Logo lounge

Nekako nisem povsem prepričan, ali so nekatere firme znane zaradi svojih prepoznavnih logotipov, ali pa so njihovi logotipi tako zelo znani zato, ker gre za velika in uspešna podjetja.

Jaz bi si skoraj prej upal trditi, da velja kar tole slednje, seveda ob tem, da dober logo lahko zgolj še dodatno prispeva k prepoznavnosti podjetja.

vir: famouslogos.org

Včasih gledam na internetu kakšen blog ali spletno stran amaterskega (ljubiteljskega) oblikovalca in v rubriki portfolio ima običajno predstavljenih več “avtorskih” logotipov, kot so jih svetovno najbolj znani oblikovalci ustvarili v celem življenju.

Očitno je, da je računalniško grafično oblikovanje temu področju vzelo kar precej šarma in stila, saj danes lahko dobiš na enem cdju v vektorski grafiki logotipov, da se ti zmeša. In iz tega potem ustvariti še sto “novih” po metodi povleci in potegni res ne bi štel kot nek velik oblikovalski dosežek.

Da pa sploh pišem o logotipih podjetji, je zaslužen tale logo:

vir: goodlogo

Oblikovalsko sicer zame nič posebnega, edino kar mene zbode v oči so trije srčki, ki krasijo logotip. Pa tudi srčki meni ne bi bili nič posebnega, če ne bi vedel, s čem se firma ukvarja.

Rent a Toilet ali Izposoja kemičnih sekretov, povedano po domače!

Tole zgoraj je kemični WC, ki je parkiran na železniški postaji Tivoli. Najprej sem mislil, da je njihov logotip sigurno spet neka naša domislica, oziroma je tak logo lahko “naredil” v afektu samo kak faliran študent veterine ali agronomije, ki se je prvič srečal z grafičnim oblikovanjem. Ampak kot kaže gre v bistvu za “multinacionalko”, ki ima pri nas samo svojo franšizo in tale logo očitno ni naše delo.

Ob tem sem se pa kar malo oddahnil.

Saj ne rečem, da bi morala imeti firma, ki posoja kemične sekrete, v logotipu kaj bolj nazornega, kaj takega, kar je povezano z osnovno dejavnostjo (he, he). Ampak tri srca se mi zdijo v tem kontekstu pa res malo neumestna.

Po moje bi bilo več kot dovolj eno samo veliko srce.

8 komentarjev to “Logo lounge”

 1. DJ Says:

  Mene logo najprej asociira na kaksno trgovsko verigo z otroskimi oblacili…

 2. dronyx Says:

  Mene pa na “escort service”. 🙂

 3. Robert Q. Says:

  Tukaj so tvoj nasvet upoštevali, eno samo veliko srce… 🙂
  http://www.worldtoilet.org/

 4. dronyx Says:

  Zanimivo, zakaj se srce tako pogosto pojavlja v povezavi s stranišči. Jaz se spomnim, da so včasih na vasi imeli lesena stranišča, ki so bila postavljena nekaj metrov stran od hiše in tam si imel tudi na vratih izrezljano srce. Potem je neka pametna buča poštudirala, da pozimi to ni ravno najbolj pametna rešitev, ker je zunaj mraz in so si potem izmislili kahle (nočne posode).

 5. bostjan Says:

  Srce predstavlja zdravje. Drek držat v sebi pa ni zdravo 🙂

 6. cewap Says:

  … Potem je neka pametna buča poštudirala, da pozimi to ni ravno najbolj pametna rešitev, ker je zunaj mraz in so si potem izmislili kahle (nočne posode).

  Pri nas smo tud pozimi hodil ven na WC. Rekl smo mu skret na štrbunk.

 7. cewap Says:

  Toti WC je kul.

 8. cewap Says:

  Razvoj logotipov tehnoloških podjetij. Že staro, sam če nisi še vidu na tem blogu potem bo ok.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: