2 kg lahko mirno odštejete

Tole bi znalo razveseliti prenekatero mlado damo, ki lovi sanjskih 60-90-60 in se morda ravno v tem trenutku prenažira s probiotičnimi jogurti dvomljive kvalitete, da bi izgubila še tistih nekaj kilogramov, ki jo loči do popolnosti (to se prebere v sarkastičnem smislu).

Informacijo sem prebavil (prebral) v eni izmed sponzoriranih medicinskih revij, ki ležijo po zdravniških čakalnicah, zato predvidevam, da drži vsaj toliko, kot držijo strokovne ugotovitve zdravniške zbornice v primeru nestrokovnih zdravniških napak.

V človeškem telesu, natančneje črevesju, naj bi živelo pravo životinsko carstvo mikroorganizmov v skupni teži od kilograma in pol do dva kilograma. Opa! To je pa velika številka, ki je mene presenetila, čeprav so človeška črevica s svojimi osmimi metri dolžine kar precej dolga in zavita reč.

Namreč te mikroorganizme (gre večinoma za enoceličarje) čisto pravno-tehnično gledano ne smemo šteti kot sestavni del telesa, saj gre v bistvu za tujo, samostojno vrsto, ki za nas zgolj opravlja umazano delo v trdi temi.

Ampak tako kot recimo nihče ne prišteje pol tone težke trakulje (govorim karikirano) k živi teži srečnega lastnika te pošasti, tako lahko mirno in brez slabe vesti ta dva kilograma mikroorganizmov v črevesju odštejemo od teže, ki jo zjutraj pokaže tehtnica v kopalnici.

Me and Intestines (Robert Berman)

Seveda se lahko zgodi, da bo kakšna blondinka, večkratna kandidatka za miss športa, miss fotogeničnosti in miss univerzuma, prijavila, češ…če mikroorganizmov v črevesju ne štejemo, zakaj pa potem ne bi od moje teže odšteli tudi botoksa, ki ga je za nekaj kilogramov samo v riti?

Ja, zelo good point! Po moje tudi botoks in zobna protetika absolutno ne štejeta k neto teži.

2 komentarja to “2 kg lahko mirno odštejete”

  1. almiracatovic Says:

    hahahah … jeee, zdaj grem jest čokolado 😀

  2. dronyx Says:

    Mirno lahko poješ še moja dva kilograma, ker mi zdele čokolada glih ne paše, ob pogledu na vso to drobovino.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: