Kam z intelektualci

“Meni je naravnost huronsko smešno, kako se nekateri brez pomislekov odkrito zavzemajo za krčenje javne uprave, a hkrati njihovi otroci študirajo pravo, ekonomijo, humanistiko, filozofijo, sociologijo, antropologijo, politologijo, obramboslovje, teologijo, scientologijo in kar je še podobnih družboslovnih ved. To pa študirajo dostikrat tudi zato, da si v življenju ne bodo mazali rok in da jim ne bo potrebno delati v fabrikah, tako kot “bebavim inženjerjem”.

Kje pa Vi mislite, da bodo vsi ti bodoči intelektualci dobili delo, če javna uprava trdno zapre vrata ali gre celo na dieto? V fabrikah? Don’t be ridiculous!

dr. Onyx kot komentar na Hobotnice javnega sektorja (Finance)

10 komentarjev to “Kam z intelektualci”

 1. DJ Says:

  Ensotavno. Poceli bodo nekaj cisto xy napram temu, kar so studirali. Razen tistih par procentov, ki so sli podrocje studirat, ker jih zanima in ker hocejo na doticnem podrocju raziskovati.

 2. Afnogunc Says:

  Kubanci so najbolj izobražen narod pod soncem (in v bližnji okolici), pa nimajo (delujoče) vodne napeljave, ker ni niker nobenega vodoinštalaterja – je pa kup inženirjev. Ti pa seveda nimajo pojma kako zamenjati vodovodno pipo, pa še dobiti jo nimajo kje.

  Mi gremo pa korakajoč po njihovi poti in z istimi pesmimi.

 3. dronyx Says:

  @Afnogunc: Imajo pa Kubanci zato usposobljene strokovnjake, ki lahko izdelajo kvalificirane študije in elaborate o tem, zakaj pri njih vodovod ne dela. To se mi zdi za začetek že kar veliko. 🙂

 4. chef Says:

  Saj imamo tudi pri nas cel kup takih. Na vseh področjih. To je zelo pereč problem tudi v turizmu, torej strogo kvartarnem sektorju, kjer pa spet rabiš tudi operativce. Vsi se znajo “povezovat”, “komunicirat” in “analizirat”.

  Nihče pa ne zna postreči jebene kave!

 5. dronyx Says:

  @chef: V razvitih državah so zato izumili avtomate za kavo. Ti samo pristaviš lonček in vložiš kovanec, vse ostalo pa opravi stroj po vnaprej programiranem algoritmu. Kaj češ lepšega?

 6. chef Says:

  Ja, ampak na ta način dobiš samo turiste, ki kupujejo kavo na avtomatih. S takimi je pa vedno problem, ker so navajeni v režo metat 0,50 EUR ali v najboljšem primeru 1 EUR, kavo bi pa rad prodal na Bledu za 1,5 ali 2 EUR.

  Kar je pa res težko, če je ambient isti kot v podhodu železniške postaje.

 7. zigak Says:

  Sej je že star, ampak ravno za to priložnost:
  kaj reče študent FDV diplomantu FDV….
  Enga bigmaca prosim

 8. DJ Says:

  Jaz sem slisal rahlo drugacno verzijo: Kaj rece nezaposleni FDVjevec zaposlenemu. 🙂

 9. kekez Says:

  Sem inženir. Znam zamenjati vodovodno pipo. 🙂
  Tudi napeljati vodovod do nje praktično s poljubno tehnologijo: s pocinkanimi cevmi, PVC, alumplast, PEX, alkaten… you name it.

 10. dronyx Says:

  kekez, jaz se s tem ne bi preveč hvalil, ker boš hitro dobil v poštni predal kup ženitnih ponudb. ženske imajo to rade, da zna tip tudi kaj sam pošravfat in ne kliče za vsako malenkost serviserje ali 113. Samo toliko, da ne boš rekel, da te na to nisem opozoril. 😉

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: