnejših mesnih jedi, od rib in kalamarov, do raznih paniranih piščančkov, čevapčičev, zrezkov in podobnega. Za tiste z dobrim apetitom sigurno velika skušnjava. Vzeti tri pohana kurja bedra in pet čevapov, ali tri čevape in pet kurjih beder? Jaz sem se ob tej težki dilemi skoraj psihično zlomil. Prilog je tudi veliko in tako nisi obsojen samo na riž ali krompir. Bistvo pa, da lahko vzameš malo tega, malo onega ali veliko tega in veliko onega. Ne pa da dobiš samo dunajski šnicel velikosti pol Piranskega zaliva, ki gleda potem čez krožnik, kot je to običaj v nekaterih Gorenjskih gostilnah. Hrana pa je za take vrste gostilne presenetljivo okusna in sveže pripravljena, za razliko od kakšnega Spara v Cityparku, ki se lahko v primerjavi s hrano v La Pizzeti skrije tri klaftre pod zemljo in nikdar več ne pride ven na površje.

Da bi kaj podobnega obstajalo v Ljubljani in da bi se za tako ceno lahko tako dobro najedel, ne poznam.

V zadnjem času se mi zdi, da je bil v Ljubljani kar nekakšen trend, da so zapirali po vrsti vse klasične restavracije, kjer se je dalo za razumno ceno dobiti kosilo ali malico in odpirali na njihovem mestu ali klasične gostilne, kjer strežejo samo jedi po naročilu in so temu primerno potem tudi drage, ali pa obrate s hitro prehrano, kjer prodajajo kebabe, bureke, pizze ali konjske pleskavice.

Sem pa zadnjič pri hotelu Lev odkril nek pajzl Cvrtnica, ki je zame čisto nasprotje La Pizzete.  Velikost lokala je  dobesedno par kvadratnih metrov in v njem pečejo na olju tudi razne ribice in kalamare, le da so cene za tako luknjo meni absolutno pretirane. Porcija kalamarov recimo stane okrog 5 €, ampak zraven ne dobiš nič, niti koščka kruha. Če hočeš kruh, ti ga zavitega v plastično folijo zaračunajo še posebej 40 centov in to ob tem, da je že porcija tistih ubogih kalamarov zame škandalozno draga. Če pa potem zraven vzameš še nekaj za popit, je cena za to vse skupaj okrog 8 €! Ne se hecat! In ponavljam, to sploh ni gostilna, ali vsaj restavracija, ampak navadna luknja s hitro prehrano, v kateri se dobesedno komaj obrneš.

5 komentarjev to “La Pizzeta”

 1. Ales Says:

  ja tu v Ljubjani je vedno slabša in dražja gostinska ponudba… sem bil prejšnji teden na Madžarskem – poceni in odlična hrana. pri nas pa je vse vedno bolj instant ali pa drago…

 2. junge Says:

  La pizzeta je več ko zakon!!!!!!!!!!!!

 3. sokuw Says:

  Hrana je morda res ok, vendar pa to NIKAKOR ne moremo rečt za osebje, ki je tam zaposleno. Tako neprijaznega odnosa do strank še nisem doživel nikjer drugje, da recimo gredo 5x mimo prazne mize za katero sediš in te ne vprašajo, če bi naročil ampak čakajo, da boš ti njih ustavil in prosil, če lahko naročiš. Prav tako je moteč vonj v samih prostorih, plus tega pa te še “naderejo”, če pustiš odprta vrata na teraso…

 4. TinaBlupp Says:

  bom ti jas dala nekje bogu za hrbtom ja.. -.-

 5. Nati Says:

  imajo dobro hrano.. najboljše je, da prideš dokaj hitro, ker takrat je hrana v ruskem bifeju še sveža.. imajo zalo okusne pice! všeč mi je, ker imajo tudi na študentske bone (po novem). je pa res osebje dokaj neprijazno in vzvišano.. cene so zadovoljive..

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: