Guradian ne zna napisati Slovenia

Po vseh milijonih, ki smo jih zmetali za promocijo države, se očitno najdejo še nekateri, ki ne znajo pravilno napisati niti imena države.

Mogoče je novinar Guardiana menil, da ime države ne izhaja iz besede “(to) love”, ampak iz besede “(to) solve“.

15 komentarjev to “Guradian ne zna napisati Slovenia”

 1. alcessa Says:

  Ma ne: Angleže trenutno najbolj zanima in najbolj zavidajo SOLVENCY…

 2. Anubis Says:

  Bi prej rekel, da gre za typo.

  Me pa zanima, koliko nas Solvencev ve, kako se napiše recimo Massachusetts ali kako se izgovori Illinois (kljub milijardam, ki jih zmečejo v promocijo skozi filme).

 3. dronyx Says:

  @Anubis: Jaz pišem blog in ne nekega komercialnega časopisa, pa kljub temu običajno pogledam na google, če česa ne znam napisati oziroma nisem prepričan, da napišem prav. Torej mi ni čisto vseeno, pa bi mi lahko bilo. Tudi takšen typo se ti težko zgodi, če prebereš napisano vsaj še enkrat. So pa zadevo dosti hitro sanirali.

 4. chef Says:

  Typo se zgodi tudi če trikrat prebereš za sabo. Verjemi. Delam to. Vsak tekst, ki ga dobim, preberem vsaj dvakrat (če ga pišem jaz, pa n-krat) in vmes še lektorica.
  Pa so vseeno tipkarske napake.

 5. dronyx Says:

  V naslovu (in podnaslovu) bi pa bili lahko malo bolj pazljivi. Sploh kadar pišejo imena majhnih držav, ki si obupno želijo medijske pozornosti.

 6. alcessa Says:

  Kar se naslovov in podnaslovov tiče, imaš povsem prav: pri preverjanju prevodov takšne napake na primer štejejo veliko bolj, kot pa napake v tekočem besedilu, ker bo na bolj vidnem mestu in bolj pomembne. Pa še spellchekcer jim je nemogoče spustil Solvenio skozi…

  Drugače pa sama svoje napake raje prepustim drugim, je bolj ziher… 🙂

 7. DJ Says:

  Taisti typo je bil parkrat na papirnati posti, ki sem jo dobil iz ZDA (pa je celo vseeno prisla). Drugi precej pogost pa je bil zapis Slovania, kjer pa domnevam, da je boter napacna izgovarjava nekaterih osebkov (“slovejnija” namesto “slouvinija”, iz cesar potem zapisejo besedo narobe).

  Verjetno imamo pri nas tudi prvega temnopoltega zupana v Aziji, pa na Antarktiki in se v kateri “obskurni regiji”, kamor ne spadamo. Ob teh britanskih diletantih vedno dobim ospice in krce, ker so proti njim se najbolj ignorantski Americani pravi nedolznezi. Pri njih se je svet pricel leta 1918 (logo, ker so pac takrat nagrabili kar nekaj kolonij po koncu vojne in ustanovili “palestinski mandat”), hladna vojna in zelezna zavesa pa se obstajajo – in na to so ocitno se vedno blazno ponosni (to ni niti prva niti zadnja novica, kjer kaksno tako “malenkost” a la “vzhodni blok” pihnejo). Najbrz tako kot tiste njihove locene pipe za mrzlo in vroco vodo… Upam, da kaksna Kanada, Avstralija in Skotska itn. kmalu razglasijo republike in pomagajo tlakovati pot Anglezem v 21. stoletje. 😉

 8. Anubis Says:

  Ukvarjam se z jezikom in se mi dogajajo tipkarske napake. Kot vsakemu. Prebereš tikrat za sabo, jih popraviš, ampak kakšna ostane.

  Res ne vidim, zakaj bi delali iz tega cirkus. Drugo pa je, seveda, če gre za očitno nepoznavanje, ampak v tem primeru močno dvomim.

 9. Anubis Says:

  Aja, pa še to. Več medijske pozornosti, kot praviš, bo kvečjemu dobila zdaj, ko se ljudje dvignejo na noge zaradi tipkarske napake.

 10. lojze Says:

  @chef, @dronyx: za homo sapiense imajo pisarniški programi/spletni brskalniki vgrajen tudi spell-checker !

 11. blitz Says:

  Ko bi vsaj bili Solvenia, pa se bojim, da smo samo Problemia

 12. suum Says:

  Ampak, a ti si pa v naslovu namenoma napisal “Guradian” in če ja, je to nova uganka, oziroma ekperiment, koliko časa rabimo za odkritje, ali gre zgolj za reakcijo na njihov napačen zapis? Ali je morda šlo zgolj za pomoto (kar bi malo podvomil, glede na #5)?

 13. Tjasa Says:

  A naslov je pa pun intended? 🙂

 14. lojze Says:

  @dronyx: verjetno so imeli v mislih stavek iz Wikipedije

  Motto: “You can’t see us!”

 15. Tajča Says:

  Če ne bi delali napak, bi šlo vse kot po maslu, živeli bi v raju. S to napako, da bi samo pridno delali in spali. Tako pa moramo cele dneve razmišljati o problemih (ki nam jih delajo seveda drugi). Da sploh ne govorim, kakšni nesposobneži vozijo po naših cestah.
  🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: