Borovniška zadrega

Za letošnji januar lahko rečem, da je tole zima, projektirana po mojem okusu. Temperature ves čas okrog ničle, pokrajina pa prekrito s snežno odejo. Kot dodatni bonus pa občasno naletava še sneg.

Borovniški most

Borovniški most

Ena od prednosti snežne odeje je pa tudi ta, da sneg nekatere reči lepo skrije.

Jeseni se je pojavila v nekaterih medijih in na internetu med drugim tudi spodnja fotografija, posneta v Borovnici, ki je marsikoga spravila v smeh.

vir: r-orion

Ko sem sam zagledal fotografijo stebra električne napeljave sredi asfaltirane ceste, samo nekaj metrov stran od moje rezidence, sem se spomnil številnih smešnih slik, ki krožijo pa elektronski pošti in so ponavadi posnete v kakšnih odmaknjenih krajih tretjega sveta.

Samo da se kaj takega lahko zgodi tudi pri nas?

Kakor sem razumel strokovno razlago tega pojava električnega droga sredi ceste, naj bi imel investitor novih Borovniških blokov (oranžna barva v ozadju) v pogodbi zapisano tudi asfaltiranje ceste točno določene širine, problem pa so bili drogovi električne napeljave, ki so stali na poti (cesta je bila prej makadamske in bistveno ožja).

Ampak če sem pravilno razumel nadaljnje korake s tem v zvezi, naj bi bilo takole stanje le za kratek čas in naj bi elektro svojo napeljavo preselil pod zemljo, tako da teh stebrov ne bi bilo več sredi ceste. Nenazadnje predstavljajo tudi nevarnost, sploh če se tu mimo pripelješ ponoči mrtvo pijan.

Od takrat je minilo že kar nekaj mesecev in po naši stari dobri navadi se ni zgodilo … nič. Oziroma se je. medtem je zapadel sneg in elegantno rešil tole zadrego.

Vsaj začasno, do prve naslednje odjuge.

Značke:

8 komentarjev to “Borovniška zadrega”

 1. Tjasa Says:

  Hehe, točno to sem si mislila oni dan na sprehodu: kako fino je to zdaj sneg prekril.

 2. dronyx Says:

  Tjasa, tole je tudi rešitev po sistemu KISS (keep it simple stupid). Si pa upam špekulirati, da bodo tile stebri še nekaj let ostali kar lepo sredi ceste. 🙂

 3. Tjasa Says:

  Popolnoma neškodljivo – cesta je narejena za prebivalce bloka.
  Teh pa še nismo opazili. 🙂

 4. Tjasa Says:

  No, ko smo že pri tem… med prvomajskimi prazniki sem našla kupca svoje LJ garsonjere. Eno od stanovanj, ki me je potencialno zanimalo, je bilo prav v tem bloku. Gospod med prvomajskimi (mislim, da so bili 3-je delovni dnevi) ni imel ogledov, ker so “pač prazniki”… Takrat sem mu v mislih poslala en “gud lak wiz dat etitjud, mister”… No, nič mi ni žal, da ni imel časa zame. V tem gradu duhov že ne bi hotela živeti. Pa baje je Borovniščica tudi že našla pot do njihovih kleti… 🙂

 5. dronyx Says:

  Baje so tile bloki nek nov tip varčne gradnje (varčne v smislu nizke porabe energije za ogrevanje, ne v smislu, da bi uporabljali cenene materiale [BAJE]).

  Jaz malo zelo dobro poznam Borovnico in podtalnica je v teh krajih pravi pain in the ass. Spodaj so tla kot kaže ilovnata, tako da tvorijo dno “bazena” in ko Borovniščica ob močnejšem deževju naraste, se voda razlije lepo po kotlini. Marsikdo mora v takem primeru iz kleti črpati vodo, poznam pa tudi primer, ko je delal nekdo novogradnjo in mu je enostavno zabrisalo v zrak tla v kleti zaradi pritiska podtalnice.

  Zato so podzemne garaže ali kleti, ki so več kot pol metra pod zemljo, v teh krajih precej tvegano početje. Bi pa lahko gradbinci oziroma investitorji prej vprašali in bi jim vse lepo razložili. 🙂

 6. gabr Says:

  Pa saj so problem že rešili – na steber so namonitorali belo-rdečo opozorilno tablo. Evo, nič več ni treba naredit.

  MMG, Tjaša, zdaj pa imamo brezkofeinsko kavo. Kar oglasi se kaj.

 7. Tjasa Says:

  Eh, kakega “atažupana” bi spustili nanje, pa bi jim vse razložil 🙂

  @G: pridem kaj! (Pa ne hodim itak zarad kofeta) 🙂

 8. cewap Says:

  onyx ti ni šlo nč v nos ko so delali asfalt, glede na to da maš tole skoraj na domačem dvorišču.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: