Karel Erjavec je pristojen za nepravilnosti?

Kar se tiče retoričnih spretnosti, meni premier Borut Pahor ne deluje kot tipični, dolgočasni slovenski politik, ki govori počasi in vsak stavek najprej v glavi temeljito preštudira ter sproti še pazljivo cenzurira. On govori večinoma spontano, zato pa se mu včasih primerijo kakšne zanimive cvetke, kot so “no, ja krucefiks”, “so what” in recimo tista težava z izgovorjavo ministra, ki ima madžarsko zveneči priimek “Gjerkeš”.

Zame nadvse simpatično in za marsikaterega montažerja na radiu (ali televiziji) tudi dobrodošel material za kakšno duhovito lepljenko, ki jo poslušaš zjutraj v avtu, ko se pelješ v službo.

Včeraj pa se mu je zgodila cvetka, ki bi jo lahko uvrstili tudi že kar med tipične bušizme. Ob težavah z ministrom Erjavcem je dejal:

Zakon o računskem sodišču mi ne daje nobene druge možnosti, kot da razrešim ministra, pristojnega za nepravilnosti.

Minister za nepravilnosti?

Nisem vedel, da imamo pri nas tudi ministra, pristojnega za to področje. Dolgo sem bil namreč prepričan, da je Erjavec minister, pristojen za okolje in prostor, ki se mu dogajajo nepravilnosti. Pa načeloma to morda niti ni tako slaba ideja, če bolje pomislim. Vsaki vladi se slej ko prej zgodi kakšna nepravilnost in zakaj ne bi ustanovili Ministrstva za nepravilnosti, pod katero bi sodilo to področje, namesto kot sedaj, ko je razmetano to pomembno področje po celi kopici resorjev.

In glede na to, da se nepravilnosti in s tem povezane težave dobesedno lepijo na Karla Erjavca, sem mnenja, da je on naravnost idealni prvi minister novoustanovljenega resorja.

Pa smo tako hkrati še rešili neprijeten politični zaplet.

Karla Erjavca kot ministra za okolje in prostor, ki se ne more zabavati s prav vsako kanto za smeti, parlament razreši in ga na isti seji imenuje za ministra za nepravilnosti.

Z Erjavcem sva bila včasih sodelavca, samo mi je bila osebno bolj pri srcu njegova tajnica. Ampak takrat še ni bil tako zabaven.

3 komentarji to “Karel Erjavec je pristojen za nepravilnosti?”

 1. niko Says:

  Morda se bi pa sposobnosti Karla Erjavca dalo označiti z inteligenco debele kože?

  Zelo zgrešeno to ne bi bilo.

  😈

 2. luke Says:

  absolutno se strinjam glede tajnice, no pravzaprav obeh 😛

 3. Bimbo Says:

  Šment, zdaj vem, da sem prav slišal! Ob tistem Pahorjevem stavku sem namreč onemel, a se potolažil, da mi je zvečer zbranost bržkone padla pod kritično mejo… 🙂
  Dober predlog, a neuresničljiv. Ker bi to kaj hitro postal največji resor in ker tja parkirane množice ne bi mogli več prestaviti nikamor drugam. Razen, če ne iznajdeš še izhodne strategije za ta terminalni politično-upravni položaj. 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: