Samokritični Google

Googlova želja po tem, da nam bere misli in poskuša ugibati, kaj hočemo iskati po internetu, včasih vrže ven prav smešne rezultate in očitno jim cenzura izven Kitajske tudi ne deluje najbolje.

Sem pa že večkrat bral neke teorije, da nas Google s svojim iskalnikom poneumlja, ker je preprosto prelahek za uporabo. Tako ljudje pri reševanju problemov naj ne bi več razmišljali in uporabljali sive celice, ampak se samo še zanašali na Googla.

Kaj naj si potem mislim o tistih, ki uporabljajo iskalnik Najdi.si zato, da poiščejo Googla?

3 komentarji to “Samokritični Google”

 1. My Kafkaesque life Says:

  Koliko jaz vem te predloge nastajajo na podlagi tega, kar ljudje najpogosteje googlajo, se pravi so te predloge pač top iskanih fraz. Torej google ne poskuša ugibati, ampak je to pač produkt smešnih (ali neumnih) fraz, ki jih ljudje napišejo v tisto iskalno okence.

 2. dronyx Says:

  @My Kafkaesque life: To si nekako predstavljam in velikokrat ti predlogi olajšajo iskanje, ker ni treba vsega tipkat. Je pa to tudi dober način, da pokvariš statistiko. Namreč če ti vpišeš v googla “bloger” in dobiš recimo vedno pet ponujenih blogerjev je jasno, da bodo ti tudi zaradi tega veliko bolj “iskani” (zgolj kot primer, vem da pri tej besedi zadeva ne funkcionira tako). Pri Borutu Pahorju je pa tretja ponujena beseda KOKAIN. Hmm…

 3. smoger Says:

  wolfram alpha vrže tole ( če vtipkaš: google makes):
  http://bit.ly/aYUWeQ

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: