Glupi oblikovalci embalaže

Danes zjutraj sem se v kopalnici mučil s skoraj čisto praznim šamponom in ob tem študiral, zakaj je večina embalaže za šampone in podobne viskozne kozmetične izdelke narejene tako bedasto, da se jih ne da postaviti na glavo?

V primeru, da je embalaža narejena tako, da lahko stoji na obeh koncih, potem ko tekočine v njej zmanjkuje stvar postaviš na glavo in problem rešen, ker gravitacija opravi svoje.

Možno pa, da imam samo jaz s tem težave?

13 komentarjev to “Glupi oblikovalci embalaže”

 1. chef Says:

  Jaz jo zagozdim med steno in nosilec za tup slušalko in dodatno podprem s kakšnim drugim šamponom. Je pa res, da večina folka ne špara in ko ven ne priteče več, vržejo embalažo v kontejner za papir in kupijo novo.

 2. DJ Says:

  Nekateri “modeli” so narejeni za postaviti na glavo. Ostale lahko pred ali med uporabo das v lezeci polozaj, da bos manj cajta cakal, da pritece ven, kar je se ostalo notri. 🙂 Sicer pa je preskusena varianta pri samponih in tekocih zajfah tudi ta, da proti koncu pac notri dodas malo vode in pretreses. Razlike ne bos opazil, ker so te stvari tako koncentrirane, da prav veliko ne rabis pokuriti za ustrezen cistilni in/ali “peneci” ucinek (dejstvo, ki ga vecina folka veselo spregleda). Vse skupaj je pravzaprav precej podobno principu pri embalazah v stilu “+20% Gratis”, ker je producentu zelo cheap dodati malo aque in mogoce celo kaksen mikrogram kemije, da izgleda bistveno vec in naredi na potencialnega kupca vecji vtis. Tako imas lahko sam-svoj-mojster+20%gratis kolicino iz navadne. 😉
  Mene bolj motijo tiste embalaze, ki niso prozorne in ne mores videti, kdaj se bliza koncu. Se hujsa fora pa je en patent, kjer ti ob vsakem pritisku ven spricne tocno predeterminirana kolicina zajfe (ki je seveda ponavadi vecja od tiste, ki jo dejansko rabis). Temu se rece subtilno pospesevanje prodaje. Pac teh dveh ne bom vec kupoval.

 3. dronyx Says:

  Jaz mislim da proizvajalci zelo dobro poznajo navade potrošnikov in njim je v interesu, da greš čim prej v DM po novo dozo.

 4. Pika Says:

  … doliješ en malo vode, malo potreseš in stvar deluje 😉

 5. Pika Says:

  PS – kupuj DušDas, ki ima tako embalažo 😉

 6. dronyx Says:

  Dolivanje vode jaz prakticiram pri gelih za pomivanje posode, medtem ko je embalaža za šampone ponavadi še tako oblikovana, da jo ni na enostavni način možno razdreti, da bi lahko dolil vodo.

 7. DJ Says:

  Ja. Ampak tudi za to imamo resitev (workaround). 😉 Embalazo rahlo stisnes (manevrskega prostora je pri napol polni dovolj), nato das pod pipo/tus in spustis, da pozauga vodo. Voila (viola)! 😀

 8. Pika Says:

  DJ – zelo natančna navodila. dronyx … no exuses any more!!!

 9. dronyx Says:

  Nazadnje se bo izkazalo, da večina tule en šampon uporablja po par let, pri čemer stalno samo doliva vodo. Naslednji logični korak je, da se umivaš samo z vodo, kar je po moje tudi daleč najbolj zdravo za kožo.

 10. Pika Says:

  Close :9 Traja pa res ful dolgo lahko tak šampon, sploh če kmalu po odprtju novega začneš dolivat vodop 🙂 Magic – je skoz poln 😉

 11. Shirley Valentine Says:

  Ampak če začneš prehitro dolivat vodo, se viskoznost šampona preveč zmanjša in ga zato porabiš več, ker ga ne moreš več tako natančno dozirat. Dolivanje vode se obnese samo za tiste zadnje kaplje. (pissing contest kdo je večja in bolj prekaljena škrtica press)

 12. chef Says:

  Jaz se že od nekdaj tuširam samo z vodo. OK, če res zašvicam kot konj, uporabim zelo malo šampona, ampak to je to. Smrdim pa nikoli.

 13. smoger Says:

  Jaz, ko gre šampon proti koncu, dam dlan skoraj nepredušno (pustim majhno luknjico) na odprtino embalaže detergenta/šampona…, potem stiskam in tlak porine preostanek detergenta/šampona… na plano.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: