Drhtenje

Ne vem iz katerega naftalina je pred dnevi prvak opozicije Janez Janša spet privlekel boga, ampak njegov komentar na afero bulmastifi je meni deloval preroško apokaliptično.

Boga ni. Vse je dovoljeno.” (vir)

Moj predlog je, da na mestu, kjer je prvak opozicije izrekel zgodovinske besede, postavimo vsaj manjše spominsko obeležje v obliki kapelice.

Celo jaz, kot izpričani ateist, ki sem ostro prekinil vse stike z RKC in zahteval tudi izbris iz vseh njihovih evidenc (imel sem opravljene vse zakramente), si take smele izjave ne bi upal privoščiti! Za to se ne čutim poklicanega in nenazadnje za kaj takega nimam prav nobenega oprijemljivega dokaza. Verjamem pa, da ga tudi prvak opozicije nima, razen če nam česa ne skriva!

Če že, potem tako izjavo pričakujem od nekoga, ki ima “božji” diplomatski potni list in je pooblaščen za komuniciranje z javnostmi v božjem imenu (recimo kakšen prerok),  ne pa da o tem odločajo politiki, za katere se iz zgodovine ve, da nikdar niso bili “tam zgoraj” preveč dobro zapisani. Še celo več. Zaradi njihovih grehov je običajno nastradala nič kriva navadna raja.

Me pa ob tem skrbi nekaj drugega.

Ne vem, ali se samo meni zdi, ampak od primera bulmastifi naprej opažam, da se pri nas stalno trese zemlja in število potresov je postalo nenormalno veliko.

Jaz sem recimo danes zjutraj najprej mislil, da je padel sneg s strehe, ker se je hiša stresla. Ampak ni bilo nič hujšega. Pač samo še en potres, ki jih je bilo v zadnjih dneh že toliko, da je ta statistično nepomemben. Vendar sem sam interno pri sebi iz čiste previdnosti te potrese že prekvalificiral iz slučajev v naključja, kar pomeni, da dopuščam možnost izvedbe “na ključ” oziroma imajo lahko globlji pomen.

Tu bi spomnil rad samo na svetopisemski mesti ob Mrtvem morju Sodoma in Gomora (wiki), ki ju je Bog kaznoval zaradi grehov (wiki) z žveplenim dežjem. Mislim da je bila takrat v igri tudi sodomija, oziroma celo več. Sam izraz naj bi izviral iz imena mesta Sodoma.

wrath of God (vir wiki)

Bojim pa se, da če fašemo v naslednjih dneh ali mesecih še kakšno osmico ali celo devetko po richterju, potem bodo pa vsi s prstom kazali na prvaka opozicije, češ ecce homo, prvak opozicije je v enačbi stvarstva napačno pokrajšal Boga , ker se mu je pojavil v enačbi tako zgoraj, kot tudi spodaj (v nebesih in na zemlji) ter zaradi povsem napačnega izračuna je cel razred kratkočasnikov dobili ukor pred izključitvijo.

Jaz mislim, da če je Bog res milosten, bo preden kaznuje cel razred, pred tablo poklical še koga, ki malo bolje obvlada kvantno matematiko, kot prvak opozicije!

Sicer pa res ni fora spet udariti kar na slepo po sistemu, kar pade, pa pade, če že mora pasti.

7 komentarjev to “Drhtenje”

 1. alcessa Says:

  He he, tudi meni se je za trenutek zazdelo, da vas je doletela Naravna kazen za grehe proti Naravi 🙂

  (kadar je veliko padavin, dežja, snega, in razlik v temperaturah ter posledično sprememb tlaka (voda – led) v materialih, se menda tudi skalovje v globini lahko začne premikati, tako pravijo, in povzročati potrese – na Bavarskem je na neko bajto padel ogromen kos skale in jo speštal do konca in naprej)

 2. swizec Says:

  Popravi me ce se motim, ampak a ni ta stavek star ze par tisoc let? 😛

 3. igor Says:

  Onyx, brez dvoma je tole najvišji dosežek slovenske esejistike in refleksije v zadnjih mesecih.

  Najbolj realen, objektiven in duhovit.

  Spomenka Hribar gre lahko samo še na Tomišeljske travnike regrat nabirat.

  Bravo.

 4. janez novak Says:

  janša je pa s tem ‘člankom’ dobro zabluzil. na kaj vse se tip sklicuje! prvič sem ga bral. tip je nor. še vedno se bori s partizanci in domobranci.
  izraze pa uporablja take da se sam režiš:
  škoda da je spotoma pozabu na svoje ambruse.

 5. dronyx Says:

  @swizec: Kateri stavek to misliš? To, da boga ni oziroma naj bi bil bog mrtev je po spominu nazadnje vpil nemški filozof Friedrich Nietzsche.

  Zame osebno pa je nedvoumna in dokazana potrditev logične enačbe ali neenačba (BOG =) ali (BOG NI =) v hipu največji dosežek znanosti te civilizacije, ki se takoj uvrsti pred Einsteinovo znamenito enačbo E=mc.kvadrat (masa in energija sta eno in isto, razlikujeta se samo v naši percepciji). Dokaz obstoja ali neobstoja boga je Alma mater celotne znanosti. Verjetno brez rešitve te enačbe sploh nismo sposobni narediti kot civilizacija naslednjega velikega koraka.

 6. Albin Tibaot Says:

  To so bile Komunajzarske duše v Peklu. Najhujše šele pride. Pekel je prepoln in še se bo tresno, dokler jih vseh ne pogoltne. Kužki gredo pa v Nebesa direktno! Lp Albin

 7. dronyx Says:

  @alcessa: Na Haitiju se mi zdi, da so hodili v kratkih rokavih, tako da v tole teorijo, da bi sneg in dež povzročala potrese, malo močno dvomim. Seveda se lahko odkruši kakšna skala, samo to uradno še ni potres oziroma tistemu, ki mu podre hišo, je malo mar, kako se pojavu reče.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: