Nihče nikoli nič kriv

Meni je zanimivo opazovati, kakšen cirkus zganjajo naši politiki, ko jih v svoje roke zgrabi kolesje policije ali pravosodja.

Najprej seveda absolutno ni nihče nikoli nič kriv in v takem primeru gre praktično vedno za..

POLITIČNI OBRAČUN

Recimo tipični primer je Karel Erjavec.

Ko je on fasal ovadbo zaradi nevestnega dela v službi, je deloval ful živčno in grozil z vsem živim, celo varuhinjo človekovih pravic je omenjal, da bi ga morala zaščititi, ker po njegovem sodnega pisanja ni dobil v razumnem roku. Šlo je pa za ure, ali morda kvečjemu nekaj dni.

Ampak kaj naj pa potem jaz rečem, ko je preteklo kar tri mesece od trenutka, ko sem dobil obvestilo jankovićevega redarstva, plačilni nalog pa sem dobil šele čez tri mesece? Veste kako stresno je vsak dan pogledati poštni nabiralnik, ko veš, da lahko kadarkoli dobiš še eno dodatno položnico in si boš moral odtrgati od ust, da boš lahko jankoviću posredno financiral butični mesarski most, ki ga gradi čez Ljubljanico (mimogrede, zakaj gredo te kazni direktno v mestni proračun, če pa gredo celo kazni DARSa v državni proračun!)?

Ali zna kdo ovrednotiti te duševne bolečine in ali je komu za to sploh mar?

Ob tem, da naj bi bil zastaralni rok za take prekrške kar dve leti in načeloma bi lahko navaden državljan te države tudi celi dve leti trpel hude psihične muke v pričakovanju položnice. Ampak morda bo to problem šele takrat, ko bo še Karel Erjavec fasal kakšen plačilni nalog mestnega redarstva?

Naslednji tipični primer je Janez Janša.

Tudi če bi zelo rad verjel, da je v aferi Patri res čisto nedolžen in z zadevo nima nič, me njegovi živčni odzivi na policijsko preiskavo prepričujejo ravno v nasprotno. Ampak on je po duši vojak in borec, zato se mu očitno zdi, da mora ustrezno odgovoriti z enakim ali močnejšim orožjem oziroma napasti še preden napade nasprotnik. Tako je on seveda taktično pravilno prehitel tako finsko, kot tudi slovensko policijo in vložil na sodišče v Novem Mestu odškodninsko tožbo proti finskem novinarju Magnusu Berglundu v višini kar milijona in pol evrov, pri čemer je gladko pozabil, da ima v zadevi baje status osumljenca in zato verjetno lahko novinar o zadevi objavi svoje mnenje?  Dokumentarec Resnica o patriji pa vendarle verjetno ni bila samo fikcijska blodnja finskega novinarja, ki obupno ne mara ravno našega bivšega premiera?

Čeprav je znesek odškodninske tožbe v bistvu žaljiv do vseh tistih, ki tožijo zdravnike zaradi malomarnosti, povzročitelje prometnih nesreč in druge, ki povzročijo poleg psihičnih bolečin tudi nepopravljive in trajne fizične posledice pri žrtvah, je psihološki učinek pri marsikomu dosežen. Marsikateri novinar bo tako nekajkrat premislil, preden bo objavil karkoli “neprimernega” o liku in delu Janeza Janše, ker bo vedel, da tvega visoko odškodninsko tožbo, ker Janša je zelo občutljiv. Občutljiv za milijon in pol evrov!?

Potem je pa tu še en poslanec stranke, ki se zavzema za visoke etične standarde in distribucijo neizmernih količin pravičnosti do najnižjih plasti družbe. Branko Marinič.

Njega je baje kazensko ovadila protikorupcijska komisija zaradi suma ponarejanja listin. Konkretno naj bi mu izpit iz nemščine na Fakulteti za organizacijske vede pisal nekdo drug. Se zgodi. Da pa je zadeva še malo bolj dramaturško zanimiva, je ta isti poslanec predsednik državnozborske komisije, ki nadzira protikorupcijsko komisijo, tako da je v bistvu nadzirani ovadil nadzornika.

Pred kratkim je bila na TV SLO oddaja Tarča novinarke Lidije Hren, kjer so bile osrednja tema nepremičnine državnih organov. In v oddaji je bivši novinar in sedanji poslanec SDS Miro Petek večkrat ostro napadel protikorupcijsko komisijo, češ, v kako dragih prostorih gostuje in kako zelo veliko kvadratov pripada vsakemu zaposlenemu. Ampak v kontekstu težav, ki jih ima poslanec njegove stranke Marinič, Petkovo izvajanje izpade tako zelo tipično za politika in tako zelo netipično za stranko, ki si je postavila zelo visoke etične norme!

Oni ne da se najprej vprašajo, kaj pa če je kaj od tega morda vendarle res, saj naj bi imela policija baje takrat v roki tudi že grafološko analizo, ki dokazuje, da je izpit res pisal nekdo drug in ne Marinič. Ne, to sploh ne pride v poštev. Poslanca je potrebno ubraniti za vsako ceno, ker gre tudi v tem primeru seveda za očiten…

POLITIČNI OBRAČUN
eine politische Aussage za študente nemščine

Oh in skoraj bi pozabil reakcijo Ljubljanskega podžupana Janeza Koželja (lista zorana jankovića) na olisičen avto (video posnetek)! Na koncu se mu delavec mestnega redarstva celo opraviči (1:55), ker je očitno preveč vestno in zagnano opravljal svoje delo! Se vam je kdaj kakšen delavec mestnega redarstva že opravičil za položnico? In me prav zanima, če je mestni podžupan Janez Koželj za tole fasal kakšno kazen (videti je, kot da je redar zadevo na licu mesta takoj storniral)?

Po moje ne, ker je šlo očitno tudi v tem primeru za…

POLITIČNI OBRAČUN
redar je nehumano obračunal s politikom

5 komentarjev to “Nihče nikoli nič kriv”

 1. markopigac Says:

  Povej mi kaj praviš na tole:

  oz

  http://www.pozareport.si/?Id=posli&View=novica&novicaID=14534

 2. dronyx Says:

  Temu sem se danes od srca nasmejal. OMG! Ljudi moji, pa jel je ovo moguće? Božanska komedija. Kdaj so spet volitve?

  @Marko: Tale tvoj Dejan ni čisto tipičen politik in meni se zdi prav posrečena faca. Človek, ki si za prijatelje umisli voščene lutke in ministra Lukšiča, mi je v trenutku simpatičen. Sem ga dal še jaz med prjatle na facebooku.:)

 3. Gregor Says:

  @Marko,upam da pade tožba…če slučajno nisi na njegovi plačilni listi;)))

 4. chef Says:

  Ja, noro, zato imam jaz rad tiskovke.

  Je pa nekaj novega se zgodilo: tudi minister Križanič ni ničesar kriv, haha.

 5. dronyx Says:

  Mislim da tudi Križanič potihem računa na odškodninsko tožbo za duševne bolečine. Če postavi znesek na milijon in dobi potem pol milijona se mi zdi še vedno dober posel.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: