Anonimni idiot vrne udarec

Jaz sicer ne vem, kje se spoštovani kolumnist Dnevnika Marko Crnkovič trenutno nahaja, ampak zdi pa se mi, da se z njim dogaja nekaj podobnega, kot se je zgodilo oskrbniku Overlook hotela Jacku Torrancu v filmu The Shining (Šajnanje).

Do tega sklepa sem prišel na podlagi njegovega blaznega, malodane histeričnega odziva na moj komentar pod njegovo kolumno z naslovom Biti danes in tukaj urednik aplikacije (povezava), objavljeno na spletni strani Dnevnika.

Uporabniki Maca in podobnih precenjenih tehnoloških igrač so nekaj takega, kot homoseksualci med filozofi v stari Grčiji. Oni niso bili homoseksualci zato, ker bi jih privlačil isti spol, ampak zato, ker niso želeli biti takšni, kot navadna raja. Želeli so biti drugačni.

On me je v zadnjem njegovem izzlivu z naslovom iPad za telebane ali renesansa računalništva (povezava) označil kar za anonimnega idiota, ki je napisal celo krono slovenskih reakcij na Ipada (kakšna čast), čeprav seveda dobro ve, da tako zelo anonimen nisem, če že nekaj let pišem dokaj solidno obiskan blog.

Krona slovenskih reakcij na iPad pa je bil komentar nekega anonimnega idiota na mojo kolumno na Dnevnikovi internetni strani. Takole je zapisal: "Uporabniki Maca in podobnih precenjenih tehnoloških igrač so nekaj takega kot homoseksualci med filozofi v stari Grčiji. Oni niso bili homoseksualci zato, ker bi jih privlačil isti spol, ampak zato, ker niso želeli biti takšni kot navadna raja. Želeli so biti drugačni."

O idiotu pa bi se seveda dalo diskutirati ob pivu v kakšnem pajzlu, zbirališču ljubljanskih “intelektualcev”.

Je pa seveda res, da se osebno ne poznava, tako kot jaz osebno ne poznam nikogar iz uredništva Dnevnika ali kateregakoli drugega “resnega” medija. Ampak zato mi na misel ne pade, da bi ljudi kar počez označil z žaljivko anonimni idiot, ker dokler človek ni pravnomočno obsojen, velja domneva nedolžnosti. Vsaj tako me neprestano učijo slovenski neoliberalci.

In ne vidim razloga, zakaj bi te družbene standarde naenkrat tako znižali! Če veljajo v primeru zoofilije, naj veljajo pa še zame. Razen seveda, če se spoštovani Marko ob mojem komentarju samo iz njemu znanih vzrokov ne čuti osebno prizadetega in je tak odziv potem dejanje v afektu. Kar bom pa štel kot olajševalno okoliščino in upošteval pri odmeri kazni (ta zapis sodi med te ukrepe).

Spoštovani Marko. V primeru, da je moja hipoteza iz začetka tega zapisa vsaj deloma pravilna, ti dobronamerno svetujem, da si stanje čim prej priznaš in poiščeš strokovno pomoč. V takih primerih je zanikanje (denial) najslabše, kar lahko storiš.

Onyx je kot reptil vrste Oxyuranus microlepidotus (povezava). Na pogled blazno simpatičen in neškodljiv, da bi ga človek najraje kar pobožal, poljubil na lička ali mu celo prstka vtaknil v kloako. Ko pa useka, useka orenk, da se žrtev zvija od bolečin.

Bi pa jaz lahko v moji zmešani glavici ta odziv morda napačno razumel kot še en primer medijske gonje proti vsemu in vsakomur, ki se javno in odkrito ne strinja s prakticiranjem zoofilije v naši liberalni družbi!

Can you imagine what I would do if I could do all I can? (Sun Tzu)

Post scriptarium:
V svetopisemskem dvoboju  Davida proti Goljatu je zmagal kdo?

Preberi še:
Gremo klestiti stroške

36 komentarjev to “Anonimni idiot vrne udarec”

 1. Branna Says:

  Ja, prebrano v Objektivu. Mimogrede, se strinjam s t.i. `idiotskim` komentarjem. :)))) V njem ne vidim idiotizma, v clanku pa je v prvem delu eno samo `kdo bo koga` branje. BV.

 2. dronyx Says:

  Ko sem jaz sedaj njegov članek pozorno prebral do konca, mi je kristalno jasno samo eno. Slovenski mediji nimajo nobene perspektive in tega njihov Ipad ne more v ničemer spremeniti. 😉

 3. Branna Says:

  Jap, clanek je kr neki, kot bi rekla moja necakinja.

 4. dronyx Says:

  On sploh ne šteka, da ljudje v prihodnosti morda ne bodo več tako zelo obsedeni z mediji in se bo potreba po teh “storitvah” pač enostavno skrčila, oglaševalski kolač pa drugače razdelil. Kakšen smisel ima povzemati novice STA na desetih mestih ob tem pa še pričakovati, da bodo ljudje histerično zato kupovali neko napravo, ki je že v sami osnovi samo prefinjen sistem za distribucijo DRM vsebin?

  CITAT: Internetne strani imajo bralno logiko, ki so jo mediji kolikor toliko osvojili. A tudi v najboljših primerih branje in gledanje (in poslušanje) ne dosegajo uporabniške izkušnje pri klasičnih tiskanih in elektronskih medijih.

  Drži! Koga danes še brigajo časopisi in zakaj bi internet prištevali med klasične elektronske medije.

  CITAT: Prenosniki tehtajo od dveh kilogramov navzgor in jih vendarle nimamo kar naprej pri sebi.

  Zopet drži! Prenosniki ne bodo nikdar lažji od petih kilogramov in na svetu obstaja trg za največ deset takih naprav (domnevna izjava inženirja IBM nekje leta 1970)!

  CITAT: Vsaka dosedanja konzumacija medijev na digitalnih napravah stacionarnih ali mobilnih je bila fizično neprijetna, naporna, nenaravna.

  Absolutno drži. Zato danes interneta v elektronski obliki ne uporablja nihče več. preživel je samo internet v tiskani obliki!

  CITAT: iPad lahko tu veliko pripomore. Njegov format je dovolj velik, da bo omogočal v pravem pomenu besede udobno branje in gledanje, obenem pa je dovolj majhen in lahek, da ne bo motil pri gibanju in prenašanju in da ne bo zahteval nenaravnih ali vsaj posebnih telesnih položajev med uporabo.

  Točno to je pisalo v reklamni kampanji za prvi vibrator, narejen iz umetnih plastičnih mas. 🙂

 5. chef Says:

  V celem članku samo paberkuje in po mojem je največji idiot urednik, ki je to nakladanje sploh dovolil objavit. Kaj bi sploh rad povedal? Da je Jobsov fan in da bo kupil karkoli bodo ponudili na trg, čeprav stvar ni vžepljiva? Who gives a shit! To je primerna tema za na blog, ne pa za cajteng.

  Poleg tega sem prispevek prebral na internetu. Ni šlo niti v treh kosih, ampak sem branje trikrat prekinil: prvič sem šel v trgovino, drugič sem šel srat, tretjič sem pa ocvrl jajca. Prepričan sem, da bi tole lažje prebral, če bi imel pred seboj papir. Ker če bodo tako dolgočasni, jaz teh člankov nikoli ne bom mogel brat na iPadu, pardon, Ipadu.

  Onyx ima tudi prav in jaz bom iPad mogoče navdušeno kupil šele takrat, ko bo sposoben tudi odbirat vsebine, ki me zares zanimajo, s čimer mi bo prihranil čas.

  Najbolj patetične v celem sestavku so pa besedne zveze “mrtva drevesa”. Ne me jebat, no.

 6. kekez Says:

  J***eš Crnkoviča. Kdo pa to sploh še bere? Jaz sem ga nehal že davno, ko je pisal še za zadnjo stran Sobotne priloge. O njem človek dobi tako mnenje, kot ga ima on o drugih, kar pa ni prav vzpodbudno za vsak dan.

 7. Branna Says:

  Mene je bolj presenetilo to, da prav on tako strokovno pise o iPadu! On! To je isto kot da o tem pisem sosedova babi, pa je recimo njena najvecja odlika peka mafinov.
  Taksno pumpanje mene npr. le odvrne od nakupa – tako ne maram Kindla (staromodne knjige so se vedno in po mojem tudi bodo ostale zakon), Ipod lezi v predalu, racunalnik mi je pa cisto vseeno kateri je (jabcek je lusten, tile mini notebooki pa tudi…). Clanek o Ipadu in medijih pa je bil zame vse prej kot to.

 8. Branna Says:

  In, ja – zanalasc Ipad, Ipod! 🙂

 9. Branna Says:

  Chef, sama sem njegov clancic prebrala v 3 delih kar med oglasi med filmom. Cas je bil nekoristno porabljen. 🙂

 10. dronyx Says:

  Jaz pa ravno gledam film The Shining (resno, zato sem prišel na idejo iz uvoda) in sproti še malo pokomentiram zadevo. Sem ravno v delu, kjer se Jacku Nicholsonu popolnoma utrga in goro papirja popiše s stavkom ALL WORK AND NO PLAY MAKES JACK A DULL BOY!.

  To ne more biti naključje?

 11. Branna Says:

  kaksen Shining! Sajning! 😀 ddddd

 12. retema Says:

  Ni mi čisto jasno, kaj te je bolj prizadelo: anonimni ali idiot ❓

  Vsak tele ima svoj vesele 🙂

 13. Človek Says:

  Bravo Onyx. In tvoja prispodoba s filozofi je več kot na mestu… Kakšna nadutost posameznika, ki je pred leti še tipkal na stroj, pametovati ljudem, kaj je dobro in kaj ni in najbolj žalostno pa je to, da je za to dejansko plačan… Prvi časopis, ki bi moral izginiti je ravno ta, ki ga za ta sranja plačuje!!!

 14. dronyx Says:

  retema, ja, mene moti uporaba besede anonimni, ker slabo vpliva na moj ego, njega pa verjetno to, da se da njegov idiotizem enoznačno povezati z obrazom, imenom in priimkom. Samo jaz mu nisem kriv, če se pod svoje idiotizme podpisuje s pravim imenom! Mnogi pišejo tudi po časopisih s psevdonimom. Le zakaj?

 15. kekez Says:

  “ne bo zahteval nenaravnih ali vsaj posebnih telesnih položajev med uporabo”

  Jaz za splet in časopis uporabljam čisto enak položaj. Poležavanje na kavču. Včasih (redko) pa med obrokom pri mizi.
  Papirno obliko novic konzumiram samo še za vikend, med tednom pa praktično izključno elektronsko obliko.
  Moja starost je bližje Crknovičevi kot pa nekim smrkavim frikom.

  iPad (oziroma cenejšega kompatibilca) si bom omislil, ko bo postal univerzalna naprava (imel primerljive komunikacijske in prikazne možnosti kot notesnik. Procesne in aplikativne mi tu niso toliko pomembne in je lahko notestnik še naprej).

 16. dronyx Says:

  Crnkovič bi preprosto rad v Ipadu videl sveti gral založništva, ki bo preprečil vesoljni potop časopisov in ki ga bo čez par let praktično vsak drugi slovenc ves čas nosil pod pazduho, kot so včasih nosili ure na rokah. To me po malem spominja na film Invasion of the Body Snatchers z Donaldom Sutherlandom v glavni vlogi, le da v našem primeru buče zamenjajo Ipadi. Sick!

 17. Pika Says:

  Samo malenkost (ki pa ni popolnoma zanemarljiva) – g. C si bo zelo malo verjetno karkoli kupil sam. Iz njegovih zapisov bližnje preteklosti je jasno, da večino “igračk” dobi brezplačno. Ne vem, kako dolgo bi tako šlo, če bi potem o njih pisal zelo negativno 😉
  dr.onix – lepo, da priznaš, kaj te je zbodlo 😉

 18. dronyx Says:

  Pika, temu jaz rečem prikrito oglaševanje, ker ima avtor očitno neko moralno, če ne celo pogodbeno obveznost do tistega, ki mu te aristokratske precenjene igračke da na uporabo. Vprašanje pa je, če bi bil jaz zaposleni pri časopisu in bi prikrito reklamiral te igračke, če mi bi to sploh dovolili, ali pa bi me urednik preprosto sunil v rit!?

  Dejstvo je, da gospod C. Applove gizmiče stalno omenja v svojih “kolumnah”, ob tem pa pozabi, da še marsikateri drug proizvajalec, ki mu morda ni tako zelo blizu, tudi izdeluje zelo zabavne reči.

 19. Pika Says:

  Veš … tisti, ki “nasedejo” (kupijo zadevo, ker je g.C napisal, da je oh-in-sploh-die-beste), so ravno para publika zanj 😉 Moram priznati, da sem pri prvem “hodu” skozi Objektiv prebrala njegovo kolumno (navada, bolj z vidika “da vidim, kaj je uspel tokrat naklofat”) in se članku nisem posvečala (zame osebno nima avtoritete pisati o tehno izdelkih). Sem šla zgolj zaradi tebe brat 😉 ker si pač anonimen 😀

 20. better Says:

  Haha, sem prebral časopis in se spraševal kdo je dal ta komentar.

  My hat is off to you sir.

 21. dronyx Says:

  Jaz ne štekam, zakaj je moral Crnkovič uporabiti besedno zvezo anonimni idiot, razen z namenom, da potencialnemu bralcu “diskreditira” avtorja komentarja in tako razbije vsak dvom, da uporabniki Applovih precenjenih igračk niso samo navadni preseratorji, ki bi želeli biti drugačni! Ob tem, da jih Crnkovič seveda zelo verjetno dobi zastonj, kot promocijsko darilo!

  Ne vem pa če Crnkovič v svoji glavi lahko sploh dojame, kako malo ljudi sploh še kupuje dnevnike, za katere on mislil, da se bodo na Ipadlu prodajali v sto tisoči nakladi?

  V nekaj zapisih nazaj sem naračunal, da javna uprava pokupi dnevno vsaj 3000 izvodov posameznega dnevnika, pa ta številka je prej 5000 ali več. Če sem prištejem še vse pravne subjekte, podjetja in podobno, smo verjetno na številki 10.000. Ob prodani številki 30.000 izvodov se potem izkaže, da fizične osebe, razen redkih posameznikov, dejansko sploh ne kupujejo več dnevnih časopisov. Samo tega jim NRB (nacionalna raziskava branosti) ne bo pokazala, ker tega nočejo slišati!

  Newspapers are goners!

 22. Branna Says:

  Ja, res je. newspapers are almost goners – sama sem si jih po letu ali dveh privoscila to soboto, da vidim, ce je se mozno doziveti uzitke ob branju iz preteklih let, a je bilo le dream on dreamer…

 23. chef Says:

  On očitno misli, da ljudje dnevnikov ne berejo zato, ker so to mrtva drevesa. V resnici ne berejo, ker nimajo časa ali se jim pa ne ljubi – glede na te paberkovalske nebuloze, ki jih še sam piše (z zadnjo kolumno je spet zmagal v debilizmu – in potem moj komentar označil kot debilen) – to niti ni čudno.

  On sploh ne razume, da cajtengov nočemo brat zato, ker v njih nič pametnega ne piše. Ker morajo novinarji na dan štepati prispevke v nedogled, zato so vsi isti, kultura pisanja je čisti poden, vsi imajo že isti slog, ki ne presega ravni enih in istih fraz, floskul, in to tako slovnično kot tudi vsebinsko. Za koji kurac naj jaz kupim cajteng – papirant ali elektronski – če potem preberem samo podnaslov in odebeljene mednaslove, ker je ostalo itak brezveze.

  Ni problem zastarelost papirja, to misli samo Crnkovič, ki ima preveč časa in lahko cele dneve srfa po internetu in masturbira na Jobsovo superuspešnost.

  Ampak le kaj pričakovati od človeka, ki trdi, da ima Iphone čisto dovolj dober fotoaparat? To je ta njegov domet: ker je nesposoben delat s pravo mašino, trdi, da je tudi igračka dovolj dobra. Obenem se pa dela norca iz tistih, ki nekaj znajo.

 24. andrej Says:

  Kot je že nekdo napisal, tudi sam ne razumem uredništva Dnevnika, ki je dovolilo objavo tega diletantskega članka. Od kdaj je tudi Dnevnikova priloga rumena priloga?
  Sploh pa občudujem tvojo vnemo pri polemiziranju s tem “novinarjem” ali karkoli ta že je.

 25. Matej Says:

  Me zanima koliko od vas je dejansko imelo na preizkusu kakšen Applov računalnik? Pa ne mislim, le klikanje v Big Bangu… da ga je imelo recimo teden dni doma in na njemu kaj konkretnega delalo?
  Ne živim od prodaje Apple izdelkov ali njihove promocije… so pa izjemni in jih uporabljam, ker mi olajšajo delo in ne zato, ker hočem biti in (saj ne nosim iMac-a okoli… res pa je, da imam iPhone, ki mi zelo olajša delovanje sinhronizacija koledarjev, kontaktov…. pa ne mi na dan Nokie vleč, ker imam N97 že 2 meseca v predalu, KER NE DELUJE KOT BI NORMALEN UPORABNIK PRIČAKOVAL!).
  iPad pa skriva velik potencial, ki bo verjetno polno zaživel šele ob drugi generaciji.
  Sicer pa ni lepo, če te nekdo z idiotom označi, ker imaš drugačno mnenje… vsak ima pravico do njega. Lepo pa tudi ni označevat ljudi, ki zagovarjajo, oz. uporabljajo skupino proizvodov, če le teh nisi podrobno spoznal.

 26. dronyx Says:

  Lepo bi bilo, če bi spoštovani gospod Crnkovič javno povedal, koliko od teh nepogrešljivih Applovih naprav je dejansko kupil nove ali rabljene in koliko jih je dobil v dar kot promocijsko darilo oziroma po bistveno nižji ceni!

  Namreč če bi meni Apple dal karkoli od tega zastonj, bi ga morda tudi jaz čisto podzavestno hvalil, da se mu oddolžim za uslugo. Saj tako nenazadnje deluje korupcija, ki jo imajo vsi polna usta. Zakaj bi bilo koruptivno dejanje samo nekaj, kar stori javni uslužbenec, na drugi strani pa novinarji lahko prakticirajo prikrito reklamiranje kolikor jih je volja? V redu, so na trgu, ampak to je zame grdo zavajanje javnosti, ki izkorišča položaj, v katerem novinarji so! Kako naj jaz vem, da nekdo hvali vse od Appla (ali katerokoli drugo firmo) samo zato, ker ima doma malo zbirko teh naprav, ki jih je dobil kot darilo od uvoznika?

  Jaz Applu priznavam vrhunski design, ker ga vidim na pogled, brez da reč kupim. Kar se tiče uporabnosti, je iPod pri meni povsem pogorel in zame ni konkurenčen tudi najbolj levim MP3 predvajalnikom. Ostalih Applovih proizvodov pa ne poznam in trenutno ne čutim prav nobene potrebe, da bi jih imel. Za navadno rajo, kot temu rečejo anonimni idioti.

  Vidim pa v Crnkovičevem Ipadu dejansko velik potencial, saj sem pisal tudi o možnosti uporabe v medicini. Potrebuje pa napravica dejansko še kakšno iteracijo, da bo res vredna nakupa. Ampak takrat bomo imeli pa verjetno na trgu tudi konkurenčne produkte po nižji ceni.

 27. smoger Says:

  Obstaja kje ta članek v elektronski inačici?

 28. dronyx Says:

  smoger, kakšen članek misliš? Če misliš Crnkovičevo pametovanje, je zgoraj v zapisu že link in mu tako ali tako delam preveč reklame. No, naj ti bo še enkrat, če te res tako zelo zanima. Samo opozarjam vnaprej, škoda časa tole brat, ker je čisti nesmisel od začetka do konca.

 29. smoger Says:

  tnx

 30. smoger Says:

  Evo, še na blogu je objavil reklamo za Jabućno igračo.

 31. mom Pika Says:

  anonimni idiot 🙂 v Sobotnem O. je simpatičen “odgovor” na omenjeni članek med pismi bralcev!

 32. dronyx Says:

  @mom Pika ali obstaja to pismo bralcev kje na spletu oziroma kaj konkretno v njem piše?

 33. mom Pika Says:

  http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/objektiv/1042339066

  Tule!

 34. dronyx Says:

  Iz zelene krošnje Objektiva (6. februarja) štrli veja, ki vabi, da bi se človek obesil. Gospod M. Crnkovič ...

  Ha, ha, ha, tokrat jih je pa Marko C. lepo dobil po buči. So what, bi rekel Pahor.

 35. Tjasa Says:

  HAHAHAHAHAHAHA, carski poduk!!!

 36. mi-ya-gi Says:

  Asociacija je bila premočna !

  @dronyx: “porabniki Maca in podobnih precenjenih tehnoloških igrač so nekaj takega kot homoseksualci med filozofi v stari Grčiji. Oni niso bili homoseksualci zato, ker bi jih privlačil isti spol, ampak zato, ker niso želeli biti takšni kot navadna raja. Želeli so biti drugačni.”

  Slovenski vrhunski politiki so nekaj takega kot homoseksualci med filozofi v stari Grčiji. Oni niso bili homoseksualci zato, ker bi jih privlačil isti spol, ampak zato, ker niso želeli biti takšni kot navadna raja. Želeli so biti drugačni.

  S sprejemom novega družinskega zakonika so to tudi jasno dokazali.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: