Nespodobno povabilo Nemškemu BMWju

Tale “ponudba” oziroma “vržena rokavica” se navezuje na prispevek o donaciji prestižne limuzine znamke BMW Ljubljanskemu županu jankoviću.

BMW-ju se je očitno zdelo primerno, da z donacijo rešuje težavo, ker se župan janković kot kaže ni želel več voziti v tri leta stari protokolarni limuzini istega proizvajalca avtomobilov, ki jo je kupila še mati županja Danica Simšič, za novo vozilo pa kot kaže denarja v proračunu ni bilo ali pa ideja o zamenjavi tri leta stare limuzine ni naletela na širše odobravanje med ostalimi, ki lahko o takšnih nakupih mestne občine odločajo.

vir: wiki

Jaz zato predlagam, da Nemško podjetje slab zadah popravi s tem, da dejansko donira nekaj, kar bomo lahko brez sramu podprli in bo koristilo ne samo Ljubljanskemu županu. Zaradi mene je lahko to tudi klasična donacija, kot je kakšna prepotrebna medicinska naprava, ki omogoča boljšo diagnostiko ali učinkovitejše zdravljenje ali pa morda denarna sredstva za letovanje otrok na morju, katerim starši tega zaradi šibkega socialnega položaja ne morejo privoščiti (za razliko od tistih otrok, katerih starši vozijo luksuzne BMW-je).

Namreč donacija protokolarne limuzine županu jankoviću je pri meni povzročila samo to, da ko sedaj zagledam na cesti avto znamke BMW, mi pade prvo na misel Kersnikova povest JARA GOSPODA.

16 komentarjev to “Nespodobno povabilo Nemškemu BMWju”

 1. niko Says:

  Mislim, da tudi tebi nima pomena karkoli razlagati, saj ti sploh ne gre za drugo, kot za diskreditacijo Jankoviča.

  Dokazi? Saj si jih nehote kar sam-a napisal-a.

 2. janez bb Says:

  ja naslednja reakcija folka ,ob slabši splošni situaciji

  DEJMO BMW-jem gume rezat

  kreteni nič ne mislijo ,če jih pa fašejo ali naj…..se jim pojavi tisti kretenski izraz na licu

  ja kaj sem pa jaz takega naredil,kalimeroti pač

 3. dronyx Says:

  niko: janković se najbolj diskreditira kar sam s svojimi dejanji. Jaz mu sigurno s temi zapisi ne morem do živega. Sem pa naivno pričakoval, da je obdobje, ko je bilo mogoče v tej državi početi karkoli, če si bil le prave politične barve, že za nami in smo to presegli. To, ne janković je tisto, kar me ob vsem skupaj prizadne!

  janez bb: Upam da nisi ponosni lastnik BMWja, ker te tako skrbi za gume? Sicer se pa že dolgo ve, da so Merčke in Audiji vsaj za razred prestižnejša vozila. Ampak če za kaj resnega nimaš denarja, je pa tudi BMW v skrajni sili soliden avto. Sploh če ga dobiš zastonj. 😉

 4. niko Says:

  Pa ne, da boš doktoriral na protijankovičevstvu? Oniksi so res dobri na manšetnih gumbih, v znanosti so pa olitno preveč mračnjaški.

  🙄

 5. nvm Says:

  C’est la vie Dr. Onyx.

 6. dronyx Says:

  niko: Če bi pozorno prebral zapis, bi lahko opazil, da ima na koncu TWIST (nepričakovan preobrat), tako kot filmi tipa Sixth sense, Unusual suspects, Fight club, The Others …

  Najmočnejšo podobo slovenskega malomeščanstva je podal Kersnik v povesti Jara gospoda. V njej pripoveduje o podeželskih izobražencih, ki posedajo po krčmah in duševno popolno otope. Ne poznajo ljubezni in prijateljstva, njihovo bistvo je sebično: nenehno preže, da bi na svojem bližnjem našli napako in ga osramotili. vir: wiki

  Zapis ni kritika jankovića ali BMWja, temveč … (večplastna, globoka moralna avtorefleksija). 🙂

 7. chef Says:

  Davkoplačevalci moramo biti veseli, da smo prišparali vsaj 100 jurjev evrov, kolikor tak avto stane sicer. Zato smo darila upravičeno veseli tudi vsi ostali, ki ga pa resda ne moremo šofirat, če si še tako želimo.

 8. dronyx Says:

  @chef: Morda pa je janković izumil nov način poslovanja javne uprave? Donacije! Zakaj hudiča trošijo davkoplačevalski denar, če bi pa lahko večino reči dobili zastonj z donacijami? Oziroma vsaj preden objavijo konkretni razpis, za konkretni denar, bi lahko povprašali ponudnike, če je kdo predmet naročila pripravljen podariti. Računalniki, vojaške samohodke, cepivo proti gripi…vse to bi nam lahko kdo doniral!

 9. tajča Says:

  Jaro gospodo je tudi zelo strah, da ne bo kdo odkril njenih napak. Slovenci še kmalu ne bomo tako sproščeni, da bi se nasmehnili svojim napakam, ker se imamo za popolne in nezmotljive (kar je isto kot biti nečloveški).

 10. nvm Says:

  Jest bi mel rajš tega, če bi imel možnost izbirati.

 11. nvm Says:

  merđo za strica onyxa. čist šminkarski.

 12. Gregor Says:

  Kakšno deskriditacijo Jankovića neki???
  Zanima me,če je kdaj kdo od Vas z njim kakorkoli poslovno sodeloval,ker potem nebi imeli njega kot žrtveno jagnje…

 13. Gaja Says:

  Ovdje ti je mašina. Boš mel dalš’ga k’t zoki.

 14. dronyx Says:

  @Gaja: Temu bi jaz rekel raje Falcon za tiste, ki niso pripravljeni sklepati večjih kompromisov.

  Kar se tiče zokija sem pa že enkrat napisal, da njega vsi sodijo po žalostnih očkih in nasmešku. Danes imajo v Financah na tapeti Lekarno Ljubljana, ki je v treh letih občini prinesla 22 milijonov € in se postavlja vprašanje, ali ne gre tudi tu za izkoriščanje položaja na trgu (omenim naj samo težave zasebne lekarne Bitenc). Skratka, blata kolikor hočeš, samo videti ga je treba. Če se samo globoko zazreš v zokijevo globoko modrino (deep blue eyes), se tega ne vidi.

  Kako sicer gre ena pesem od Sidharte…jaz ne verjamem u telo, rad bi te vidu u srce!

  Razumem pa, da so mislili tole v drugem kontekstu. 🙂

 15. Blitz Says:

  Pri tem BMWju se jasno razgali vsa vsebina našega preljubega župana. Problem je itak v tovrstnih donacijah, ki bi jim jaz raje rekel drugače, pa si ne morem privoščiti – največji problem je, da župan čisto iskreno in iz vsega srca ne razume, da je nekaj narobe.

  Sicer pa, če si mu favš, pejt pa si vezmi taxi 😉 Žal pa je pri nas še vedno marsikdo (ali celo večina) pripravljen zamižati na eno oko, češ “samo da je naš”. Res pa je, da marsikdo v resnici vidi samo na eno oko in mu sploh ni treba mižati.

 16. medved Says:

  Onyx tanarbolš, da najprej v priimek dodaš na konec črko ć, da boš bolj sexi, potem pa zraven v zakonski stan vzameš še kakšno ćefurko. Duplo zadovoljstvo.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: