Bo Požar finančno pogorel?

Danes zjutraj sem bil prvič po dolgem času v hudi moralni dilemi. Ali žrtvovati 1 € za dostop do ekskluzivnih fotografij nekoliko postaranega bivšega predsednika Kučana, kako se na Paklenskih otokih nastavlja Hrvaškemu soncu, ali pa nekje izbrskati še 20 centov in si privoščiti običajno jutranjo kavico, ob kateri dobim zraven za prebrat še malo skladovnico dnevnih časopisov, v katerih pa ni ekskluzivnih fotografij nekoliko postaranega bivšega predsednika Kučana, kako se na Paklenskih otokih nastavlja Hrvaškemu soncu?

vir: pozareport

Po eni strani to potezo Bojana Požarja cenim, pa ne zato, ker se je tako uvrstil ob bok mnogo bolj zvenečim medijskim imenom, kot sta Financial Times in Wall Street Jurnal, ampak zato, ker bo na tak način najlažje preveril, koliko je njegov spletni medij na trgu zares vreden. In po moje obstaja zelo velika verjetnost, da bo neprijetno presenečen nad izkupičkom od takšne nabirke.

Jaz osebno bi bil pripravljen na internetu plačati samo za stran, kjer bi mi pravilno izpolnili loto listek, pa še to samo v primeru, če bi bila napačna napoved tudi sodno iztožljiva.

Bi pa lastnika  spletne strani samo opomnil (brezplačno seveda) na manjši pravni spodrsljaj, ki se mu je zapisal na obrazcu za registracijo:

Lastno uporabniško ime, povezano z geslom in plačilom naročnine, vam omogoča dostop do vseh objav in arhiva na spletnem portalu Pozareport.si

Zloraba uporabniškega imena ali gesla je kazniva.

Namreč sodobno pravo je podobno kot boolova algebra zelo občutljivo na pravilno uporabo logičnih operatorjev. Če je zloraba uporabniškega imena ali gesla kazniva, to še ne pomeni, da je kazniva tudi zloraba uporabniškega imena in gesla hkrati. Sposoben pravnik zna na sodišču dokazati, da to nikakor ni eno in isto, pri čemer moraš za uspešno zlorabo verjetno pravilno zlorabiti v vsakem primeru tako ime, kot tudi geslo?

Je pa na mestu vprašanje, komu bi ob takih plačljivih vsebinah sploh prišlo na misel, da bi na tej spletni strani karkoli prebiral, kaj šele zlorabljal?

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: