Poplavni ekstremisti

Ob zadnjih katastrofalnih poplavah je kot vedno na plano naplavilo tudi nekaj utopičnih ekstremistov in pozerjev, ki so visoke vode izkoristili za različne podvige.

Prve takšne primere smo lahko videvali že v petek, ko je na Celovški zalilo podhod pod železnico in so ekstremisti preizkušali, kako globoka mora biti voda, da avtu neha delati motor in da po domače sredi globoke vode crkne. Med najbolj pogumnimi so bili presenetljivo vozniki mestnih avtobusov, skupaj s prestrašenimi potniki na krovu in vozniki raznih poltovornjakov, pri čemer so bili najbolj posrečeni neki modeli v poltovornjaku, ki so obstali v globoki vodi, potem pa jih je avtovleka naložila na svoj kamion in odpeljala na servis. Oni so pa medtem mirno sedeli v svojem avtu, naloženem na vlečno vozilo in se smejali fotografom, snemalcem in naključnim firbcem.

Za večino je verjetno največja faca teh poplav ekstremist, ki je izvajal wakebording po poplavljenih Ljubljanskih ulicah (mislim da gre za Rožno dolino), medtem ko ga je vlekel avtomobil. Ker je na tistem odseku jasno vidna tabla za omejitev hitrosti 40 km/h, ki sta jo ekstremista očitno spregledala, jaz tega početja javno ne morem odobravati. So pa wakeboarding ponovili še kasneje tudi na Ljubljanskem barju, tako da tu tudi težko govorimo o kakšni ekskluzivi. Celo več. Toliko wakeboarderjev po moje ni bilo hkrati na vodi pri nas še nikdar.

Sem pa ob tem pogrešal srfarje in še zlasti vodne skuterje.

Naslednja taka velika priložnost bo morda šele čez par let, razen seveda v primeru, da v Polhovem Gradcu res zgradijo zadrževalnike, kot zahteva župan Janković, ampak potem se bodo pa morali Ljubljančani žal voziti zabavati tja ob poplavah.

Kar se mene tiče, sta absolutna zmagovalca ekstremnih športnikov zadnjih poplav modela iz Domžal, ki sta v Ljubljano pripeljala napihljiv gumijasti čoln obupne barbika roza barve in z njim veslala po poplavljenem Viču, pri tem pa več kot očitno neizmerno uživala, kot da bi prvič v življenju obiskala prostitutko, ki bi jima pokazala, kako se pravilno izvaja dirty sanchez.

vir: zurnal24 (foto: Tamara Barič)

Da bi bila ta surrealistična kompozicija popolna, manjka samo še ribiška palica, kozarec limonade in suncobran fluorescenčno zelene barve.

Ne vem pa, kje so bili ob teh poplavah ekstremni potapljači?

Pričakoval bi, da se bo kakšen junak v potapljaški obleki in s kisikovo bombo na hrbtu potopil v z vodo do vrha zalite podzemne garaže kakšnega novega stanovanjskega bloka višjega cenovnega razreda, kot je Viška Sončava in tam morda celo v fotoaparat ujel kakšen pee ali poo iz kanalizacije.

Ob vsem tem lahko samo rečem…

Kaj bi svet brez šalabajskov!?

12 komentarjev to “Poplavni ekstremisti”

 1. smoger Says:

  Tole časti MC :)…Strela si pozabil:
  http://twitpic.com/2q8ni7

 2. dronyx Says:

  @smoger: Mislim da so ravno na tej fotomontaži vidni šalabajski, ki jih je potem odpeljala vlečna služba. Tem privatnikom ne zaupam niti lastnega pokopa, kaj šele kakšna resna zemeljska dela.

 3. smoger Says:

  Še en (poplavni) ekstremist:
  http://bit.ly/aXHPij

 4. smoger Says:

  V teh podhodih na cesti bi lahko postavili neke vrste ravnila, označbe, kjer bi se že od odaleč vidlo, da je vode preveč/premalo.

 5. chef Says:

  Točno o teh idiotih sem pisla včeraj, objavljeno bo ob šestih.

 6. majeestic Says:

  Vodnih skuterjev zagotovo ni manjkalo 🙂 http://www.facebook.com/album.php?aid=89631&id=1369479878&page=4

 7. dronyx Says:

  @smoger: To se mi zdi absolutno slaba ideja, ki bi odvzela ves smisel temu športu. Hec je ravno v tem, da ti ne veš, ali bo avto crknil v vodi.

  @majeestic: Žal nimam fejstbruh accounta. Ali lahko te slike vidim še kako drugače?

 8. smoger Says:

  @dronyx:
  1. copy naslov od majeestica
  2. paste na google
  3. klikneš prvi naslov in sicer na zapis POSNETEK

 9. smoger Says:

  (4.) Na fotko klikneš z desnim gumbom miške => open in new tab
  Meni z direktnim klikom ne odpre.

 10. lojze Says:

  @dronyx
  http://www.facebook.com/photo.php?pid=5711295&fbid=432452770945&id=133799710945#!/photo.php?pid=5711294&fbid=432452765945&id=133799710945

  http://www.finance.si/289986/Foto-Eden-od-protestnikov-napadel-fotografinjo-Financ

  eh, žabarji rega rega kwak. Lohk bi dal eno cev tako ko je za kumunalne odplake pa bi blo rešeno.

 11. chef Says:

  Kakšni primitivci, noro.

 12. lojze Says:

  Sem pa ob tem pogrešal srfarje in še zlasti vodne skuterje.
  Evo: http://forum.modelarji.com/datoteke/cid_2_0a07b6280a07afd4004526d3c12577a4_826.jpg

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: