Pozabili na spletno stran

Jutri bo baje v dvorani na Stožicah že prva otvoritvena košarkaška tekma med Španijo in Slovenijo, naslednji dan pa otvoritev stadiona z nogometno tekmo med Slovenijo in Avstralijo.

Nikjer pa ne najdem na spletu uradne domače strani Športnega parka Stožice, kjer bi bil objekt dostojno predstavljen, kjer bi bil dostopen seznam športnih dogodkov, nagovor vodstva, finančno poročilo in mogoče dodan celo kakšen “virtual tour” za tiste, ki si sicer lepega objekta še nismo mogli ogledali v živo.

Danes ima že vsaka zakotna prodajalna bureka svojo spletno stran. Jaz upam, da ni spletna stran Grepa vse, kar imajo Stožice za ponuditi na spletu? Pri projektu, ki je stal skoraj sto milijonov EUR, bi pa lahko namenili nekaj tisočakov še za spletno predstavitev. To je cena malo boljšega umivalnika v garderobi za nogometaše.

Glede na to, da se je pred časom sam župan Janković pohvalil, da ne uporablja računalnika in elektronske pošte se malo bojim, da so morda celo pozabili registrirati domeno športnega parka.

Domena sportni-park-stozice.si je sicer registrirana, samo vprašanje, če je lastnik domene Grep ali Mestna občina Ljubljana?

Prej bi rekel, da jih je nekdo prehitel in sedaj upa, da bo za drag denar Jankoviću domeno prodal.

So pa tudi že zasedene nekatere druge domene, kot sta stozice.si ali pa src-stozice.si (športno rekreacijski center).

Mogoče razmišljam narobe, samo pri takih projektih se mi pa vendarle zdi, da je potrebno že na začetku ustrezno zaščititi ime, registrirati uradno spletno stran v DNS in poskrbeti za kolikor toliko spodobno spletno stran.

Prvi dve tekmi sta resda razprodani, samo v prihodnje se bo pa moral Športni park Stožice precej potruditi, da objekti ne bodo samevali in promocija na spletu sodi verjetno med cenejše oblike ekonomske propagande. Nenazadnje pa morda že obiskovalce jutrišnje tekme zanima, kako se pride do športne dvorane, spletne strani pa ni nikjer.

Kako približno lahko izgleda neka takšna spletna predstavitev, pa si lahko pogledajo na primeru Allianz Arene v Münchnu.

3 komentarji to “Pozabili na spletno stran”

 1. chef Says:

  Saj še marsikaj manjka, recimo parkirišča. To bo lušten kaos, mene malo mika, da bi prišel pogledat, sploh če vodo tovornjakarji res zabarikadirali dostop. Malo noro je od ljudi pričakovat, da bodo res uporabljali sredstva javnega prevoza.

 2. dejan Says:

  .si je državna vrhnja internetna domena (angleško Top Level Domain) in za njo imajo podjetja prednost pred fizičnimi osebami, ki niso povezani z naslovom domene.

  Zaenkrat so še vsa podjetja, ki so vložila zahtevek za pridobitev že kupljene domene na Arnes, le to dobila. In verjetno ne bo kakšnih večjih težav pri pridobivanju zgoraj navedenih domen.

 3. emerald city » Objave » Stožice brez spletne strani. Says:

  […] nisem prva, ki je opazila to. Ampak še vseeno skoraj ne morem verjeti. Prijatelji mi ob veselem dogodku podarijo dve karti za […]

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: