Županu ni uspelo

Zadnjič sem špekuliral, da bo naš aktualni župan in kandidat za novega župana do volitev zakrpal vse ceste, ki jih je razkopal v dneh pred volitvami in zgradil mrliško vežico.

Kar se tiče cest so se moje napovedi uresničile in lahko naredimo kljukico, ker so vse lepo asfaltirali nazaj, tako kot je bilo pred predvolilno investicijsko histerijo. Edino kar se mi zdi je, da so nekje pozabili narediti pločnik za pešce, samo to me toliko niti ne zanima, ker se vozim z avtom. Pri mrliški vežici je pa stanje da tako rečem slabo. Dan pred volitvami je bila vežica daleč od tega, da bi bila dokončana in nikakor ni dajala vtisa mrliške vežice županskega zmagovalca. Tole po moje ni niti tretja podaljšana faza, če se za mrliške vežice sploh lahko uporablja tak izraz?

Občani Borovnice so to kaznovali tako, da aktualnega župana čaka naslednji krog volitev in tako še nima zagotovljenega stolčka v občinski upravi za naslednja štiri leta, ko nam bodo zgradili (baje) novo knjižnico in (baje) tudi prvi pravi nakupovalni center na mestu, kjer je stala nekoč fabrika.

Kopije volilcev v drugem krogu se bodo kot kaže lomile na nedokončani mrliški vežici, ker ta je, kot že enkrat omenjeno, za starejše prebivalce ključno infrastruktura občine. Ni problem, če ni kanalizacije, vodovoda ali elektrike. Samo da je mrliška vežica. Vprašanje pa, če se da tole gradbišče spraviti v red do naslednjega kroga (letošnjih) županskih volitev? Vreme bo ta teden kot kažejo napovedi lepo in če so Jankovićevi delavci na stadionu lahko delali v najhujšem mrazu, pozimi in ponoči, ni vrag, da ne bodo do roka dokončali tudi tele vežice, ki izgleda kot malo manjša avtobusna postaja.

4 komentarji to “Županu ni uspelo”

 1. chef Says:

  Zakaj so vse mrliške vežice tako faking grde? To je skoraj hujše kot Hofer sredi Borovnice!

 2. dronyx Says:

  @Chef: Ponavadi mrliške vežice ne morejo izgledati kot kakšna Ambasada Gavioli. Te bom pa šokiral. V Borovnici sploh še nimamo Hoferja! Samo neko Tuš franšizo in Mercatorija. Ampak ko bodo zgradili prvi resni nakupovalni center, bodo v letu dni nastali zanesljivo še trije.

 3. Tjasa Says:

  V Borovnici imamo NAJBOLJ CARSKi Mercator na Slovenskem. Blagajne imajo še lesene omarice za blagajničarke in so BREZ tekočega traku. Jaz si želim, da se to nikoli ne bi spremenilo. Pogrešam samo une sivo-zelene blagajne, ob katerih si oglušel, ko je po njih tolkla roka blagajničarke. Super je. Čista nostalgija. Pa prodajalke VSE vedo, kje imajo kaj in če je še kaj v skladišču. Za razliko od shopping centrov, kjer ti kaka smrkava študentka odžgoli “nisem s tega oddelka”, seveda brez “oprostite” ali “naj vam pomagam najti nekoga, ki vam lahko pomaga”…

  Ne razumem pa te mentalitete ljudi, ki si želijo predvsem novega nakupovalnega centra v vasi. Večina jih v Borovnici itak samo spi in dnevno migrira vsaj do Vrhnike, kjer so izpostave vseh pomembnejših trgovcev. Je res, da ob sobotah verjetno ne gredo delat in potem je res panika, ko sobotnega popoldneva ne moreš preživeti v shopping centru brez dodatnih stroškov za prevoz. :/

  Mrliška vežica je samo še ena od čudaškosti. Ampak glede na vaško obsedenost s svečami jo vidim v nekoliko razumevajoči luči. Zadnjič sem opazila, da je ob pokopališču kar PET kontejnerjev za sveče. Po moje jih toliko niti na Žalah ne potrebujejo.

 4. chef Says:

  @dronyx: Problem je v tem, d ajih vedno naredijo tako, da so čim bolj vpadljive. Arhitekturno so odurne. Zakaj bi si želel mrliško vežico z jebenimi stebri? Če me pobere, res nočem ležat v taki svinjariji.

  Da Hoferja nimate, dobro vem, ker se večkrat vozim skozi Borovnico. Sem bil pa zadovoljen, ko so vam postavili Petrol, ker sem lahko med treningi točil vodo in kupoval kokakolo.

  @Tjaša: Tudi jaz ljubim stare trgovine. Včeraj sem si hotel ogledat eno muzejsko (ne obratuje več) v Libeličah, ki je menda ostala nespremenjena od leta 1945. Vse, cene in napisi s kredo na tabli naj bi bili od takrat. Ampak vaščani so precej čudni in lastnik jo zdaj skriva, sploh pa pred novinarji. Če bi imeli vsaj gostilno, bi tam nekoga napil, dokler ne bi izblebetal, kje to imajo.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: